Ivan bemiddeld tussen Cees en Stefanie

Ivan bemiddeld tussen Cees en Stefanie

Gisteren schreven we al over een kleine “ruzie” tussen Cees en Stefanie. Ivan besloot diezelfde avond de twee nog eens bij elkaar te roepen om herhaling te voorkomen. Buiten onder het afdak besprak het drietal de situatie.

Stefanie en Cees uitten eerst hun frustraties tegenover elkaar. Ik heb het idee dat Cees me probeert uit te dagen, dat hij probeert me boos te krijgen. En Bas die helpt daar ook een handje aan mee. Ivan luistert aandachtig en besluit Cees er ook bij te roepen. Ik denk dat het misschien wel slim is als jullie twee een keer zouden praten. Ivan wil zich nergens mee bemoeien, maar denkt dat het de groepssfeer wel zou bevorderen. Cees kan zich er wel in vinden, hij kan de spanning niet ontkennen. Ik vertelde het ook al in het centraal dat mensen moeten komen praten met mij over hun irritaties en problemen. En dat heeft Stefanie niet gedaan, ik vind dat je zelf naar mensen moet toekomen. Ivan antwoordt rustig dat hij begrijpt dat Cees aan het aftasten is maar is het wel met Stefanie eens. Je kunt beter iets bespreken en op de man af te gaan. En er moet nu iets gedaan worden, Stefanie heeft namelijk het gevoel dat Cees een spelletje met haar speelt. Cees ontkent dat hij een spelletje zou spelen. Wat schiet ik daar mee op dan? Stefanie komt even niet uit haar woorden maar uiteindelijk vertelt ze over het gelach en de stiltes die vallen als ze erbij komt staan. Volgens Cees is dat toeval, als ik je nu recht in je ogen aan kijk en zeg dat het niet zo is? Stefanie antwoordt dat ze pas mensen vertrouwt als het tegendeel bewezen is. Cees denkt daar anders over. Hij vertrouwt iedereen en vindt het idee dat hij een spelletje zou spelen belachelijk. Zo belachelijk dat hij soms proest van verbazing. Stefanie geeft aan dat ze Stefanie alleen maar hoort lachen. En dan was er ook nog dat gedoe rondom de horecakeuken. Gelukkig is Ivan er nog om wat orde in de chaos te scheppen. Hij stelt voor dat de twee elkaar wat tijd, rust en ruimte gunnen. probleem opgelost?

Beoordeel dit bericht:
[Totaal: 0    Gemiddelde: 0/5]

Hou a.u.b.uw reactie netjes. Mocht dit niet gebeuren kan uw reactie verwijderd worden!   In enkele gevallen kan het even duren voordat een reactie verschijnt, deze dienen handmatig goedgekeurd te worden. Bedankt voor uw begrip.

Er zijn 2 reacties op dit artikel
 1. anneke g at 22:30

  Cees is ook een eigenaardig persoon maar zo zijn er meer, ik denk dat je gewoon raar moet zijn anders kijken er niet zoveel mensen , we zijn gewoon gek op deze programmaas ik kijk wel minder nu omdat wat ik hier lees me al zit op te vreten hoe de jongelui zich gedragen naar oudere mensen toe .
  En Mjo de tekst klopt wel meer niet met namen moet je gewoon kijken wie het zal kunnen zijn , maar op schrijffouten let ik niet zo omdat ik ook wel eens fouten maak

 2. Mjo at 12:01

  Deze zin klopt volgens mij niet helemaal: “Stefanie geeft aan dat ze Stefanie alleen maar hoort lachen”.

  Ik kan er niets aan doen, maar ik begrijp die gevoelens van Stefanie richting Cees wel.

  Het gedrag van Cees, roepen bij mij ook gevoelens op, die ik niet kan verklaren. (sorry en helaas, dit zijn geen positieve gevoelens.)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *