Nog meer gesprekken over de Utopiaan van het jaar

Nog meer gesprekken over de Utopiaan van het jaar

De gesprekken over de Utopiaan van het jaar verkiezing komen steeds meer op gang. We schreven er vandaag al meer over en we kunnen nu nog wat gesprekken met je delen. Zo spraken Cees, Gabriëlle, Nicole en Ramona erover…

Gabriëlle & Ramona
Ik zie nog geen Utopiaan van het jaar in mensen, maar misschien volgend jaar wel merkt Gabriëlle op. Dat betekend niet dat ik ze het niet gun gaat ze verder. Als ze wel winnen vind ik het enig.Volgens Gabriëlle moet de Utopiaan van het jaar het wel verdienen. De winnaar moet iets aan Utopia toegevoegd hebben. Ramona antwoordt dat ze het wel spannend en leuk vindt. Gabriëlle denkt er toch anders op, dit gevoel dit is niet zo fijn. Ramona snapt dat wel de stemming kan volgens de twee positief en negatief geïnterpreteerd kan worden. Wat als ik iemand een stem geeft en iemand anders denk dat ik hem misgun? vraagt Ramona zich af. Gabriëlle zegt dat ze haar stemmen gaat verdelen en Ramona sluit zich erbij aan. Ik geef mijn drie stemmen aan Nicole, Ivan en de laatste vind ik moeilijk voegt ze eraan toe.Ik twijfel over Bas en Wim. Volgens Gabriëlle heeft ze de lijst helemaal fout. Iemand moet haar stemmen verdienen. Beide lijken toch ook voor Bas te gaan. Je ziet hem niet zegt Gabriëlle. Maar hij is wel goed voor de dieren. Ze willen beiden graag op Bas stemmen maar voelen dat hij het iets meer moet verdienen. Hij heeft het in zich, maar waarom komt het er niet uit?

Cees & Nicole
Ik vind het echt zo lastig. Dan krijg je die vragen en dan denk je sh*t. Ik heb er nog helemaal niet zo diep over nagedacht zegt Cees tegen Nicole. Ja antwoordt Nicole, want je gaat nu mensen teleurstellen. Het is gewoon lastig volgens de twee. Al snel gaat het ook daar over verdienen van stemmen. En of het mogelijk onterecht is om te winnen.  Cees en Nicole vinden het moeilijk om hun drie stemmen weg te geven en zijn bang voor de teleurgestelde bewoners. Je moet gewoon mensen overslaan merkt Cees op. Ik vind het moeilijk hoor. Ik vond het vorig jaar ook zo moeilijk  sluit Nicole het gesprek af.

Het komt erop neer dat bewoners bang zijn voor een mogelijke teleurstelling bij anderen die geen stem krijgen en stemmen die gegeven worden aan de bewoners die het volgens sommige niet verdienen. De campagne hiervoor zou leuk moeten zijn maar op deze manier lijkt dat toch wat lastig te worden…

Beoordeel dit bericht:
[Totaal: 8    Gemiddelde: 3.8/5]

Enkel nette reacties. Mocht dit niet gebeuren kan uw reactie verwijderd / niet geplaatst worden!   In enkele gevallen kan het even duren voordat een reactie verschijnt, deze dienen handmatig goedgekeurd te worden. Bedankt voor uw begrip.

Er zijn 3 reacties op dit artikel
 1. Jojanneke at 04:18

  Gabrielle, is zorgzaam, valt bijna nooit iemand af en staat voor iedereen klaar…
  Dan Naomi vind ik erg gegroeid dit jaar.
  En dan Wim… ( rustig, werkt hard, probeerd het in elk geval).

  Gun het Bas niet omdat die niets toevoegd,
  Ivan niet omdat hij nooit open staat voor kritiek en andere meningen.
  Nicole niet omdat ik haar enkel achter Ivan aan zie hobbelen. En kritiek op andere heeft.
  Mark en Gina spreken voor zich… Wat hebben die in hemelsnaam voor andere betekend?
  En achterbaks spel gespeeld.

  De rest is er nog te kort.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *