Cees spreekt met Jessie over de bezuinigingen

Cees spreekt met Jessie over de bezuinigingen

In het centraal van vandaag werd er ook gesproken over bezuinigingen die Jessie opperde aan de groep. Cees was daar nogal op tegen maar werd amper gehoord in het centraal. Wat later besloot Cees het gesprek met Jessie aan te gaan.

Cees vertelt allereerst waar hij tegen aan loopt en waar zijn irritaties vandaan komen. Ik eet slechts twee keer per dag, twee sneetjes brood begint hij. En de andere bewoners eten volgens hem allemaal minimaal vijf á zes keer per dag brood eten met een enorme dikke laag kaas, pindakaas of chocopasta. En daarom vind ik het vreemd dat ik niet vanuit de BV een plakje ham kan eten en andere bewoners zich wel mogen laten gaan met ander beleg. Jessie antwoordt dat Karin dezelfde reactie zal geven op het alcoholverbod, wanneer dit erdoor komt. Cees raakt geïrriteerd en laat weten dat de twee dingen totaal los van elkaar staan. Ik eet al minder dan de andere bewoners en dan moet ik ook nog eens betalen, belachelijk! roept hij kwaad naar Jessie. Jessie is klaar met alle discussies rondom de bezuinigingen. En zegt dat Cees zelf de keuze moet maken of je eet geen vlees, of je betaalt het zelf en eet het wel. Cees protesteert, maar Jessie maakt hem duidelijk dat hij al een aantal dagen met twee maatstaven aan het meten is. Op dit moment is het de minderheid die de dupe wordt van de meerderheid zegt hij aan het einde van het gesprek. Vindt jij het terecht dat Cees voor zijn beleg moet betalen?

Beoordeel dit bericht:
[Totaal: 6    Gemiddelde: 3.8/5]

Hou a.u.b.uw reactie netjes. Mocht dit niet gebeuren kan uw reactie verwijderd worden!   In enkele gevallen kan het even duren voordat een reactie verschijnt, deze dienen handmatig goedgekeurd te worden. Bedankt voor uw begrip.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *