De dierenarts is weer langs geweest

De dierenarts is weer langs geweest

Zoals we al eerder schreven heeft Bas in overleg met Mark de dierenarts weer laten komen. Dit keer voor Klaver, de koe was vanmorgen nogal lusteloos, bleef liggen en had geen zin om te eten. Een paar uur later verscheen de dierenarts.

Als de dierenarts op het Utopia terrein arriveert wordt ze hartelijk ontvangen door Bas. Het stel loopt richting het weiland en daar neemt de dierenarts gelijk even de gelegenheid om de geitjes Gerrie en Gerda te controleren. Na een kort onderzoek geeft ze aan dat de geitjes ontwormt moeten worden. Voor de rest zijn ze kerngezond! Door naar Klaver, ook zij moet ontwormt worden en krijgt een medicijn zodat ze zich weer beter gaat voelen. De mogelijkheid is er dat ze een virus heeft opgelopen. Dat moet nog even verder onderzocht worden dus gaat er wat mest mee. Binnen enkele dagen weten we precies wat er met Klaver aan de hand is. Even afwachten dus!

Verder is het erg rustig, de bewoners hebben nog wel een lezing over de ziekte van lyme gehad. Er werd van alles uitgelegd over de teek, het ziektebeeld en wat je er tegen kunt doen. Erg leerzaam voor de bewoners. De meeste waren dan ook erg geïnteresseerd. Later komen we uiteraard nog terug met meer Utopia nieuws, zien we je straks?

Lezing ziekte van lyme

 

 

Beoordeel dit bericht:
[Totaal: 0    Gemiddelde: 0/5]

Enkel nette reacties. Mocht dit niet gebeuren kan uw reactie verwijderd / niet geplaatst worden!   In enkele gevallen kan het even duren voordat een reactie verschijnt, deze dienen handmatig goedgekeurd te worden. Bedankt voor uw begrip.

Er zijn 5 reacties op dit artikel
 1. Merel at 21:45

  Bas heeft zo nu en dan zijn streken, maar geen kwaad woord over hem en de dieren. Hij doet alles voor ze en ook goed. Hij maakt zich zorgen om Klaver en vind dat zij er vaker uit mag.
  Vind het niet fair dat moeders er wel uit mag en Klaver toe moet kijken. Bas wil daar dacht ik verandering in brengen, maar heb daar nog niks van gezien.

  Wie weet wat zijn plan daarmee is? Het is toch sneu dat Klaver altijd maar op dat kleine pokkestukje staat! Laat een koe een koe zijn zoals het hoort te zijn. Er is juist zo’n campagne dat koeien niet het hele jaar op stal horen te staan en ze boeren aansporen om ze de wei in te laten zodra het mooi weer is cq lente.

  Er zijn zelfs dagen dagen dat men bij de boeren kan kijken hoe de koeien weer de wei ingaan als die er al zijn, want de meeste doen er niet aan helaas!
  Zo blij, die beesten huppelen echt de wei in.

  • Hannah at 15:11

   @ Merel, Bas had er iets op bedacht, iets met een balk maar ik weet het niet precies, in een gesprek bij de stal liet Ivan weten dat hij vond dat het niet werkte en het moest weer veranderd worden zoals het was.
   Zo jammer dat Bas niet voet bij stuk heeft gehouden, zodat Klaver inderdaad ook even in de wei kan wandelen!
   Het begint er steeds meer op te lijken: Ivan’s wil is wet.

 2. Willy at 18:09

  Wat is Naomi toch een kattekop, Ivan vraagt iets en zij zegt er geen zin in te hebben, zei ze met dr schreeuwstem, wat doet ze toch uit de hoogte, bah, ze kan niet met kritiek om gaan.

 3. Hannah at 17:23

  Bas is echt lief voor de dieren! Schattig hoe hij met de eendjes in zijn vest zit of rondloopt en de kuikens dan in zijn nek kruipen.

 4. Toet at 16:39

  Goed zo bas .Ga zo door en verzorgd de dieren maar goed.Ze verdienen het .Ze gaan jou hierop waarderen.Voor mij brn je een topper.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *