Het centraal van 28 juli

Het centraal van 28 juli

Tijd om wat zaken te bespreken, de bewoners zitten bij elkaar voor een centraal. Hier lees je alle besproken punten van 28 juli terug.

Opening centraal
Cees heeft een voorstel voor de samenleving. Het is de huisoudste ter oren gekomen dat enkele bewoners zich storen aan Cees in de keuken. Daarom wil Cees voorstellen dat hij dagelijks in de keuken wordt ingepland. Zo kan niemand klagen dat Cees in de weg staat.

Drankgebruik
Ivan wil van de situatie gebruik maken om nog een irritatie van Cees kenbaar te maken. Het alcohol gebruik ofwel misbuik zoals Cees dat noemt. Voor de buitenwereld hebben de Utopianen nu eenmaal een voorbeeld te stellen. Er zijn volgens Cees voorbeelden te noemen van personen die veranderen in gedrag als ze een borreltje teveel op hebben.
Nicole wil dat het niet zo overtrokken wordt. Het is de verantwoordelijkheid van de bewoner zelf. Cees wil Nicole even aanvullen en antwoordt het is de verantwoordelijkheid van de persoon zelf, maar als je een ander tot last bent moet er misschien wat veranderen. Ik wil het alleen kenbaar maken aan de groep. Ook Benjamin wil even duidelijk maken dat het goed is dat Cees het aangeeft. Maar ondanks dat hij voor de stichting staat dit geen verkeerd beeld geeft. Ik stap af en toe in mijn eigen huis, het kan nergens anders maar ik zal er rekening mee houden. Hier sluiten andere bewoners zich bij aan.

Gabriëlle is geirriteerd
Gabriëlle irriteert zich aan het feit dat enkele bewoners duiken op de boodschappen. Niet om te kijken of de bestelling klopt, maar om snel sigaretten en shag te pakken. Dat is niet het belangrijkste. Ze wil eerst rustig de boodschappen uitpakken voordat iedereen gaat graaien.

Stichtingen en wensen
Benjamin geeft aan dat mensen nog steeds hun wensen kunnen insturen naar Utopia. Gaby heeft nog wat te melden over de sponsorloop voor kinderen in Senegal. Deze is verplaatst naar de 31ste. Doneren kan nog steeds.

De BV
Cees gaat met Ivan en Rob zitten aan het klantenonderzoek. Er zal gekeken worden wat de klanten van Utopia willen, waar ze vandaan komen en wat ze vinden van de service. Dit om de kritiekpunten te verbeteren.

Live in de loods wordt nieuw leven ingeblazen door Mark en Bjorn. Nick en Simon wordt verplaatst naar oktober. Om de activiteiten duidelijker in kaart de brengen komt er binnenkort een kalender. Ook moet elke investering vanaf nu een businessplan hebben. Als je minder dan € 249,95 wil, dan is er geen plan nodig.

Merchandise
Ivan wil een betere merchandise op gaan zetten. Denk aan mokken, sleutelhangers en dergelijke. Er gaan nieuwe producten worden bedacht en iedereen heeft inspraak. Voor het businessplan heeft Ivan ook nog wat extra informatie. Er is nu een opzet gemaakt van een businessplan. Daar staan enkele vragen op die je met je plan moet beantwoorden.

Presentatie Gina
Gina is de eerste die een businessplan presenteert aan de groep. De naam wil Gina niet bekent maken, maar overduidelijk is het een kledingstuk. Gina zelf wil de kleding gaan dragen als reclame. Misschien wil Wim een etalage maken om de kleding in te tonen. Het zal in eerste instantie een dames-collectie zijn.

Tattoo gun
Nicole wil graag een investering voor een tattoo gun. Ze mag deze van Kevin overnemen voor € 130,- en dan moet ze nog een shader kopen voor € 270,- euro. Ze kan in principe de investering terugverdienen binnen een week. Ze heeft in totaal € 400,- nodig. Nicole gaat werken vanuit een uurtarief van € 90,-.

Zakgeld
Mark wil terug naar het zakgeld systeem van € 15,- per week. Zo kan je sigaretten kopen of al het anders wat je zelf wil. Of je koopt sigaretten, sushi of sterke drank. Nee hoor, dat laatste was een grapje Cees.

Utopia: the Party
Bjorn geeft een update voor zijn feest op 8 augustus . Het feest gaat sowieso door, kaarten zijn natuurlijk beschikbaar via de webwinkel. Het is niet dat Bjorn concreet plannen heeft voor het aanjagen, maar mocht een andere Utopiaan een idee hebben, dan moet hij of zij dit gewoon aandragen bij Bjorn. En natuurlijk gaat Bjorn zelf ook draaien op het feest. Mark wil wel nog bijvoegen dat iedereen zijn best moet doen voor het feest. Wanneer het goed loopt heeft namelijk iedereen in Utopia er profijt van.

Meubels
Wim wil dat Bjorn de meubels op de webshop wil zetten. Ook gaat Wim de bar opnieuw bekleden.

De financiën
Alle berekeningen zijn gemaakt en de BV staat nu € 2.831,- in de plus. Officieel zwarte cijfers na lange tijd. Maar de uitgaven blijven wel en tot het festival is er geen evenement. Dat betekent dat er nog steeds moet worden uitgekeken met de uitgaven. Het is geen vetpot voor vijftien personen.

De akker & einde centraal
Tijdens de markt heeft Cees een rondvraag gedaan of er vraag was naar een volkstuintje in Utopia. De reacties waren positief. De lijnen zijn uitgezet, maar als er niemand reageert dan laat Cees het plan vallen. En de volkstuintjes kunnen prima naast het eigen gebruik van de akker. En daarmee sluit het centraal.

Beoordeel dit bericht:
[Totaal: 0    Gemiddelde: 0/5]

Hou a.u.b.uw reactie netjes. Mocht dit niet gebeuren kan uw reactie verwijderd worden!   In enkele gevallen kan het even duren voordat een reactie verschijnt, deze dienen handmatig goedgekeurd te worden. Bedankt voor uw begrip.

Er zijn 3 reacties op dit artikel
 1. Maria at 12:56

  Anneke, die banken verkopen toch niet, als ze helemaal ingezeten zijn door Utopianen , wil niemand ze meer, het zelfde met de B & B, wie wil er nou in zo,n bed liggen dat door sommige Utopianen al volop is gebruikt, is dat dekbedovertrek al eens gewassen, of draaien ze dat gewoon om, viesviesvies.

 2. Maria at 12:52

  Nicole zegt dat drank de eigen verantwoording is, nou Nicole, er zijn maar weinig mensen in Utopia die zo,n zware last als EIGEN verantwoording kunnen dragen, dus niet zo leuteren als er iemand iets over te veel drinken zegt. Je moet eens zo bijdehand tegen Ivan de Verschikkelijke.
  Dan zet je grote ogen op die bijna gaan huilen, en dat voor zo,n stoere meid toen ze binnenkwam, is niks meer van over. Eigenlijk hoop ik dat je weer zo wordt als in begin, toen was je pas leuk.

 3. anneke at 12:48

  Wat ik niet begrijp ( ja daar heb je der weer ) hoe kan het dat ze vorige week nog iets van 6000,00 in de min nu bijna 3000,00 in de plus zijn ,waar haalt Mark dat geld van daan hat hij nog meer potjes met geld hoe kan dat.
  Wim maakt hele mooie banken maar wat ik jammer vindt waarom zitten hun erop het lijkt mij dat de mensen die het kopen voor nieuw betalen en niet dat hun hem al gebruikt hebben

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *