Bewoners krijgen bericht van bag to the future

Bewoners krijgen bericht van bag to the future

Een tijdje terug hebben alle bewoners mee geholpen met een initiatief van bag to the future. De bewoners hebben rugzakjes ingepakt voor vluchtelingen. Zojuist hebben ze bericht van Signe, die toen ook in Utopia was. Iedereen wordt dan ook bij elkaar geroepen zodat de mail voorgelezen kan worden:

“Hoi inwoners, 

na een lange tocht over zee zijn de rugzakjes op Lesbos aangekomen, vandaar even een update van mijn kant. Sinds acht dagen verblijven Bag to the Future initiatiefneemsters Suus en Lisa op het Griekse eiland. Wat zij daar meemaken is met geen woorden samen te vatten. Aan de ene kant de angst en onzekerheid op het gezicht van de vluchtelingen bij aankomst op het eiland na een dodemanstocht over zee. Aan de andere kant dankbaarheid en blijdschap van de kindjes en ouders na het overhandigen van de rugzakjes. Dat maakt de inzamelactie des te belangrijker. 5300 rugzakjes zijn er uitgedeeld aan de liefste kindjes. Mede dankzij jullie hulp hebben deze kindjes iets van een houvast voor de toekomst. Hiervoor willen we jullie vanuit de grond van ons hart bedanken. In de bijlage heb ik enkele foto’s toegevoegd van kindjes met hun rugzakjes.

Liefs, mede namens Suus en Lisa,

Signe”

Vervolgens kijken de bewoners naar de bijgevoegde foto’s. Nicole merkt op dat als je die kinderen zo ziet lachen je niet begrijpt wat ze allemaal mee hebben gemaakt. Benjamin en Stefanie vinden de foto’s ook erg mooi en het lijkt Ivan aan te grijpen. Hij staart naar het scherm met een wat droevige blik. Nicole wrijft hem over zijn arm en geeft hem maar een kus. Ik wordt er verdrietig van en blij tegelijkertijd…

Beoordeel dit bericht:
[Totaal: 10    Gemiddelde: 2.8/5]

Hou a.u.b.uw reactie netjes. Mocht dit niet gebeuren kan uw reactie verwijderd worden!   In enkele gevallen kan het even duren voordat een reactie verschijnt, deze dienen handmatig goedgekeurd te worden. Bedankt voor uw begrip.

Er is 1 reactie op dit artikel
  1. Mjo at 15:12

    Even off Topic,
    Ik las op een andere site dat:

    De bewoners moesten gisterenavond stuk voor stuk naar de zenderkamer, ze kwamen daar niet heel vrolijk vandaan.

    Weet iemand wat er precies aan de hand is/was?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *