Bas adviseert Cees om conflicten te voorkomen

Bas adviseert Cees om conflicten te voorkomen

We schreven al over potentiële bewoners Karin, Martia en Laura. Maar hebben nog niet omschreven wat er afgelopen avond allemaal nog gebeurd is. Dat is namelijk aardig wat en dat halen we dan ook nog even in. Zo adviseerde Bas mede bewoner Cees om conflicten te voorkomen.

Want de laatste tijd heeft de oudste bewoner aardig wat conflicten, en daar wil Bas iets aan doen. Het gesprek vond buiten plaats. Mag ik jou een tip geven begint Bas het gesprek met Cees. Cees knikt en Bas vervolgd zijn verhaal. Je non-verbale gedrag. Dat is namelijk voer voor anderen om tegen jou uit te schieten. Misschien heb je dat zelf niet door, maar je hebt vaak blikken of zuchten waardoor mensen zo kunnen uitvallen naar jou toe. Cees legt vervolgens uit dat dit helemaal niet de bedoeling is. En geeft toe dat hij het wel een goede tip vindt en zal er dus meer op gaan letten. De twee praten nog even door. En daarna begint Bas over iets anders, hij doet Cees een aanbod. Wil je misschien drummen tijdens de opening van Baas Beach? En wat presenteren? Cees moet lachen. Dat moet je mij niet vragen, want dan zeg ik meteen ja natuurlijk. Dan vraag ik het je! vervolgd Bas lachend. Daarna bedanken de twee elkaar voor het fijne gesprek. Cees begon zich namelijk al af te vragen of er iets speelde tussen hem en Bas, omdat ze elkaar lang niet hadden gesproken. Maar dat blijkt niet zo te zijn. Heeft Bas gelijk over de non-verbale communicatie van Cees?

Beoordeel dit bericht:
[Totaal: 16    Gemiddelde: 3.4/5]

Hou a.u.b.uw reactie netjes. Mocht dit niet gebeuren kan uw reactie verwijderd worden!   In enkele gevallen kan het even duren voordat een reactie verschijnt, deze dienen handmatig goedgekeurd te worden. Bedankt voor uw begrip.

Er zijn 3 reacties op dit artikel
 1. anneke at 23:11

  Ik weet niet of Bas dit meent of dat hij probeert hem te vriend te houden voor het stemmen van Do.
  Maar als Cees eens niet zo zeurde en gewoon doet wat er gedaan moet worden ,en niet de andere mensen lastig valt.
  De meeste vinden Cees wel aardig als hij maar niet over schoonmaken begint. want dat doen ze toch niet.

 2. Toetje at 12:11

  Wat is Bas toch een heerlijk kereltje.Mijn toppertje.Ik denk Cees het zelf niet in de gaten heeft dat hij soms irritant is.Maar de manier hoe Bas alles oplost.Helemaal goed.Waren er maar meer mensen daar die het karakter van Bas hebben.

 3. Chero at 11:40

  Er is al zo vaak met Cees over dit soort dingen gesproken maar hij wil niet veranderen, dat blijkt wel. Dit is gewoon zijn aard om op anderen te letten en niet op zich zelf.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *