Het centraal van 20 oktober

Het centraal van 20 oktober

De bewoners zijn er deze keer vroeg bij, ze hebben namelijk al van alles besproken in het centraal. Hier lees je alle besproken punten van 20 oktober terug.

Armanda opent centraal
Armanda begint als eerste te vertellen, ze wil mensen oproepen geen bont meer te kopen of te dragen. Het grootste deel daarvan komt namelijk uit China waar dieren vaak levend gevild worden. Je kan je bontje doneren zodat het voor voorlichtingen wordt gebruikt. Daarom heeft Armanda nu een soort holbewonerspakje aan. Doneren dus!

Bezigheden van Benjamin
Benjamin vertelt alles over zijn bezigheden. Hij zet zich in voor de stichting, met Armanda’s plantaardige initiatieven en Nederlandse varkenshouders. Ook zet hij zich in voor ouderen. Hij heeft heel wat activiteiten op de planning.

Vluchtelingen op het Utopia terrein
Op het terrein rondom Utopia worden vluchtelingen opgenomen. Het lijkt de inwoners wel wat om hen te helpen. Ivan gaat met hen in gesprek. Wordt vast en zeker vervolgd.

Wat Bjorn allemaal doet
Bjorn houdt zich bezig met een hoop evenementen in de loods. Donderdag komen er dames om informatie en hun ervaringen en te vertellen over borstkanker. Het is speciaal voor jonge vrouwen 25-40 jaar. Het onderwerp moet namelijk meer bespreekbaar worden. Xander de Buisonjé komt volgende week dinsdag ook in Utopia. Hij zingt zijn nieuwe single voor het eerst tijdens het live in de loods concert. Ook is er deze Vrijdag een bandavond met KINK.

Rowena bedankt
Rowena vond de tennisdag van gisteren heel leuk dus bedankt de rest van de bewoners. Ze vertelt dat het benefietconcert op wat langere termijn wordt georganiseerd. Ook hoopt dat ze dat iedereen lekker enthousiast met haar wil vloggen voor de markt.

Ivans droom
Ivan neemt het woord over, tijd om nog serieuzer te praten. Het geld voor de tuin is bijna helemaal rond maar er mist nog een beetje. Kan dat van de BV of willen mensen nog meer privégeld bijleggen? Benjamin en Wim willen best nog wat geld bijleggen en Armanda ook maar dan wil ze een voorschot van de BV terug krijgen. Nicole wil best in de min gaan en Bas wil ook wel tweehonderd bijleggen. Nicole stelt voor om de opbrengst van de fotoshoot vrijdag aan de tuin te besteden. Ivan is blij, want hij droomt er zelfs over. Een kasteeltuintje! Nicole heeft een school op het oog die zich wil inzetten voor de tuin. Ook wil ze mensen met een uitkering of vluchtelingen betrekken, zodat het ook maatschappelijk nut heeft.

Utopia markt
Zondag is er weer een gezellige Utopia markt. Er moeten nog wel wat dingen geregeld worden. We moeten er nu even goed gas op gaan geven voegt Ivan toe. Er komt een horecaplein en het wordt erg leuk. Er zijn ideeën om een Utopia paraplu te maken, ook heeft Ivan een roostertje gemaakt en vindt het werk allemaal wel meevallen. De bewoners zijn wat stil zodra Ivan alles opsomt. Gaat het allemaal wel goed, jongens? vraagt hij voor de zekerheid. De bewoners knikken en Bas zegt we hebben er zin in!

Fotoshoot, einde centraal en video!
Vrijdag komt er een fotoshoot voor Veronica Magazine. Elke dame krijgt een interview en een persoonlijke gestylde foto. En een beroemde fotograaf! Verder kunnen mensen nog een weekje mailen voor een tatoeage maar daarna niet meer, want Nicole heeft een hoop werk. En daarmee eindigt het centraal van vandaag. Op naar nog meer Utopia nieuws!

Beoordeel dit bericht:
[Totaal: 10    Gemiddelde: 3.3/5]

Hou a.u.b.uw reactie netjes. Mocht dit niet gebeuren kan uw reactie verwijderd worden!   In enkele gevallen kan het even duren voordat een reactie verschijnt, deze dienen handmatig goedgekeurd te worden. Bedankt voor uw begrip.

Er zijn 7 reacties op dit artikel
 1. Zwetser at 14:21

  Dat borstkanker gedoe is goed… Maar de doodsoorzaak nummer 1 onder jonge vrouwen is een hartinfarct. Daar is veel minder over bekend.
  Heb het beide gehad was 32 borstkanker en 38 hartinfarct.
  Die laatste heeft mij bijna het leven gekost. Has geen pijn op mijn borst, het niet benauwd en ook geen tintelingen in mijn arm of druk op de borst.
  Had enkel last van mijn schouderbladen en zweet aanvallen. De huisarts kwam en dacht aan een paniek aanval. Maar toch voor ze zekerheid ging hij overleggen met de cardioloog.
  Die stuurde een ambulance, ging totaal niet met spoed. Pas toen de ambulance medewerkers me aan de monitor legde was het duidelijk dat het een hartinfarct was.
  Ik ben gedotterd en alles is goed afgelopen, maar het gaat heel vaak mis omdat een hartinfarct onder jonge vrouwen niet wordt herkend. Ook niet bij huisartsen en ambulance personeel. Mijn huisarts heeft die dag meteen dit besproken in de praktijk waar hij werkte en bied nog steeds elke keer zijn excuus aan.
  Ik heb echt zoveel geluk gehad ook omdat ik meteen doorhad dat er iets niet goed was en niet met een paracetemol mijn bed in ben gekropen.
  Wie verwacht dan ook op zijn 38ste een hartinfarct te krijgen, dit is een oude mannen ziekte toch??
  Aandacht voor borstkanker is goed hoor absoluut, maar er moet veel meer aandacht komen voor jonge vrouwen en hartinfarcten, daar is nog veel te weinig bekend over terwijl het doodsoorzaak nummer 1 is.

  • Hannah at 16:58

   Jeetje Zwetser, wat een heftig verhaal zeg! Zo jong en dan zulke ingrijpende en levensbedreigende dingen meemaken.
   Dat zal geestelijk ook wel een klap geweest zijn om dit te verwerken en om te gaan met onzekerheid en angsten.
   Gelukkig is het allemaal goed afgelopen.

   • Zwetser at 02:39

    Ik ben een sterke vrouw gelukkig en sta er niet dagelijks bij stil. Ga gewoon verder met mijn leven. Ben een alleenstaande moeder van 3 kinderen dan heb je geen tijd om stil te staan en dat is maar goed ook.
    Ik zou alleen veel meer aandacht willen voor de symptomen van een hartinfarct voor vrouwen, dat dat heel anders is dan bij mannen en daardoor ook niet herkent wordt.
    Ik heb geen enkele waarschuwing vooraf gehad.
    Ik stond ‘s-morgens op met wat last van mijn nek en schouderbladen, pas bij de zweet aanvallen had ik door dat er iets niet goed was. De huisarts gebeld en omdat het ook op de huisartsenpost niet meteen als hartinfarct werd herkend kwam de huisarts pas ruim een uur later. Ik zeg al ben door het oog van de naald gekropen en wil hier veel meer aandacht voor. Ook bij huisartsen en andere hulpverleners.
    Borstkanker is al zoveel meer over bekend en aandacht voor.
    Ik sta onder controle en al 4 jaar gaat het met mij super goed, maar wil wel graag andere vrouwen waarschuwen.

    • Hannah at 09:16

     Heel begrijpelijk dat je dit vanuit jouw situatie onder de aandacht wil brengen en hiervoor wil waarschuwen.
     Echt dapper van je hoe je hier mee omgaat en het verwerkt! Je bent een sterke vrouw, maar ook een krachtig voorbeeld voor je kinderen!

 2. joze at 17:09

  Wat een naar mens die Nicole. Mensen met een uitkering en
  vluchtelingen inzetten voor hun kasteeltuintje, zodat het
  ook maatschappelijk nut heeft. Vaak doen mensen met
  een uitkering vrijwilligerswerk, is dat niet nuttig ? Nicole (regie? ).
  Regie, laat die luie utopianen zelf die tuin maar maken, dat kan
  ook leuke t.v. momenten opleveren!!

  • Hannah at 02:14

   Dat dacht ik ook gelijk Joze!
   Als je vroeger je land, onbetaald, door anderen liet bewerken was je een slavendrijver.
   Dit is gewoon een heel slim plan: je wil wat hebben, maar wil er zelf geen werk aan besteden of geld aan uitgeven om professionele vakmensen in te huren. Dan maak je er een kulverhaal van en je hebt een gratis aangelegde kasteeltuin.
   Dit heeft niets met maatschappelijk nut te maken, dit is: een ander voor jouw karretje spannen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *