Doelen voor Utopia 2016

Doelen voor Utopia 2016

Nu het einde van het jaar steeds dichterbij komt wordt er flink wat besproken. Dit keer geen bericht over de Utopiaan van het jaar verkiezing maar over de doelen die doorgezet kunnen worden tijdens Utopia 2016.

Rob en Ivan zitten buiten met elkaar na te denken over hoe Utopia er voor hun uit zou mogen zien in 2016. Voor Rob zou het ideale beeld zijn dat ze alle communicatiemiddelen de deur uit doen en echt verstoken zijn van informatie uit de buitenwereld. Dat moet je denk ik niet willen antwoordt Ivan. We worden vaak gezien als een afspiegeling van de samenleving buiten. Vanaf daar kun je dan weer nieuwe dingen doen, die eventueel weer toepasbaar zijn buiten, waar mensen zich in kunnen vinden. Geen stroom, geen computers, geen luxe, dat is geen afspiegeling van buiten voegt hij eraan toe. Ook is het belangrijk  dat er een stabiele onderlaag is, met dingen die goed lopen. Daar moet de focus liggen. Maar we pakken nu ook allerlei andere dingen aan, waardoor het lijkt alsof het teveel is.Volgens Rob komt dat ook deels door de komst van nieuwelingen, die hebben een enorme bewijsdrang en willen iets laten zien. Die vrijheid moet je ze geven, maar daardoor blijf je dat gefladder een beetje houden.

Later wordt het gesprek binnen vervolgd en sluit nieuweling Victoria aan. Rob vraagt aan Victoria wat haar ideale Utopia is, antwoord ze het volgende. Ik denk dat het belangrijk is dat je altijd het open vizier houdt. Dat mensen de vragen kunnen stellen waar je zelf nog nooit over na hebt gedacht. Dat je elkaar daarin ook op psychisch vlak kunt ondersteunen en verwarren om een nieuwe visie te ontdekken. Ivan luistert mee en heeft een aanvulling, je hebt de stabiliteit nodig om de mogelijkheden voor iedereen te kunnen behouden. Dat kan alleen met de stabiele basis van het collectief. Wil jij je daar ook aan bijdragen vraagt hij door. Zeker antwoordt de nieuweling, ik ben nog aan het zoeken wat de verdeling daar in is. Het gesprek gaat nog even door en de zakelijke Ivan en Victoria lijken wel op één lijn te komen. Wat zou volgens jou een mooie doelstelling voor Utopia 2016 kunnen zijn?

Beoordeel dit bericht:
[Totaal: 8    Gemiddelde: 2.8/5]

Enkel nette reacties. Mocht dit niet gebeuren kan uw reactie verwijderd / niet geplaatst worden!   In enkele gevallen kan het even duren voordat een reactie verschijnt, deze dienen handmatig goedgekeurd te worden. Bedankt voor uw begrip.

Er is 1 reactie op dit artikel
 1. Hannah at 16:33

  Een mooie doelstelling voor Utopia 2016? Dat ze alle doelstellingen die ze bedenken ook eens gaan uitvoeren.
  Er worden zoveel woorden en zinnen gebruikt, waar niets van terecht komt of waar in feite niets mee wordt gezegd.

  Ideale Utopia volgens Victoria:
  “Anderen moeten vragen stellen, waar je zelf nog nooit over na hebt gedacht. En je moet elkaar daarin psychisch ondersteunen en verwarren om een nieuwe visie te ondekken. En je hebt stabiliteit nodig, vanuit een stabiele basis van het collectief, om de mogelijkheden voor iedereen te kunnen behouden.”
  Tja, het is weer eens wat anders dan: genoeg te eten en drinken, een dak boven je hoofd en elkaar respecteren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *