Het centraal van 19 juli

Het centraal van 19 juli

Tijd voor een centraal, de bewoners zijn inmiddels allemaal ontwaakt na de Hollandse avond. Hier lees je alle besproken punten van 19 juli terug.

Mark opent en zegt een top avond te hebben gehad. Ook is alles mooi opgeruimd. Mark neemt de inkomsten doorgenomen, de winst is ongeveer 2200 tot 2300 euro winst. We kunnen beter een Hollandse avond houden. Bjorn is het daar mee eens en Ivan sluit zich erbij aan. Het is altijd top gegaan bij dat soort feestjes. Bjorn heeft al iemand benaderd om een vervolg feest te plannen eind augustus. Naomi zegt dat ze ook met een feest bezig is, maar dan kan het verplaatst worden. Nicole vind het mooi om minder bekende artiesten open te stellen, dan zal het altijd wel lopen. En het kost natuurlijk ook niet heel veel. Bjorn antwoordt dat de investering dan ook veel minder is. Er moet goed gekeken worden na wat er aanslaat en niet. Nicole wil iedereen bedanken voor het werk wat er gisteren verricht is. En buiten dat was het heel leuk. Bjorn wil weten of de taakverdeling zo fijn is, iedereen vind de nieuwe manier van werken prettig. Ivan denkt dat het beter is voor de bewoners dat er na een feest een borreltje gedronken wordt.

Mark heeft nog een aanvulling over het feest en zegt weinig mee gekregen te hebben van het feest, heeft veel in Le Luifel gestaan maar vond dat niet erg. Ik werd blij van de energie van de mensen. Maar dat is niet erg want we hebben geld verdient, dat wilde ik even zeggen! Bjorn wil nog even over het bier hebben. De fusten waren snel leeg en daarna ging het K.U.T. We weten het probleem, de fusten waren te warm. En moeten in deze tijd dus eigenlijk gekoeld worden. Volgens Nicole moet er gewoon een frisdranken koeling aangeschaft worden zodat er altijd 2 fusten koud staan. Bjorn heeft al gekeken en kost 120 euro, dan is het probleem opgelost. Nicole merkt op dat het turfsysteem niet goed werkt, de fusten waren binnen een half uur leeg. Dan moeten we zelf maar kratjes inkopen voor eigen gebruik. Bjorn merkt op dat er een voorbeeld gegeven moet worden, er wordt te veel gedronken. Het is niet drinken, het is zuipen. Je moet het zelf weten maar we geven als groep wel iets naar buiten. Cees wil er iets over zeggen, hij heeft veel in de keuken gegaan en denkt dat het anders is. Cees ontkent dat, Bjorn heeft eerder ook getest. Volgens Ivan is dat nooit een volle fust geweest. Bjorn zegt dat het testen niet met nieuwe fusten gedaan is. Nicole wil gewoon een oplossing, koop kratjes in. Iedereen stemt voor om 2 kratjes en volgende week kijken wat de dames willen voor eigen gebruik. Rob oppert om wijn voortaan in doos te kopen met een tapje. Het is langer houdbaar en goedkoper. Bjorn gaat er volgende week alvast mee aan de slag. Iedereen is voor om niet aan de eigen tap en wijn te zitten. Of de bewoners mogen drinken tijdens evenementen wordt vooraf besproken. Bjorn oppert een munten systeem voor bewoners in te stellen, 5 munten per bewoners. Er ontstaat al snel een discussie Ivan snapt niet waarom mensen moeten drinken tijdens evenementen. Uiteindelijk wordt er gestopt met discussiëren en wordt er later verder over gesproken. Bas heeft een puntje voor Wim, hij wil graag wat hulp met de dakgoot. Het lekt en het voer wordt nat.

Nicole heeft ook nog wat, het gaat om Cees. Wat gaan we met je bed doen? Het is eigenlijk niet de bedoeling dat iemand standaard in het cordwood huis slaapt. We moeten met een oplossing komen aangaande je matras en rugproblemen. Cees merkt op dat hij vanmorgen al een opmerking kreeg van Rob dat het naïef is om met zo’n probleem hier naartoe te komen. Cees benadrukt dat iedereen wel wat heeft. Op verschillende vlakken en dat is bij mij mijn rug. Dat moeten we oplossen. De cordwood is nu even een alternatief totdat er geld is voor een investering van een nieuw matras. Dat doe ik nu nog niet, maar later. Volgens Gina is het niet bevorderlijk voor gasten, het wordt zo meer een slaapkamer van Cees. En volgens Cees creëren we nu een probleem wat er niet is. Nicole antwoordt dat er bepaalde regels zijn waar ze mee te maken hebben. Volgens Cees kost een goed matras geen 150 euro. Maar als jullie het op willen lossen vind ik het prima, voor dat bedrag is het beter als wat het nu is. Bjorn voegt eraan toe dat hij bezig is met een bedrijf, wellicht is er wat mogelijk om nieuwe matrassen te regelen. Dat is op korte termijn, volgende week weet ik meer. Volgens Cees is het een tijdelijke oplossing, en na een aantal dagen wordt er toch anders over gedacht. Nicole wil melkflessen aanschaffen er moet dan een koerier komen en dan kan deze gelijk een vervangend matras mee nemen. Streamlock…  Terug beeld wordt er een nieuw matras geregeld voor 150 euro. Stefanie deelt mede dat ze niet meer verantwoordelijke is om geen keuken verantwoordelijke meer te zijn, dat is Cees. Mensen nemen mij niet serieus, ze luisteren waarschijnlijk beter naar Cees. Ivan zegt dat het haar ding niet is en wil zich focussen op de tattoo’s. Gabriëlle denkt dat er niet naar Stefanie geluisterd wordt omdat ze niet opruimt.

Ivan wil nog een ding zeggen, hoe zit het met de markt Bjorn? Bjorn antwoordt dat deze gisteren een gigantische boost gekregen. Het wordt echt super vet! Er is een kinderhoek, een zweefmolen, stroopwafels en Elvis. Het wordt gewoon een actieve markt aldus Ivan, het thema is ook  beleef Utopia. Er zijn nog kaartjes beschikbaar en Bjorn benadrukt dat er maar 1 shift is. Bezoekers mogen er een gehele dag zijn. Ook hebben wij als Utopianen vrije momenten in het rooster zodat het leuker is voor de gasten.

Benjamin begint over Heppie die vanmiddag langs komt. Het is de Utopiaanse happy day. Het staat in het teken van kind mogen en kunnen zijn. Roken mag niet tussen 14:00 uur en 19:00 uur. Ik heb diegene van de niet rokers challenge niemand kunnen benaderen. De challenge gaat dus niet door. Het wordt vanmiddag een leuke middag en heb het programma. Er komen 4 jongens en 3 meiden met begeleiders. Het zijn jong volwassenen en de kinderen hebben erg veel zin om langs te komen. Vanmiddag heten we ze gezamenlijk welkom met drinken en fruit. Daarna kan er gekletst worden met Gabriëlle, bij Gina krijgen ze modetips en looks, de obstical run en gym, Wim de super klusser een naambordje maken, Mark doet Le Luifel voor het diner van vanavond. Er wordt gerouleerd per half uur. Ook zal er een rondleiding zijn en kan er bij baas beach wat genuttigd worden. Ook kan er eventueel nog aangesloten worden bij de voetbalclinic van Bjorn. Om 14:00 uur komen de kids binnen. Om 15:00 uur is de rondleiding met zijn allen. Vanavond wordt er gezamenlijk gegeten. En rond 19:00 uur is het afgelopen en wordt alles afgesloten met een groepsfoto. Benjamin legt nog wat uit over stichting Heppie en wat hun doelstelling is. Daarna wordt er nog gezongen voor de moeder van Gabriëlle en Bjorn heeft vervolgens ook nog een aantal mensen waar gezongen voor moet worden. Daarna sluit het centraal.

 

 

 

 

Beoordeel dit bericht:
[Totaal: 0    Gemiddelde: 0/5]

Hou a.u.b.uw reactie netjes. Mocht dit niet gebeuren kan uw reactie verwijderd worden!   In enkele gevallen kan het even duren voordat een reactie verschijnt, deze dienen handmatig goedgekeurd te worden. Bedankt voor uw begrip.

Er zijn 9 reacties op dit artikel
  1. anneke g at 16:10

    Ik heb voorlopig 1 vraag maar wat is of zijn fusten , ik ben misschien oud om het te weten ,ik ga nooit uit dus weet niet wat het is

  2. Hannah at 13:07

    Gisteravond een gesprek gevolgd tussen Nicole en Ivan. Nicole:”Vroeger kwamen de mensen voor Lot en Vanes, nu komen ze voor mij, jou en Gabs.” ……. Dan vind je jezelf wel heel belangrijk!! 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *