Petitie hond moet uit Utopia

Petitie hond moet uit Utopia

We kunnen er over blijven schrijven, Ivan die puppy Arthur geschopt heeft. Het brengt veel commotie met zich mee. Verschillende Utopia kijkers en fans spreken hun onvrede uit over deze actie. En er is zelfs actie ondernomen door middel van een petitie. Gestart door “Peter”. Met de volgende beschrijving:

“Wij vinden dat een pup geen cadeau is, zeker niet als deze pup opgesloten wordt in Utopia. Deze Mechelse herder pup zal een hoop indrukken mislopen die hij juist in zijn eerste maanden van zijn leven zo hard nodig heeft om te socialiseren met mensen maar ook met andere honden.
Arthur moet dit allemaal missen en wij zijn dan ook bang dat deze pup over een half jaar niet meer te hanteren is.
Een Mechelse herder is een werkhond, en wordt veel gebruikt voor waakwerk, maar ook als politiehond voor opsporen van personen en goederen. Arthur zal dan ook bezig gehouden moeten worden, en wij zijn bang dat dit niet zal gebeuren. Wie gaat hem bijvoorbeeld een puppycursus geven?
Wij eisen dan ook dat Arthur zo snel mogelijk Utopia weer verlaat zodat hij op de juiste plek opgevoed kan worden en snel een happy leven heeft.”

Ook wij staan niet achter het trappen of mishandelen van een hond maar sommige reacties op onze eerdere berichten waren te grof om toe te kunnen laten. Ook dikken wij niets aan, het filmpje zegt genoeg en dat hebben we omschreven. We snappen je woede, kwaadheid of verdriet. Wil je je frustraties daarover kwijt? Teken dan de petitie via deze pagina.  Op dit moment telt de petitie al 2384 handtekeningen. Wat naar verwachting nog op gaat lopen.

Wij zullen verdere ontwikkelingen uiteraard nauwlettend in de gaten houden maar stoppen hierbij over dit onderwerp… Hou ook hier je reacties netjes a.u.b.

Beoordeel dit bericht:
[Totaal: 79    Gemiddelde: 3.8/5]

Hou a.u.b.uw reactie netjes. Mocht dit niet gebeuren kan uw reactie verwijderd worden!   In enkele gevallen kan het even duren voordat een reactie verschijnt, deze dienen handmatig goedgekeurd te worden. Bedankt voor uw begrip.

Er zijn 21 reacties op dit artikel
 1. maria at 12:41

  Kan maar een ding zeggen!….Belachelijke reacties en petitie. Het word groter gemaakt dan het is. Dacht men nu echt dat er niet door regie/redactie ingegrepen zou worden als het zo erg is zoals men het hier van maakt?!Toen de koeien zgn te lang op stal stonden ook al van dit soort acties en werd ook de dierenbescherming plat gemaild. als men een koe een klap op zijn kont gaf ( wat heel normaal is) werd er ook zo n probleem van gemaakt. En ja ben een dier liefhebber en ook altijd honden gehad.

  • Harma at 09:01

   Klopt.. maar een koe kan je niet vergelijken met een hond!!!!
   Een hond moet je niet trappen.. tis geen voetbal!
   Dat is echt puur mishandeling van een hond!
   Zo’n persoon zou uit Utopia moeten
   en het hondje verdient een betere plek dan daar,
   dat is geen plaats voor een hond!!

 2. Ineke at 11:13

  Ik vind het schandalig een pup in Utopia, en die fokker is ook niet goed bezig.
  Voor een televisie programma gaan ze heel diep. Als het maar ” leuke” beelden oplevert.
  Mijn maag draaide om bij het zien van die schop en hij slingerde hem ook aan zijn halsband rond.
  Ivan kan niet eens met mensen omgaan, laat staan met dieren, weg met Ivan en de pup in
  een liefdevol gezin, voordat het te laat is.

 3. Deb at 10:50

  Respect voor alles wat leeft! Dat is hier ver te zoeken, snap sowieso niet dat een pup voor dit soort doeleinden gebruikt mag worden! Dus Dhr de Mol, grijp in, haal deze pup uit Utopia.

 4. Erik at 04:31

  Prima actie. Die hond moet inderdaad zo snel mogelijk uit Utopia.

  De oorzaak van deze tragedie is inwoonster Nicole Hofdstede. Na een aantal mislukte pogingen heeft zijn via een broodfokker een hond geregeld en aan Ivan “kado” gedaan. Nicole (alias Het Waaif) mag haar straf niet ontlopen.

 5. Pianda at 00:57

  Ik vind dat de pup uit Utopia moet gaan het is geen gezonde omgeving te eerste en Ivan hoort niet het baasje te zijn. Ik ben opgegroeid met herders weet wat de karakte is en als je een herder goed wilt opvoeden heeft hij maar 1 baas die de comando leert en niet met 15 man dat wordt niks. Puppies bijten zo en zo omdat de tandjes door komen en groeien. Net als babies die sla je ook niet of knijp je de mond ook niet dicht!!! De fokker moet hem terug halen en een goed gezin zoeken voor de schat. En hij moet lekker de wereld verkennen met zijn nieuwe baasje.

 6. Lisa at 23:09

  Ik ben betrokken bij de adoptie van honden uit Spanje p******.nl.Wanneer iemand een hond wil adopteren wordt er eerst een huisbezoek gebracht en worden allerlei situaties bekeken en besproken of de adoptant geschikt is.Ik heb dit hier helemaal gemist.Arthur wordt gebracht en dan is het : zoek het allemaal maar lekker uit.Ivan is niet gewend om de juiste manier Arthur op te voeden.Hij is niet van kwade wil maar heeft totaal geen kennis.Dus is alles vanaf de bestelling mis gegaan.De fokker had eerder zijn conclusie moeten trekken.

 7. Gido at 23:02

  Nicole moet het puppy mooi mee naar buiten nemen a.s. maandag als ze Utopia verlaat. Dan gaan socialiseren met het beestje en wachten tot KING Arthur en Nicole zijn herenigd 😉

 8. Lisa at 22:48

  Er zijn zeker erg overdreven reacties.Maar dat de puppy niet in Utopia moet blijven is duidelijk.Hij krijgt daar niet de juiste opvoeding.Ivan moet daar niet de schuld van krijgen.Hij is niet bekend met opvoeden van honden.

 9. peter at 21:05

  vindt dat de fokker de pup moet terug halen. daar hoort zo’n jong beestje niet thuis en al zeker niet als ze hem gaan schoppen dat doe ze maar tegen de muur of een bal. Meneer de Mol ik vindt dat dit geen tv maken is en dat u hier tegen moet optreden. dit is dierenmishandeling. Ivan bij de volgende stemming er uit stemmen is het niet waard om de titel utopiaan van het jaar te dragen.

  • Henk at 10:12

   Peter,

   Lijkt mij dat hij juist niet terug moet naar deze fokker.
   Als deze fokker deze problemen niet op voorhand overziet, van uitgaande dat het een probleem is, dan moet deze fokker niet deze pup weer terug maar naar een echte kenner.
   Betwijfel trouwens of de correctie van Ivan nou zo erg is geweest als wat hier wordt geschetst.
   Er zijn nu altijd kritischi die alles aangrijpen om aandacht en gelijk te krijgen voor hun mening!

 10. Ann at 20:47

  Wat een overdreven reacties allemaal.. En wat een taal!! En die berichten kunnen wel allemaal door.. Als die mensen eens goed kijken wat of hoe.. Valt allemaal reuze mee…. Maar ja, het is ivan..

 11. lena at 20:26

  Van mij mag de hond weg maar niet voor de zogenaamde nepmishandeling. Want dan zou je heel wat baasjes hun hond af moeten pakken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *