Het centraal van 30 mei

Het centraal van 30 mei

De bewoners zijn wederom bij elkaar gekomen om weer wat zaken te bespreken. Want na de markt bijeenkomst is nog niet alles besproken. Hier lees je alle punten van 30 mei terug.

Ramona opent het centraal
Ramona is vandaag de procesbegeleidster en opent het centraal. Ze begint meteen over de markt. Ramona vraagt wie dit onderwerp wil aansnijden. Victoria neemt het woord. Het is gister goed gegaan, we hebben het getroffen met het weer en er is een prima omzet gedraaid. Ramona zegt dat ze eventueel in de marktcommissie wil stappen, maar ze wil dan veranderingen gaan aanbrengen. Ramona wil thema’s aan de markt koppelen. Als Ramona besluit om in de commissie te stappen dan wil ze wel een stapje terug in de foundation. Victoria haakt hierop in, ze wil zich gaan richten op het inzamelen van schoenen voor de vluchtelingen op Lesbos. En doet daarom een stapje terug uit de marktcommissie.

Markt wordt een euro duurder
Jessie vertelt dat het toegangskaartje een euro duurder wordt voor de mensen die graag op de foto willen. Iedereen moet bij binnenkomst een euro extra betalen maar als een bezoeker geen gebruik wil maken van de foto krijgen ze de euro bij het verlaten van de mark weer terug.

Honden niet meer toegestaan
Honden zijn niet meer toegestaan op de markt vanwege de veiligheid van de andere dieren. De meeste bewoners vinden het te gevaarlijk als er een kalkoen bij een grote hond komt. Als een baasje even niet oplet kan een dier makkelijk worden doodgebeten wat al eens eerder is gebeurd. Niet iedereen is het er mee eens omdat sommige gezinnen juist met hun hond komen omdat de hond niet alleen thuis kan blijven. Er is gestemd over dit onderwerp en het hondenverbod blijft staan.

Evenementen & pauze
4 juni komt er een groot feest want dan is de opening van Baas Beach. Bas vertelt dat hij in het begin wat plaatjes zal draaien en verder zijn er optredens van Rowena en Ramona, een theaterstuk van Cees en misschien een komisch stuk van Benjamin. Ook zijn er Braziliaanse danseressen aanwezig. En ook nog eens externe artiesten. Wie de special guest gaat worden houdt Bas nog even geheim. Kinderen vanaf 13 jaar zijn welkom en het evenement start om 14:00 uur.  Er worden ongeveer 100 artiesten verwacht.Bas wil samen met Gert-Jan de presentatie gaan doen en Do wordt ingezet voor de fotografie. De rest wordt onderverdeeld in groepen zodat zij in shifts kunnen werken. Zij werken dan op verschillende locaties en zijn 2 uur vrij. 11 juni is het volgende evenement. Ramona opzoek naar de liefde. Een grappig theaterstuk dat is bedacht door Ramona zelf. Er komt ook een afterparty op dit event en Romano en Bas draaien de plaatjes.  Hierna nemen de bewoners even pauze.

Pauze voorbij & Merchandise
Gisteren is er op de Utopia goed verkocht aan merchandise. Het is goed nieuws dat er minder op voorraad is, maar er moeten ook weer nieuwe spullen bedacht en gemaakt worden. De hemdjes van Cees zijn nog niet goed verkocht maar dat komt volgens Ramona doordat het product nog niet goed zichtbaar is voor de klanten. Daar moet dus meer aandacht een besteedt worden. Het hoedje van Gina komt ook als nieuw product erbij omdat er veel vraag naar was. Gina kan de hoedjes voor de inkoopprijs krijgen. Benjamin stelt vervolgens voor om te investeren in een persoonlijke Utopia kaartspel om deze ook bij de merchandise toe te voegen.

Koe knuffelen
Ruud wil geld gaan verdienen en dat weer investeren in het dierenfonds. Maandelijks kost het dierenvoer ongeveer 600 euro. Ruud wil gaan herhalen wat hij al eerder heeft gedaan namelijk het koe knuffelen dat eerder al eens een succes is geweest. Ook komen er nieuwe dieren bij omdat een buitenstaander geen plaatst meer voor die dieren heeft.

Eten bij Karin en Cees
Er zijn verschillende aanvragen binnengekomen om bij  Karin en Cees te eten. De twee willen dit standaard gaan doen op de woensdagavond. Het diner wordt aangepast aan de klant. Zij mogen zeggen wat ze willen eten en wat hun budget is. Het is ook mogelijk dat hun favoriete Utopiaan aanschuift bij het diner.

Utopia Inside & einde centraal
Gert-Jan hoopt dat zijn nieuwe show Utopia inside  succesvol wordt. Woensdag tussen 17:00 en 18:00 uur komt de video online. Misschien kunnen sponsors aan elk item worden gehangen, zodat er weer inkomsten kunnen worden gegenereerd. Uiteraard wordt dit nog verder uitgewerkt. En daarmee eindigt het centraal van 30 mei.

 

Beoordeel dit bericht:
[Totaal: 16    Gemiddelde: 3.4/5]

Hou a.u.b.uw reactie netjes. Mocht dit niet gebeuren kan uw reactie verwijderd worden!   In enkele gevallen kan het even duren voordat een reactie verschijnt, deze dienen handmatig goedgekeurd te worden. Bedankt voor uw begrip.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *