Is Cees de pispaal van de groep?

Is Cees de pispaal van de groep?

Gisteren bespraken de bewoners de toekomstplannen voor Utopia 2016. Dit kun je hier allemaal nog eens terug lezen en kijken. Tijdens deze brainstormsessie gaf Cees aan dat de bewoners veel te veel met hun hoofd in de wolken zaten. Volgens hem moesten de bewoners zich richten op de huidige wensen die er nog waren. En sinds dien lijkt Cees de pispaal van de groep te zijn.  Hij werd er de rest van de avond mee geconfronteerd en nog steeds is de vijandigheid tussen de groep en hem niet voorbij…

Rob, Nicole en Ivan praten nog even na over gisteren. Ze vinden dat Cees het alleen maar over schoonmaken heeft. Hij wil echt dat hij hier de baas is en dat hij ons alleen maar kan vertellen wat we moeten doen de hele dag aldus Nicole. En hij denkt ook echt dat wij niets doen voegt ze eraan toe. Ook brengt de oudste bewoner van Utopia helemaal geen geld binnen. Maar er wordt niets over gezegd want verder zouden er geen op of aanmerkingen zijn. Het is gewoon een autistisch kind aldus Nicole. Benjamin en Ivan praten nog even verder als Nicole weg gaat. Volgens Ivan bekritiseerd Cees iedereen, Cees kan alleen alles en iedereen afwijzen en enkel zijn eigen gedrag goedkeuren. Hij vergelijkt de groep als een kaartenhuis, zodra er één ergens nee op zegt, zullen er nog veel meer volgen. En als iemand zijn gedrag steeds herhaalt, roept dat frustratie op. Het is gewoon een kaartenhuis. Als je één kaartje wegtrekt, stort alles in…. Rowena weet het simpelweg even niet meer. Ze heeft empathie voor Cees, maar ik heb het idee dat hij dat niet ziet voegt ze eraan toe. Voor Nicole is juist dat medeleven een grote irritatie. Dat hij dan een heel leven achter de rug heeft en dat je daar rekening mee moet houden klaagt ze.

Cees merkt de spanning in de loods en bespreekt het met Bas. Ze staan allemaal op scherp hier binnen zegt hij hoofdschuddend. Ze zoeken een pispaal, dat is lekker makkelijk om straks te stemmen. Eerst was het Rolf, nu ben ik het.  Dan oppert Bas een plannetje we kunnen ook tactisch gaan stemmen? Hij lacht hard, maar Cees kan er niet om lachen. Het lijkt hem een beter idee om zich de komende weken extreem welwillend op te stellen. Ik zal me maar een beetje gedeisd houden sluit hij het gesprek af. Wat denken jullie, is Cees het nieuwe pispaaltje van de groep geworden? Loopt hij gevaar om genomineerd te worden?

Beoordeel dit bericht:
[Totaal: 9    Gemiddelde: 2.9/5]

Hou a.u.b.uw reactie netjes. Mocht dit niet gebeuren kan uw reactie verwijderd worden!   In enkele gevallen kan het even duren voordat een reactie verschijnt, deze dienen handmatig goedgekeurd te worden. Bedankt voor uw begrip.

Er zijn 14 reacties op dit artikel
 1. gea at 15:09

  Cees krijgt eindelijk een koekje van eigen deeg hij is geen pispaaltje hij maakt pispaaltjes zoals hij met Rolf omging , dat krijgt hij nu zelf om zijn oren. Ik ben ook blij dat er nu ook andere mensen zijn die hem door hebben.

  • anneke at 18:34

   Cees was niet de enige die Rolf niet mocht hij heeft niet voor niks zoveel stemmen gehad en er waren er meer die hem helemaal zat waren dus schuif het niet af op alleen Cees

 2. Mjo at 11:23

  Het spijt mij om het te moeten zeggen, maar dit heeft Cees toch echt op zichzelf afgeroepen.

  Ondanks diverse goede raadgevingen/adviezen van enkele medebewoners, heeft hij daar niets mee gedaan.

  Ik denk dat ook bij medebewoners, eens de maat vol is.

 3. Michel at 01:47

  Van mij mocht Ceesje allang weg.
  Wat een zeikerd zeg.
  Volgende stemming zit hij hopelijk op de bank en kan hij weer lekker thuis de baas spelen en schoonmaken.
  zielige en vervelende man is het gewoon !

 4. Mees at 00:34

  Als Cees ophoudt met zeuren, roddelen en op iedereen te letten. Dan maakt hij zijn verblijf in utopia behoorlijk gemakkelijker. Hij doet het zelf dat meeste tegen hem keert. Een raar en gemeen mannetje.

 5. MariaBora at 22:59

  we weten allemaal dat Rolf niet spoorde, hij was een grote fantast en kwam regelmatig in de knel door zijn (kleine)leugens, Cees kan wel zeuren ja, ik heb het idee dat als je niks doet in Utopia je met rust gelaten wordt, wat doet Gabriëlle nou helemaal, ze kan een grote mond opzetten als het haar niet bevalt, daar hoor je dan niemand over, wat doet benjamin en Gina enz, kan no wel even doorgaan, het beste is helemaal niks doen, niks zeggen en een beetje zuipen op z,n tijd. Het zou zo moeten zijn dat ze minstens €50.000,00 in de pot moeten hebben, ze hebben helemaal niks, het is een Utopia van niks.

 6. anneke at 18:56

  Cees is altijd al het pispaaltje geweest zo wel in als buiten UTOPIA ,en als hij niet schoonmaakt komt net als vorig jaar vieze beesten .
  Cees is en blijft een zeur en vervelende man maar er zijn der meer die ook geen inkomen hebben , wat brengt Benjamin en Stefanie Rowena en Rob onder andere binnen ,kunnen ze wel bij evenementen achter de bar of wat dan ook doen.
  En Ivan en Nicole die zijn een stel dus die valt ze niet af Rob l*lt met hun mee .
  En zo heeft Cees vrienden en zo binnen een uur is iedereen tegen.
  Het zal voor hun daar en de schrijfers hier beter zijn als hij eruit gaat

  • Yvon at 20:27

   Cees is van niemand een pispaaltje,Cees gebruikt iedereen als pispaaltje behalve Bas.
   Ik had jou toch slimmer in geschat Anneke,waarom zie je niet dat hij de hele groep ontregeld met zijn stoken en roddelen…het heeft niets te maken met geld verdienen,het heeft te maken met groeps gevoel saamhorigheid,hij stuurd het steeds in de war…als oudere zou hij een vaderrol kunnen invullen,hetzelfde wat Tineke wilde doen,een moeder zijn..het is haar niet gelukt,dat heeft ze ook eerlijk gezegd.
   Maar Cees peelt het tegenover gestelde hij drijft de groep uit elkaar.
   Van avond weer gekeken..afschuwelijk..hij misgunt..iedereen alles.
   Waar is zijn fototoestel,of is hij weer uit gespeeld!!!!

 7. Yvon at 18:54

  Nou als ik dit lees dan denk ik toch echt dat het door gestoken kaart is,en Cees is ingehuurd
  Dit kan toch echt niet waar zijn;eerst was het Rolf nu ben ik het…hij heeft Rolf eruit gewerkt met al zijn roddels en achterklep.
  Hij doet al zo lang niets als dat hij in Utopia zit,alleen dat keukentje..wat moeten wij,vrouwen dan met een huishouden ,buitenshuis werk kinderen en weet ik wat nog allemaal…
  Wanneer gaan jullie ogen eens open Utopianen

 8. Ann at 18:50

  En dan zegt cees, nu ben ik pispaal, eerst rolf, nou ik.. Wat is hij zielig, en ja, hij wil de baas spelen en dat iedereen naar hem luistert.
  Ik ben blij dat meer van hun nu inzien hoe hij is.. Grote manupuleerder, zielig mannetje..

  • Ann at 18:53

   En nog even over rolf, cees was zo gemeen tegen hem.. Hij gebruikte rolf als pispaal om erzelf mooier uittekomen.. Cees, boontje komt om zijn loontje, of weet je niet wat dat
   Betekend

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *