Mark verdeeld zijn geld voordat hij vertrekt

Mark verdeeld zijn geld voordat hij vertrekt

Mark heeft vanmorgen iedereen bijeen geroepen, hij heeft namelijk een mededeling. Voordat hij Utopia definitief verlaat moet hij namelijk nog iets doen…

Zodra iedereen zit neemt Mark het woord, hij vertelt nog geld over te hebben zo’n 2700 euro. Dit mag hij niet meenemen dus wil hij het verdelen aan de groep. Hij wil niet alles aan Gina geven, dat zou niet eerlijk zijn. Iedereen mag dus een pitch houden waarom hij of zij recht heeft op het geld.

De pitches
Wim begint, als aanvulling op de werkplaats. Michael wil nog steeds lezingen organiseren voor scholen over LHBT. Rowena vertelt graag te willen investeren in haar singel ‘Een gebed zonder end’. Ik heb het geld nodig om het af te mixen en een deel van de opbrengst gaat naar een goed doel voegt ze eraan toe. Cees wil het geld graag in de B.V. stoppen, we willen ook allemaal een nieuwe vloer, dus ik stel voor dat we het geld daarvoor gebruiken. Die vloer moet echt en dat scheelt in de uitgaven op deze manier voegt hij eraan toe. Gabriëlle en Gina willen het geld graag delen, we willen onze vesten graag verder ontwikkelen. Benjamin wil een dekbed kopen voor de B&B en wellicht ook een klamboe, kortom hij wil de 2750 euro investeren in de B&B. Bas heeft maar 600 euro nodig, namelijk voor zijn t-shirts. Ramona wil meer truien aanschaffen voor in de shop. Daarnaast mist ze twee statieven voor de microfoons voor tijdens de workshops. Maar ik denk dat het geld naar de singel moet, dat wordt nu wel eens tijd.

Overleg
Dan gaan Mark en Ivan kort in beraad. Ze trekken zich even terug om te overleggen. Ik vind het bijzonder dat ze opeens allemaal ideeën hebben om geld te verdienen merkt Ivan sarcastisch op. De werkschuur levert niks op. Dus dat heeft geen zin om daar geld in te investeren voegt hij eraan toe. De plannen worden nog eens herhaald, de twee vinden het apart dat ze opeens allemaal goede plannen hebben nu er met geld gesmeten wordt. Ik wilde sowieso de tuin nog doen zegt Ivan dan. Maar je moet het investeren en dan weer aanvullen tot 5000 euro. Daarom moeten we het nu investeren in iets dat geld oplevert. Uiteindelijk zijn Mark en Ivan het eens dat Rowena een grote kans maakt. Het is alleen wel even afwachten of de singel zal verkopen. Ze is natuurlijk niet zo populair als Isabella. Dus we moeten afwachten of het zal verkopen merkt Ivan op. Mark vraagt vervolgens advies van Ivan, wat zou jij doen? Ivan antwoordt Bas die met een tshirt bezig is. Misschien kunnen we het geld beter verdelen over een aantal mensen oppert Mark dan. Ivan is het daar mee eens.

De mededeling
De heren gaan terug naar de groep en Mark zegt dat het een pittig overleg was. De eerste is een zakelijke beslissing. Dat geld gaat naar Bas, hij krijgt 600 euro. Maar het is wel een lening voegt Ivan eraan toe. Dat geld moet uiteindelijk terug komen. Dat komt helemaal goed zegt Bas enthousiast. Het tweede idee dat heeft gewonnen mag Ivan bekendmaken van Mark.  Maar Ivan wil eerst nog iets kwijt, waar blijven die ondernemingsplannen? vraagt hij zich af. Maak gewoon die kostenberekening, en kijk of er geld in de B.V. voor is. Gooi het in de groep! voegt Mark eraan toe. Mark en Ivan hebben het idee dat mensen bang zijn om iets te starten en om geld te vragen van de groep. Maar dat is helemaal niet nodig volgens de twee. Dan gaat Mark verder Gina en Gabriëlle , jullie moeten er even aan trekken. Rowena, jij ook. Jullie hebben recht op het geld om te gebruiken als investering. Neem een risico, dat kan hier, dat kan buiten niet. Ga een keer op je bek, daar word je alleen maar sterker van aldus de bijna oud bewoner. Wel legt hij uit dat de meiden echt een deel van het geld mogen, maar ze moeten eerst een plan maken.

Geld verdelen
Dan overhandigt Mark 600 euro aan Bas. Doe je best en stuur me eens een t-shirt op voegt hij eraan toe. Dan richt hij zich op Cees ik ga straks natuurlijk weg en dat vind ik best een beetje spannend. Ik heb een kinderwens en de boekhouding was een beetje mijn kindje. Ik kijk mee en het zou mij echt pijn doen als ik zie dat het niet goed gaat. Dat gebeurt niet, dat beloof ik benadrukt Cees. De twee mannen geven elkaar een knuffel. Dan wordt de rest van het geld ook nog verdeeld aan de “winnaars”Rowena, Gina en Gabriëlle en zit de bijeenkomst erop. Het is nu wachten totdat Mark de poort definitief uitloopt. Uiteraard doen we daar nog verslag van!

Beoordeel dit bericht:
[Totaal: 10    Gemiddelde: 3.9/5]

Enkel nette reacties. Mocht dit niet gebeuren kan uw reactie verwijderd / niet geplaatst worden!   In enkele gevallen kan het even duren voordat een reactie verschijnt, deze dienen handmatig goedgekeurd te worden. Bedankt voor uw begrip.

Er zijn 2 reacties op dit artikel
  1. anneke at 12:33

    De boekhouding was zijn kindje en heeft het over gedragen aan Cees, wat ik wel hoop is dat de rest hem niet tegen gaan werken .
    En hulp krijgt van iemand , het gaat ook om hun geld het heeft geen zin om hem tegen te werken en hem op deze manier hem eruit kunnen sturen .
    Daarom hoop ik ook dat de volgende bewooner kan boekhouden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *