Victoria zet haar joker in voor haar dictator plan

Victoria zet haar joker in voor haar dictator plan

We schreven gisteren al over de presentatie van Victoria. Ze wil iets vernieuwend invoeren en het kwam neer op een dictatorschap. Een persoon zou de groep dan leiden. Echter bleek uit de stemming dat een dictatorschap niet geliefd was omdat er maar één persoon voor stemde. Zojuist heeft Victoria de groep weer bijeen geroepen, ze wil haar joker namelijk inzetten voor dit idee.

Referendum
Victoria roept iedereen bijeen door middel van een sirene. Daarna gaat ze verder met aantekeningen maken op het whiteboard. Als iedereen bijeen zit neemt ze het woord. Victoria vertelt dat ze haar joker in gaat zetten voor haar plan wat ze gisteren gepresenteerd heeft. Dit houdt in dat aankomende maandag 16 mei om 10:00 uur een referendum online komt met de stelling Utopia heeft een dictatuur nodig voegt ze eraan toe. Kortom de premium paspoorthouders zullen dus mogen stemmen. De stemming wie de dictator wordt, bepalen de bewoners zelf aan de hand van hun eigen stemmingsronde.  Volgende week vrijdag 20 mei is de uitslag van het referendum.

De kandidaten
Ook kunnen de bewoners zich vanaf nu beschikbaar stellen voor het dictatorschap. De bewoners die zich gelijk kandidaat stellen zijn Jessie, Cees, Gina, Ruud, Cemal, Gert-Jan, Do, Ramona en Victroia. Wel vragen de bewoners zich af hoe Utopia eruit ziet met een dictator aan de macht. Do vraagt zich bijvoorbeeld af wat er gebeurt wanneer zij een sanctie krijgt van de dictator en deze niet opvolgt. Dat zal moeten blijken reageert Bas lachend. Ook Victoria weet hier geen antwoord op. Zij zegt dat de dictator daar over gaat. Verder vertelt ze dat de bewoners tot maandag 9:00 uur de tijd hebben om zichzelf als kandidaat in te schrijven of weer uit te schrijven.

Rustig
De bewoners lijken rustig onder de zet die Victoria zojuist genomen heeft. De meeste lopen weer naar buiten om in de zon te zitten. Bas en Ruud praten nog wel na. Zo zegt Ruud zegt tegen Bas dat hij zijn naam eraf gaat halen. Laat die mensen maar lekker hun eigen graf graven. Denk je dat dit goed gaat vraagt hij vervolgens door.Bas heeft ook zo bedenkingen en ziet al voor zich dat de test niet goed zal eindigen. Denk je dat iemand over mij de baas kan spelen? zegt Ruud. Bas lacht, nee antwoordt hij, dat denk ik niet. Waar de mannen het over eens zijn is dat zij het goed vinden dat er een joker is ingezet. Ruud loopt vervolgens terug de loods in, loopt naar het whiteboard en krast zijn naam weg. Dit blijf onopgemerkt door andere bewoners. 

Ben jij het eens met de zet van Victoria? Zal er na het referendum dan toch een dictator aan worden gesteld?

Ook interessant:

Beoordeel dit bericht:
[Totaal: 19    Gemiddelde: 2.5/5]

Enkel nette reacties. Mocht dit niet gebeuren kan uw reactie verwijderd / niet geplaatst worden!   In enkele gevallen kan het even duren voordat een reactie verschijnt, deze dienen handmatig goedgekeurd te worden. Bedankt voor uw begrip.

Er zijn 2 reacties op dit artikel
  1. Boesta at 12:51

    Ik ga tegen stemmen. Behalve als we de “dictator” ook kunnen kiezen. Dan zou ik ja stemmen en op Ruud e/o Bas gaan stemmen… Lijkt me lachen als 1 van die 2 de baas mag spelen… hahaha

  2. teetje at 12:43

    ik ben voor het expiriment stem voor een leiderschap en wie het gaat worden maakt niet uit ben ook benieuwd naar de regeltjes en sankties en hoe dit op zijn loop gaat zoals het nu gaat is er geen bal aan kom actie ik stem voor

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *