Discussie over genotsmiddelen

Discussie over genotsmiddelen

Cees voert wederom de discussie over het betalen van genotmiddelen van het eigen basisinkomen. Dit deed hij gisteren ook al tijdens het centraal, maar ook vandaag wordt er flink over gesproken…

Rowena begon over het onderwerp genotsmiddelen. Volgens haar had Cees gisteren wel een goed punt over het alcoholgebruik. Over dat de alcohol van het basisinkomen betaald moet worden. Cees hoort het en mengt zich gelijk in het gesprek. Alcohol valt onder een genotmiddel, net als roken, en dat moeten we dus zelf betalen voegt hij eraan toe. Rowena vind het onderwerp wel interessant. Er zijn namelijk sommige mensen die helemaal niet drinken. Rob die de twee hoort praten reageert sarcastisch. Het is niet dat we elke dag drinken en als er een feestje is of een pokeravond, dan moeten we allemaal gaan turven. Lachen, leuk idee aldus de drinker. Nou, Rob gaat Cees verder. Waar het om gaat is dat je bijvoorbeeld rustig vier mixdrankjes kan drinken van € 2,50 per stuk, dus een tientje op de BV, maar als ik een zakje pepernoten bestel van € 0,74, dan moet ik hem zelf betalen. En dat vind ik niet eerlijk. Waar ligt de grens bij jou vraagt Rowena aan Rob. Rob antwoordt dat het gewoon leuk moet blijven. En Rowena vind het op haar beurt raar dat ze sojayoghurt zelf moet betalen. Ja gaat Cees verder terwijl jullie gerust 10 tot 15 euro per avond opdrinken.  In Rowena’s geval moet zij haar eigen sojamelk betalen en jullie drinken vrij van de BV. Ik moet mijn eigen reep chocola betalen en jullie drinken van de BV en dat vind ik niet helemaal eerlijk. Daarmee verhogen jullie je basisinkomen.  Een genotmiddel, zoals roken en alcoholgebruik, moeten we gewoon zelf betalen. Nog een bewoner die zich vervolgens in de discussie mengt, Benjamin. Hij is benieuwd waar Cees en Rowena dan de grens trekken. Volgens Cees ligt het gewoon bij het genotmiddel. Rob reageert wat feller, hij vindt het een doelloze discussie. Dit gaat over het feit als iemand niet drinkt extra rechten krijgt. Volgens Rowena blijft het gewoon een lastig verhaal. En Cees vindt dat de discussie op dit moment niet meer te voeren is. Ik wil deze graag op een ander moment voortzetten om te kijken hoe anderen erover denken. Cees verlaat de ruimte en is klaar met het gesprek. Vervolgens wordt er nog even nagepraat. Bas benadrukt dat het Cees meer gaat om het feit dat er makkelijk over drinken wordt gedacht. Benjamin vult aan dat het bij Cees puur om de alcohol gaat. Dan moet je niet in een huis gaan wonen waar een bar midden in de woonkamer staat aldus Rob. Ik vind het nog wel meevallen af en toe een pokeravondje of een fuifje.  Ik drink gewoon mijn biertje als ik dat wil en er is niemand die dat tegenhoudt. Cees wilde weer een statement maken omtrent het alcoholgebruik eindigt Benjamin… Wordt vervolgd? Heeft Cees gelijk?

Beoordeel dit bericht:
[Totaal: 8    Gemiddelde: 3.4/5]

Hou a.u.b.uw reactie netjes. Mocht dit niet gebeuren kan uw reactie verwijderd worden!   In enkele gevallen kan het even duren voordat een reactie verschijnt, deze dienen handmatig goedgekeurd te worden. Bedankt voor uw begrip.

Er zijn 2 reacties op dit artikel
  1. MariaBora at 19:12

    Rob, dus als de bar er staat moet er ook gezopen worden, ja zo ken ik er ook nog wel een paar b.v. als er gewerkt wordt door mensen Rob, zou jij misschien ook eens iets nuttigs kunnen doen, want eerlijk gezegd doe jij niet veel behalve zuipen. Hier zou misschien eens een psychiater bij moeten komen die het de mensen eens haarfijn uit kan leggen wat de bedoeling is van Utopia.

  2. anneke at 18:48

    Ik vind dat Cees gelijk heeft waarom wel gratis drank en geen reep of iets anders te smikkelen, haal 2 kratten pils per week en daar moet je het maar mee doen en laat dan iedereen zijn eigen chips of iets anders lekkers kopen voor in het weekend , dat doe je thuis ook
    En natuurlijk zijn de drank en rokers er op tegen ,je hoeft niet alle dagen drank te gebruiken nu met de winter lekker warme chocolademelk en lekker spelletjes doen dan merk je dat je drank niet nodig hebt.
    Ja en Benjamin en drank en Gina de drank tor dat ze niet op haar benen kan staan en die krijgen dan alles gratis

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *