Een ontroostbare Do

Een ontroostbare Do

We schreven er al kort over, Do was na het live in de loods concert nogal over haar toeren. En daar gaan we nu iets uitgebreider op in. Er zou  namelijk wat negatief nieuws over Do vertelt zijn en dat ving zij zelf ook op.

En dat sloeg bij Do in, ze keek wat voor zich uit en was emotioneel. Ook Gert-Jan merkte dit op en sprak haar aan. Heb je twee seconden vroeg hij terwijl het stel naar buiten liep. Is het waar? Ik hoorde iets over Do en een jongen gaat Gert-Jan verder. Dat is niet waar, er is niks gebeurd antwoordt Do. Daarna begint ze hard te huilen. Schat, als dat zo is, dan is er toch niks aan de hand antwoordt Gert-Jan. Ik vraag het alleen omdat ik het zeker wilde weten. Ik heb een peukje gerookt met één van de bandleden en dan moet er gelijk iets zijn? snikt Do. Ik wordt schijtziek van deze wereld en roddels. Waarom huil je eigenlijk vraagt Gert-Jan dan. Want je huilde al voordat ik dit vroeg voegt hij eraan toe. Ik heb het gewoon even zwaar antwoordt Do. Ik heb dingen gehoord van bezoekers hier vanavond die me dwars zitten. Gert-Jan probeert haar te troosten maar dat lijkt niet te helpen, Do huilt rustig verder. Gert-Jan geeft haar vervolgens een knuffel en probeert haar wat op te peppen. Ook Bjorn komt erbij staan en “lost” Gert-Jan op een gegeven moment af. Uiteindelijk gaat Do ook maar roken en gaat bij Rob en Victoria zitten. Ja ik huil sorry zegt ze en vraagt om een vuurtje. Als je me nodig hebt, zoek me op schatje benadrukt Victoria. Want ik heb al veel mensen op je af zien gaan dus ik heb het heel even gelaten. Laat me maar gewoon even lekker huilen antwoordt Do, anders wordt het weer zo’n ding.

Bjorn staat ondertussen binnen bij de computers en vertelt in geuren en kleuren waarom Do zo verdrietig is. Do zegt dat ze nep genoemd wordt door mensen van buitenaf en dat raakt haar heel erg.  Gabriëlle en Cees luisteren aandachtig. Het is gewoon een proces waar je doorheen moet gaat Bjorn verder. Is het zwaar? Hell yeah! Is het moeilijk? Hell yeah! Ga je vaker dit soort dingen krijgen?’ Zeker weten! Maar het is gewoon iets wat erbij hoort aldus Bjorn. Dat gebeurd bij mij ook zo vaak vult Cees eraan toe. En volgens Gabriëlle is de een nou eenmaal sterker dan de andere. Ik denk dat het niet aan ons is om haar te vertellen dat het goed komt. Niet iedereen kan van je houden en dat is prima voegt ze eraan toe.

Uiteindelijk is het bedtijd en lopen Bas en Do samen naar de caravan. Do snikt nog af en toe en kijkt sip. Als de twee in bed liggen vraagt Bas waarom ze zo verdrietig is. Ik wil er niet over praten antwoordt Do kort maar krachtig.  Hoe was jouw avond? Bas vertelt dat hij  wel een leuke avond heeft gehad. Ik heb een vriendin de sterren van de hemel laten zingen voegt hij eraan toe. Do kan eindelijk een beetje glimlachen. Ja, dank je daarvoor. En snikt daarna nog even verder, Bas besluit haar maar te knuffelen totdat ze in slaap vallen…

Beoordeel dit bericht:
[Totaal: 24    Gemiddelde: 4/5]

Hou a.u.b.uw reactie netjes. Mocht dit niet gebeuren kan uw reactie verwijderd worden!   In enkele gevallen kan het even duren voordat een reactie verschijnt, deze dienen handmatig goedgekeurd te worden. Bedankt voor uw begrip.

Er zijn 8 reacties op dit artikel
 1. Boesta at 15:53

  Die mensen die daar naar toe gaan moeten leren om zich gewoon in te houden. Ik vind het erg ongepast als je als Utopia bezoeker bewoners gaat lopen bashen. Iedereen weet dat Do psychische problemen heeft waarmee ze probeert te dealen daar in die loods.

  Ik vind het gewoon schofterig als volwassen (veelal oudere) mensen zo’n jong (en blijkbaar erg fragiel) meisje de grond in stampen met hun haatdragende toespelingen naar haar toe. Talpa zou die mensen gewoon de toegang moeten ontzeggen!

  • Hyl at 16:14

   Do had wijs moeten zijn, en talpa ook, het is daar toch geen centrum voor opvang waar mensen komen met hun problemen en daaropgelost worden? En zeker niet die van Do

   • Boesta at 13:36

    Nou volgens mij had tot nu toe iedere bewoner wel een aantal issues (ook psychische) waar ze aan moesten werken. En dit zijn Do haar issues.

    Dat geeft mensen nog niet een vrijbrief om haar te pesten en te kleineren zodat ze zich nog rotter gaat voelen. Het is echt verbazingwekkend dat veelal oudere mensen zich op deze manier uiten. Ik vind dat gewoon walgelijk!

 2. Tineke at 12:25

  Ja dat is zo, janken krijg je inderdaad aandacht. Ik keur pesten helemaal niet goed zoals ze vroeger is geweest en dat ze daar misschien gevoelig door geworden is tot daar aan toe. Maar dat nep gedrag wat bezoekers beweren dat is gewoon waar dat vind ik ook namelijk. Ze is een nepperd echt dat moet anders worden maar goed janken lost niets op , het zal dus echt om aandacht gaan zielenpoot.

  • Hyl at 14:29

   Do moest zich schamen, op de schommelbank zei bronno iets tegen haar, maar madam zegt zich nergens druk over te maken alleen over zichzelf. Bah wat weerzin wekkend en hooghartig gedrag, De mensen gister hebbeb gelijk ,ze is zooooo NEP.

  • Boesta at 13:41

   Ik hoop niet dat dat jou zal gaan gebeuren de eerst volgende keer als jij eens zult moeten huilen. Of huil jij altijd alleen om aandacht te krijgen.? Niemand hier kan oordelen waarom ze is zoals ze is en best vaak huilt. Het is beneden alle peil om zo’n fragiel meisje te gaan pesten. Daar zijn geen excuses voor!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *