Het pinkster centraal van 16 mei

Het pinkster centraal van 16 mei

De bewoners zijn weer bijeen gekomen om het een en het ander te bespreken. Hier lees je alle besproken punten van het pinkster centraal van 16 mei terug.

Opening centraal
Ondanks het feit dat het voor velen een vrije dag is zijn de bewoners bijeen gekomen om wat te bespreken. Alle bewoners, op Ruud na nemen plaats op de banken. Bas vraagt hoe de bewoners zich vandaag voelen. Ze antwoorden in koor dat het goed gaat. Vervolgens zingen ze lang zal ze leven voor iedereen die vandaag jarig is of de afgelopen dagen jarig is geweest. Na het zingen voegt ook Ruud zich bij de groep.

Beeldentuin
Victoria neemt het woord en vertelt dat volgende week maandag de beelden worden geleverd. Deze zullen dezelfde dag op de akker worden geplaatst. Ze vraagt aan Cemal of hij een team wil samenstellen waarmee hij zes vlakken van de akker in orde kan maken. Daarnaast zullen er bordjes worden gemaakt waar de naam van het beeld en de maker op zal prijken.

Financiën
Jessie geeft een update over de financiën. En legt uit dat de Utopiaanse staatskas niet rijkelijk is gevuld. Hierdoor zal het zakgeld van volgende maand misschien worden gereduceerd. Facturen zullen eerst moeten worden betaald voegt hij eraan toe.

Modeshow
Ramona heeft het over de merchandise en geeft een teken. Op dat moment komen Cemal en Romy binnenlopen compleet in Utopiaanse kledij. Ze springen op de tafel en laten de merchandise zien. Na hun dansje legt Ramona uit dat ze een modeshow wil organiseren om de merchandise aan de buitenwereld te kunnen laten zien.

Doordeweeks alcoholgebruik
Nadat de gebruikelijk punten zijn besproken, is het tijd voor de agendapunten van deze week. Zo wil Cees het graag even hebben over het alcoholgebruik doordeweeks. En zegt dat er vorige week was afgesproken dat er niet uit de BV wordt gedronken. Degene die dat wel deden moeste dan opschrijven op de turflijst vult Bas aan. Vervolgens neemt Cees weer het woord en zegt dat Rob deze lijst heeft weggegooid. Ik vond het een beetje raar reageert Rob. Cees is benieuwd wat de groep hiervan denkt.

Gina wil allereerst opmerken dat zij het raar vindt dat er doordeweeks sterke drank wordt gedronken. Dat zou alleen worden gedronken bij een jubileum of een feest benadrukt ze. Ramona snapt op haar beurt niet waar de discussie over de turflijst überhaupt vandaan komt. Ook trekt ze het nut van een eventuele dictatuur in twijfel. Iedereen doet toch wat hij of zij doet voegt ze eraan toe. Dan neemt Rob het woord over.  En vertelt dat hij zelf bepaalt of hij ’s avonds een drankje drinkt of niet. Ook is hij van mening dat hij zijn drankgebruik niet hoeft te turven. Aan de hand van turflijst wordt bepaald hoeveel zakgeld een bewoner aan de BV moet terugbetalen.  Ik doe hier genoeg benadrukt hij. Ramona reageert dat ze  zich niet druk maakt om het alcoholgebruik. Wat haar wel stoort is dat mensen lak hebben aan de regels die samen worden opgesteld. Waarom stem ik dan als toch iedereen zijn eigen ding doet? vraagt ze zich af. Rob zegt dat hij geen schijt heeft aan de groep maar hij wil de sfeer verbeteren zodat er geen lijsten nodig zijn. Geen groepjes vormen en dat soort dingen. Dan zou ik zeggen, Rob, begin de dag met een glimlach gaat Cees verder. Als ik soms naar jou kijk dan denk ik gaat het onweren of is het nog erger? De groep moet lachen om deze opmerking, inclusief Rob. Vervolgens vraagt Cees hoe het nu in het vervolg zal gaan met betrekking tot het drankgebruik. De turflijst verdwijnt en iedereen is verantwoordelijk voor zijn of haar eigen gedrag. Daarna is er een kleine pauze.

Discussie
Tijdens de pauze is er nog flink gediscussieerd over de alcoholgebruik Cees ging in discussie met Victoria en Gert-Jan had mot met Karin. De twee zijn het erover eens dat er prioriteiten moeten worden gesteld als het om geld gaat. Karin voelt zich de dupe van de turflijst. Sommige bewoners zuipen volgens haar maar zij wil gewoon een wijntje kunnen drinken wanneer ze daar trek in heeft. Gert-Jan vindt dit belachelijk dit omdat er momenteel niet eens geld is voor fruit.

Vervolgens wordt het centraal hervat door Cees. Er is voldoende bier en wijn en dat nemen we tot ons als er water is. Ik zou me appeltje willen pakken, maar dat kan niet, omdat er geen geld is zegt hij. En laat weten dit vreemd te vinden. Cees benadrukt dat hij er verder geen discussie van wil maken. Hij vindt het echter wel belangrijk dat dit benoemd wordt. Gert-Jan sluit zich aan bij Cees. Hij vindt het vreemd dat er moet worden bezuinigd op de boodschappen, maar dat de drank wel rijkelijk mag vloeien. De discussie gaat verder. Benjamin is klaar met de discussie en wil de bewoners erop wijzen hoe goed ze het hebben in Utopia. Maar dat gaat het volgens Cees helemaal niet over. En benadrukt nogmaals dat het gaat om de verhouding. We mogen geen sinaasappelsap pakken, want dat is duur en alleen voor de B&B. Maar er wordt wel gezopen legt hij verder uit. Vervolgens staat Benjamin op en verlaat hij het centraal. Ondertussen gaat de discussie verder, totdat Ramona boos wordt. Waar zijn we in godsnaam mee bezig stamelt ze. En laat weten het belachelijk te vinden dat er een discussie over drank wordt gevoerd. Ramona voegt eraan toe dat iedereen moet beseffen hoe slecht het gaat en dat het niet over één of twee biertjes, maar dat sommigen de hele dag aan de bar hangen. Inmiddels heeft Gert-Jan het centraal ook verlaten en is Benjamin weer teruggekeerd. Hij heeft even kunnen nadenken en zegt dat hij hier verdrietig van wordt. Het is alleen maar ik ik ik, zegt hij. De bewoners zijn klaar met de discussie en het volgende punt wordt besproken.

Stichting Haarwens
Bas de procesbegeleider geeft Gina het woord, zij heeft namelijk nieuws met betrekking tot Stichting Haarwens. En heeft een planning gemaakt voor deze week om aandacht te vragen voor de stichting.

Voedselfestival
Jessie wil een voedselfestival organiseren in Utopia. ’t Gooi culinair noemt hij het. En wil horecabedrijven uit de streek uitnodigen om langs te komen met lekkere hapjes. Er komt een kookwedstrijd en nog veel meer.

Referendum & einde centraal
Tot slot neemt Victoria het woord. Zij heeft namelijk beroep gedaan op haar joker. Er kan gestemd worden tot vrijdag 11:00 uur legt ze de bewoners uit. De kandidaten voor het dictatorschap zijn Jessie, Cees, Victoria en Gina. En daarmee eindigt het centraal van vandaag.

 

Beoordeel dit bericht:
[Totaal: 15    Gemiddelde: 3.3/5]

Hou a.u.b.uw reactie netjes. Mocht dit niet gebeuren kan uw reactie verwijderd worden!   In enkele gevallen kan het even duren voordat een reactie verschijnt, deze dienen handmatig goedgekeurd te worden. Bedankt voor uw begrip.

Er zijn 2 reacties op dit artikel
 1. Hyl at 17:52

  Natuurlijk ga de turfdrank lijst weg, de grote drinkers gaan dat echt iet invullen, ze zullen schrikken van zichzelf
  En idd, gewoon fruit bestellen en lekkere dingen, dan maar in de min dan kan er zeker geen drank meer worden gekocht
  Stelletje zuipers, waarschijnlijk kunnen ze het thuis niet
  En Rob moet nu helemaal zn mond houden, hij is een grootverbruiker.

 2. Boesta at 14:40

  Ik vind het erg vreemd dat er na het stemmen geen tussenstand wordt getoond net zoals bij de populariteitspoll…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *