Mark en Bas doen een eerlijkheidstest

Mark en Bas doen een eerlijkheidstest

Mark en Bas hebben al eens een nep deurwaarder geregeld die de boel op zijn kop zette toen hij langs kwam maar vandaag hebben de twee weer een plan. Ze willen ergens geld neerleggen en vervolgens kijken wat er gebeurd. Buiten bespreken de twee hun plannen uitvoerig.

Mark zegt tegen Bas misschien ga ik kijken vanuit de wellness en het geld dan bij het rokersbankje neerleggen. Dan zit ik lekker cool maar moeten we snel schakelen. Of we moeten hem voor de loods neer leggen en dan vanuit Le Luifel stiekem zitten kijken. Bas vindt het ook moeilijk en denkt er over na. En Mark denkt dat voor de loods de beste optie is, dan kun je het briefje in de gaten houden. Bas merkt op dat het cordwood niet zo handig is en Mark zegt dat één iemand alvast kan zitten en dat hij dan wel het briefje neerlegt. En dan moeten we niet ontdekt worden en kijken wat diegene doet als ie het gevonden heeft. We moeten er ook achteraan om te kijken wat er gebeurd. En dan ’s avonds zeggen zo van, ik ben 20 euro kwijt. Bas oppert een nog beter idee, je kunt beter zeggen ik ben 40 euro kwijt, anders is het weer zo gelijk erop weet je. En als iemand dan wel eerlijk is, dan gaan andere elkaar aankijken want er is dan nog 20 euro kwijt. Niet veel later besluiten de heren geld bij het rokersbankje neer te leggen. Bas legt het stiekem neer tussen de stenen en laat dit vanuit de loods aan Mark zien. Als we dan straks klaar zijn met eten ben je bezig bij de kas of wat dan ook gaat Bas verder. Mark vindt het een goed idee maar vindt het beter om het briefje anders neer te leggen. Mark laat het zien aan Bas en hij vindt het top.

Wim zit wat later op het rokersbankje en al snel komt Benjamin erbij zitten. Al snel zien we de hand van Wim met daarin het briefje van 20 euro. Als het sigaretje op is loopt Wim richting de loods. Bas rent er snel achter aan en Wim gaat in de loods met Mark het gesprek aan. Heb jij een klein testje gedaan? Ja of nee? Mark houdt zich van de domme en Wim vertelt dat hij geld buiten vond. Echt vraagt Mark verontwaardigd, ja antwoordt Wim. Mark zegt vervolgens tegen Bas die ook in de loods is dat ze buiten moeten gaan zoeken, er ligt allemaal geld. Bas zegt vervolgens dat hij 40 euro kwijt is. Dus er moet nog ergens 20 euro liggen! Wim vertelt nogmaals hoe hij het geld gevonden heeft en hij denkt nog steeds dat Mark een test heeft uigevoerd. Mark blijft ontkennen en vraagt wat hij wil doen. Wim antwoordt dat hij hij in de pot van de BV doet, alles voor de BV toch?! Ja zegt Mark, je verdient toch al zat. Dus je schrijft hem niet op? Nee zegt Wim met een lacht en Mark legt het geld gelijk weg. Namens de BV bedankt! Enkele ogenblikken later zegt Mark fluisterend tegen Wim dat hij geslaagd is. Hoe zal het verder aflopen? Bas heeft immers gezegd dat er nog 20 euro rondzwerft over het terrein. We houden het in de gaten!

Beoordeel dit bericht:
[Totaal: 0    Gemiddelde: 0/5]

Hou a.u.b.uw reactie netjes. Mocht dit niet gebeuren kan uw reactie verwijderd worden!   In enkele gevallen kan het even duren voordat een reactie verschijnt, deze dienen handmatig goedgekeurd te worden. Bedankt voor uw begrip.

Er zijn 4 reacties op dit artikel
  1. anneke g at 23:07

    En dat moet van hun 2 komen de mannen die niet te vertrouwen zijn , die twee die geld achter over willen drukken van de zo genaamde deurwaarde
    De bewoners weten dat het een test was de deurwaarder om hun bij de les te houden wat geld betreft , ik had Ivan toch slimmer gedacht en er wel op wat zal zeggen van die rot geintjes ,zo ga je toch niet met je mede bewoners om en ook niet met geld
    Ik vraag me ook af of Mark alle dagen aan de administratie is omdat er weer rekeningen die nog niet betaald waren daar moet hij toch naar kijken en betalen ,of is het lekkerder om iemand anders de schuld te geven hij is van de boekhouding doe dan wat in plaats van de hele dag zonnen en rot geintjes uit halen verzin iets waar je de 1000,00 euro mee kan verdienen deze week

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *