Nog meer praat over geld

Nog meer praat over geld

Gisteren schreven we er al over, het geld wat de winnaar van Utopia krijgt waar moet dat heen? De gouden pot, moet de naam veranderd worden? En zo zijn er nog een aantal zaken besproken, tweede kerstdag draaide in Utopia ook een beetje om geld…

De Gouden pot
Ik ga niet alles doneren aan de gouden pot! zegt Gabriëlle als ze van het plan van Benjamin hoort. Ivan antwoordt dat de gouden pot veranderd in de naam stichting Utopia. Als ik hoor dat er een programma is met een gouden pot, denk ik dat mensen denken dat die rekening alleen de mensen in dat programma financiert voegt hij eraan toe. Naomi hoort er ook van en heeft ook een mening. Als ik stichting hoor denk ik ook dat het alleen voor Utopianen is.  Gabriëlle, Naomi en Ivan zijn het eens met elkaar. Het moet Utopia Foundation gaan heten. Dan wordt er nog even gesproken over het prijzengeld van de Utopiaan van het jaar verkiezing. Naomi en Gabriëlle zouden in tegenstelling tot de mannen het geld niet volledig aan Utopia willen besteden. Ze willen ook een deel aan een goed doel schenken. Bjorn heeft ook zijn zegje, Cees en Benjamin hebben gezegd dat zij dat absoluut niet willen. Je moet eerst jezelf helpen voordat je anderen kan helpen voegt hij eraan toe Daar zijn Naomi, Gabriëlle en Bjorn het over eens.

Mannen mini centraal
Er werd ook nog een mini centraal gehouden met een aantal mannen. Zo deden Mark, Rob, Ivan, Bjorn, Wim en Cees mee. Mark opent het mini centraal. Waar ik bijvoorbeeld tegenaan loop, is dat als ik om het zakgeld vraag bij iedereen, dat het gewoon te lang duurt. Vroeger was alles anders zegt hij, toen wist ik precies waar ik aan toe was. Ik wil weer duidelijkheid, we moeten gewoon strenger worden voegt hij eraan toe. Cees wil de verhouding tussen privévermogen en het vermogen van de B.V. bespreken, maar Ivan onderbreekt hem met de problematiek rond de voorraad van de webshop. Alle mannen hebben een mening. Er worden voorbeelden gegeven van een trui die zijn weg baant van de webshop naar de klant, maar een definitieve actie wordt niet geconcretiseerd.

Nog meer praat over prijzengeld
Bas en Cees  praten ook over het prijzengeld. Krijgt de winnaar alles? En als het kan negenentwintig procent spelbelasting als het kan zegt Cees. We gaan even terug in de tijd. Bas antwoordt dat Gio ongeveer de helft kreeg van het prijzengeld uiteindelijk. Dus dat gaat maar om tien. Nou en antwoordt Cees, dat is toch geld.

Beoordeel dit bericht:
[Totaal: 6    Gemiddelde: 4.2/5]

Hou a.u.b.uw reactie netjes. Mocht dit niet gebeuren kan uw reactie verwijderd worden!   In enkele gevallen kan het even duren voordat een reactie verschijnt, deze dienen handmatig goedgekeurd te worden. Bedankt voor uw begrip.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *