Karin en Jessie praten over de structuur in Utopia

Karin en Jessie praten over de structuur in Utopia

Karin en Jessie hebben een gesprek gehad in het zonnetje over de structuur in Utopia en de financiële plannen die eerder gepresenteerd werden

Leuk om te zien dat het grootste deel van de groep open staat voor verandering begint Jessie het gesprek. Het idee kwam uit de structuur die er niet is. Ook al zeggen ze van wel. De structuur is nu gewoon ‘doe wat je doen wil gaat hij verder. Ook laat hij weten dat er nu teveel discussie plaatsvinden over lullige dingen. Waarom moeten we het daar over hebben? Die tijd kunnen we beter besteden aan belangrijkere dingen merkt hij op. Je moet niet vergeten dat ik 59 ben benadrukt Karin. Ik kom juist uit de maatschappij, uit de WW met een tweede baan erbij. Dat stoot me echt op de borst. Ik ben hier en je ziet me van alles doen. Ik ben een aanpakker en ik zit hier ook een stuk voor mezelf voegt ze eraan toe.Volgens de nieuweling is iedereen teveel met zichzelf bezig. Alles wat ik bekijk bekijk ik vanuit Utopia. Ik schrok eerst wel van je plannen geeft ze toe maar het is zeker het proberen waard. We gaat er ook niet op achteruit benadrukt Jessie nog maar een keer. Iedereen blijft gewoon zijn honderd euro zakgeld houden voor de basiswerkzaamheden die iedereen verricht voegt hij daaraan toe. Ik vind het te gek voor woorden dat we het daar met zijn allen over moeten hebben. Maar die situatie is niet te voorkomen. Ik ben daar wel tevreden mee reageert Karin. Je ziet ook hoeveel onvrede er over is gaat Jessie verder. Het gooit negativiteit in de hele groep. Je krijgt niet meer de ruimte om vooruit te kijken en te denken door al deze negatieve dingen. Iedereen moet volgens hem zijn eigen zooi opruimen. Al is dat al vaak genoeg geprobeerd en tevergeefs. En dat betekent dat er gewoon duidelijke afspraken gemaakt moeten worden. Verbetering kan niet plaatsvinden zonder verandering. Zijn jullie het met Jessie eens?

Beoordeel dit bericht:
[Totaal: 16    Gemiddelde: 3.4/5]

Hou a.u.b.uw reactie netjes. Mocht dit niet gebeuren kan uw reactie verwijderd worden!   In enkele gevallen kan het even duren voordat een reactie verschijnt, deze dienen handmatig goedgekeurd te worden. Bedankt voor uw begrip.

Er is 1 reactie op dit artikel
  1. CJ at 12:27

    Je krijgt alleen structuur als de alcoholist weg is, omdat je geen
    dingen kan bespreken met zo iemand,hoezo structuur hij heeft zijn eigen niet in de hand.
    puls dat Jessie walgelijk wordt

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *