Het centraal van 2 augustus

Het centraal van 2 augustus

Tijd om met zijn allen weer wat te bespreken, de bewoners besluiten rond 12 uur centraal te gaan. Hier lees je alle besproken punten van 2 augustus terug.

Opening centraal
Ivan is blij met hoe zaken gaan. Er zijn doelen gesteld en die wil hij even evalueren. Eén doel was samenwerken en dat is gelukt de groep werkt samen naar gemeenschappelijke doelen toe. De groep kan elkaar op verantwoordelijkheden aanspreken, zolang dit respectvol blijft. Ze moeten zich goed op hun doel blijven richten en zich altijd aan hun afspraken houden. Mensen moeten elkaar helpen waar nodig.

Bjorn is kritisch: de groep moeten afspraken en deadlines uit elkaar houden. Deadlines zijn een streven, afspraken staan vast. Mark voegt eraan toe dat als de deadline niet wordt gehaald, moeten de afspraken opnieuw worden bekeken.

Ivan stelt voor dat iedereen zijn afspraken noteert, zodat het duidelijk is wat er per dag speelt. Nicole en Gina geven aan nooit in de agenda op de laptop te kijken en vinden een agenda die ergens wordt opgehangen, duidelijker. De mannen vinden het systeem prima en benadrukken dat de vrouwen de agenda zelf in de gaten moeten houden.

Persoonlijke afspraken
Er ontstaat een discussie over persoonlijke afspraken die niet in de agenda staan en die overlappen met een centraal. Wat is er dan belangrijker? Naomi was laatst niet bij een centraal door een fotoshoot. Ivan haakt er handig op in, daarom is het belangrijk dat afspraken worden vermeld.

Evenementen en investeringen
Voor een evenement wordt georganiseerd, moeten de plannen helder aan de groep worden gecommuniceerd. Voor investeringen moet een business plan worden ingeleverd. Gabriëlle heeft een vraag. Moet ik elke keer als ik shirtjes bestel, om een go vragen? Dat hoeft gelukkig niet. Het gaat hier alleen om nieuwe projecten.

De laptop en de telefoon
Ivan praat verder over het gebruik van de laptop. Er is een rooster waarin iedereen recht heeft op één uur per persoon. Ivan geeft aan dat hij zich er eerder niet aan heeft gehouden omdat hij vond dat zijn zaken prioriteit hadden. Er wordt ook afgesproken dat de telefoon op zijn vaste plek ligt.

Geld
Eind september moet er 50.000 euro in de kas liggen. Eind december 135.000 euro. Er moet elke maand een markt, een themafeest en een Live in de Loods worden georganiseerd. Met merchandise erbij moet het helemaal lukken. Cees heeft zijn vraagtekens bij dit doel, maar Mark en Ivan zijn overtuigd dat het moet lukken. Nicole zegt dat ze nu in de komkommermaanden zitten. Straks trekt alles weer aan. De Utopianen fantasteren al over de kerstmark met glühwein en ijs. Ivan legt uit dat iedereen een manier heeft gevonden om geld te verdienen dus dat het mogelijk is.  Ivan eindigt met een aanmoedigende kreet. Mensen willen hier komen en mensen willen Utopia beleven. Woehaa!

Mark is in een goede bui
Mark is in een goede bui. Elk moment wordt goed geëvalueerd. Hij wil dat elke afspraak eerst door hem wordt goedgekeurd ivm het budget. Hij leest een duidelijke taakverdeling voor met de verantwoordelijkheden van iedereen. Mark zegt uiteindelijk dat het dat was voor de bv. Zijn er nog vragen?

Samenleving
Gina, Gabriëlle, Stefanie en Nicole zijn verantwoordelijk voor de samenleving. Nicole legt wat de doelen en taken zijn. Cees grijpt in dat niet iedereen zijn schoonmaaktaken doet. Gabriëlle zegt als jij alles eerder doet, kan het ook niet, hè. Maar daar ligt het volgens Cees niet aan. Toch vinden de meiden het erg schoon in de loods en gaat het dus de goede kant op. Mark antwoordt ik wil het eigenlijk niet zeggen, want Cees is wel een beetje mijn maatje. Maar het is wel een Pietje Precies, die houdt niet op. Die mag dus soms wel wat gas terugnemen. Cees vraagt nog om uitleg over de exacte schoonmaaktaken.

Kansloos glas
Als Nicole het over opruimen heeft, wil Bas weten wat dat ‘kansloze glas’ hier doet. Iedereen moet lachen. Goed opruimen, dus.

Spaarzaam
Melk, yoghurt en op tijd aan tafel zitten: het is allemaal even belangrijk. Het boodschappen doen gaat goed. Mark verbaast zich dat er nog meer koffie wordt gedronken dan bier. Daar moet iedereen op letten.

Bierkratten
Bjorn en Mark raken verwikkeld in een puntje over het bier. Gisteren werd er gevraagd wat er gebeurt als de tap leeg is. Bjorn heeft toen gezegd dat er kratjes zijn, het hem niets uitmaakt en dat iedereen dat zelf moet weten. Mark vindt het raar dat Bjorn dit puntje nu weer in het centraal brengt, terwijl het voor hem geen belangrijk punt was. Hij stelt voor dat er een fust wordt aangeschaft. Eén voor privé, één voor de BV. Dat is goedkoper dan flesjes. Ivan vindt het simpel, we doen het met wat we hebben. Als het op is, drinken we even niets.

Nicole vs. Cees
Nicole noemt de belangrijke punten in de samenleving zoals sfeer, gezelligheid en samenwerken. Ze vindt dat de groep trots mag zijn. Cees zegt dat hij alleen maar shit over zich heen krijgt als hij probeert samen te werken. Nicole legt uit dat hij op elk slakje zout legt en dat vindt ze vervelend. Op dit moment doen we het goed. En de kritiek van Cees irriteert haar. Cees antwoordt ja, heel vervelend als je op je verantwoordelijkheden wordt gewezen. Cees legt uit wat hem dwars zit ik kan geen kritiek uiten en krijgt alleen nare blikken. Gina bevestigt dat iedereen dezelfde irritatiepuntjes heeft en flapt eruit dat Cees ook vanmorgen aan Mark vroeg of ze boos was en niet direct. Gabriëlle raadt Cees aan iets te doen met de kritiek die hij ontvangt.

Ijsmachine
Bas heeft een ijsmachine besteld. Ivan is verbaasd, want hij was er niet van op de hoogte. Elke kleine investering moet in het centraal, vindt hij.

Goede doelen
Benjamin heeft zijn doelen tot nu toe behaald maar hij heeft veel op zijn lijstje. Hij wil wel nog een groter netwerk opbouwen en de herkomst van giften beter op een rijtje zetten. Zijn bundel is in een vergevorderd stadium en hij wil een vast percentage daarvan aan de BV doorsluizen. Morgen is de speaking circle en hij moedigt iedereen aan om iets leuks te vertellen. Ook gaat hij beginnen met zijn column en de organisatie van bedrijfsuitjes.

De aankondiging van Naomi
Naomi kondigt het thema van de maand aan: de maand van de spierziekte! Geen vast goed doel dus, maar wel een thema. Het geld gaat naar het behandelcentrum waar Naomi behandeld is: de Plexuspoli. Ze wil aandacht vragen voor allerlei verschillende spierziekten. Ze wil graag dat de groep model is zodat ze een fotoreportage kan maken. Alle kosten voor dit project komen uit de fotoshoots van Naomi. 13 augustus organiseert ze een prinsessen dag voor meisjes met een spierziekte. Naomi vraagt Gina of zij wil helpen met het opmaken van de meiden. Gina zegt uiteraard geen nee. Vervolgens deelt Naomi bandjes uit. Deze moeten de bewoners dragen tot de ‘actiedag’ op 18 augustus. Dit om aandacht te vragen voor allerlei spierziektes. Op de actiedag moeten de bewoners tevens allemaal een sling dragen. Een sling is een soort mitella waardoor je één arm niet kunt gebruiken. Naomi is enthousiast, het is heel belangrijk voor mij om dit tot een goed einde te brengen.

Utopia the party
Zaterdag is het grote feest! Bjorn heeft een taakverdeling gemaakt en hij wil nog veel promotie maken. Zo wil hij acht keer de hindernisbaan doen (want het is op 8 augustus). Hij heeft een aantal opties om het koelprobleem van drank op te lossen. Mark wil graag weten of de groep nog wat promotie input heeft. Gina oppert een kortingsactie. Mark vertelt dat er een officiële deadline is als er woensdag om 12.00u minder dan 250 kaarten zijn verkocht, wordt het geannuleerd. Ivan legt uit hoe uniek het evenement is: anders kom je niet zo dichtbij dit soort grote DJ’s. Bjorn neemt de groep mee op het terrein om te laten zien hoe het feest eruit komt te zien. En daarmee sluit het centraal.

 

 

Beoordeel dit bericht:
[Totaal: 0    Gemiddelde: 0/5]

Hou a.u.b.uw reactie netjes. Mocht dit niet gebeuren kan uw reactie verwijderd worden!   In enkele gevallen kan het even duren voordat een reactie verschijnt, deze dienen handmatig goedgekeurd te worden. Bedankt voor uw begrip.

Er zijn 2 reacties op dit artikel
  1. Boerderijbert at 20:36

    Wat is dat toch een smerig ventje die Mark. Geen investeringen doen, weinig zakgeld, weinig boodschappen alleen om de kas te spekken. Zelf probeert hij utopiaan van het jaar te worden misschien zelfs wel door mensen om te kopen. Eind december 135000 euro in de klep van mark. Ik hoop van niet, die sjacheraar.

  2. Hyl at 17:06

    Nou het kan niet op, ik help ze hopen dat er zoveel geld binnenkomt, tegen die tijd is het allang weer op aan luxe dingen, Naomi weer heel wat van plan, eerst zien, allemaal in een sling, heeft echt geen meer waarde, slaat nergens op,
    Het is al eerder afgelast zoiets, men wilde niet meer komen, spreekt de mensen waarschijnlijk niet aan.
    Ivan durft het woord respectvol in de mond te nemen???? Hoe durft hij, Schande!!!!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *