Ook vannacht ging de mama cash actie door

Ook vannacht ging de mama cash actie door

Goedemorgen! Een nieuwe dag in Utopia is weer aangebroken. En er is vannacht van alles gebeurd, de bewoners hebben zich toen ook ingezet voor het goede doel mama cash. De actie duurt al met al 24 uur. De vrouwen naaien net zoals de vrouwen in Bangladesh. Ze sliepen vannacht om de beurt een uurtje. Dat zelfde geld als ontbijt, lunch en dinner. En dat bestond enkel uit rijst en water… Inmiddels zijn de meiden er wel een beetje klaar mee. Weinig eten en slaap eist zijn tol. Zo zei Nicole vannacht dat ze kapot is en het doelloos en stom vind. Gina denkt er dan weer anders over, we hebben nu al meer dan de Movember actie en die mannen lopen al heel de maand voor schut met die snorren. En wij hoeven maar één keer 24 uur te naaien. Dus dan vind ik dat we het best netjes doen voegt ze eraan toe. Het duurt nog heel even en dan zit de actie er weer op. De bewoners hebben allemaal lapjes aan elkaar genaaid en de tafel ligt er dan ook bezaaid mee. Gina en Gabriëlle hebben wel zin in een frietje saté enfin, nog heel even volhouden! En toen was het eindelijk 10:00 uur! De actie zit erop, de dames zijn er wel blij mee. Tijd om eens heerlijk te ontbijten, het is iets anders als rijst. En ja ook de snacks en friet zijn op de vroege ochtend al op tafel te vinden. De eindstand wordt ook nog bekend gemaakt, er is in totaal 1345 euro opgehaald. Dit kan nog oplopen… We zijn benieuwd hoe de dag vandaag gaat verlopen. Veel slapen?

 

 

Beoordeel dit bericht:
[Totaal: 5    Gemiddelde: 3.4/5]

Hou a.u.b.uw reactie netjes. Mocht dit niet gebeuren kan uw reactie verwijderd worden!   In enkele gevallen kan het even duren voordat een reactie verschijnt, deze dienen handmatig goedgekeurd te worden. Bedankt voor uw begrip.

Er zijn 4 reacties op dit artikel
 1. Jojanneke at 14:23

  Ik vind dat je 24 uur naaien hier, niet kunt vergelijken met de naaiateliers, in China of Bangladesh.
  Ook hier zijn er mensen die kei hard werken voor een hongerloontje, denk bv aan stratenmakers. Oke is dan maar 8 uur achter elkaar en maar 5 dagen. Stel dat we niet beter wisten en dagen van 12 uur maken 7 dagen per week wisten we niet beter.
  En dan nog heb ik liever dat de kinderen in een naaiatelier zitten dan in de prostitutie.
  Dat er bij stil wordt gestaan is natuurlijk heel goed. Aan de andere kant, als wij die kleding niet of minder gaan kopen, omdat het duurder wordt, hebben die mensen helemaal geen werk meer en nog meer armoede.

 2. anneke at 11:41

  En dan nog zeggen dat het stom werk is en doeloos, Het was 24 uur de mensen (kinderen) hebben wat te klagen jullie niet die werken alle dagen zo die slapen op de grond een paar uurtjes en krijgen geen snacks
  Stelletje verwaande kwaste die meiden jullie hebben maar 24 uur de mannen moeten 1 maand

 3. Hyl at 10:31

  Gatver s morgena patat en snacks, hoe verzinnen ze het, hoe gezond is dat????
  Hebben ze dat in bangladesh ook,
  Wat heeft dat naaien voor zin gehad?
  Vreemd allemaal.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *