Reacties op het totale drooglegging idee van Cees

Reacties op het totale drooglegging idee van Cees

Cees heeft het idee om een totale drooglegging door te voeren in Utopia. Kortom er mag geen drank meer genuttigd worden. Cees wil er zelfs een referendum voor houden en als dat niet lukt zijn joker inzetten. Maar wat vinden de rest van de bewoners van dit idee? 

Cees besluit als eerste op Ruud af te stappen om te vertellen over zijn plannen. Dit omdat Ruud aan dezelfde kant stond tijdens de laatste dronken nacht in de loods. Cees vertelt dat na zijn elf maanden in Utopia genoeg excessen heeft gezien en vindt dat ze moeten overgaan op een alcoholvrij Utopia. Naast dat de nachten met alcoholgebruik compleet uit de hand lopen, kaart Cees ook aan dat ze dik in de min staan en de bewoners zuipen alsof het water is. Aan het eind van zijn uitleg vraagt Cees of hij Ruud zijn stem heeft, waarop Ruud steevast ja antwoordt. Daarna gaat Cees richting president Jessie. Maar komt eerst Gert-Jan en Cemal tegen. Cees besluit deze twee ook maar in te lichten. Tijdens zijn uitleg reageert Cemal direct dat hij die stemming zal verliezen en meldt daarbij dat hij tegen het verbod is. Gert-Jan vindt dit juist een strak plan en zegt Cees zijn stem toe. Dan loopt Cees uiteindelijk Jessie tegen het lijf. En legt hier ook zijn plan voor en is benieuwd naar zijn mening.  Jessie antwoordt dat hij het eens heeft geprobeerd maar dat Rob roet in het eten heeft gegooid. Jessie is min of meer voor het idee, maar wil graag goed in kaart brengen wat voor reacties de actie van Cees zal gaan oproepen binnen de loods. Ook peilt Cees de mening van de nieuwste bewoner Rianne over de drooglegging. Rianne antwoordt dat hij al tijden voor zijn principes aan het vechten is, en nu een troef in handen heeft. Ze is het met zijn idee eens en geeft ook een positieve stem aan het idee. Aan de achterkant van de loods komt hij Karin tegen en legt haar ook zijn idee voor. Karin antwoordt dat zij nog nooit in haar leven een ander persoon iets heeft opgelegd, en dit ook niet graag zelf wil ervaren. Karin geeft aan het totaal niet eens te zijn met zijn idee en Cees accepteert haar standpunt. Hoe zal dit uitpakken?

Beoordeel dit bericht:
[Totaal: 20    Gemiddelde: 3.2/5]

Hou a.u.b.uw reactie netjes. Mocht dit niet gebeuren kan uw reactie verwijderd worden!   In enkele gevallen kan het even duren voordat een reactie verschijnt, deze dienen handmatig goedgekeurd te worden. Bedankt voor uw begrip.

Er is 1 reactie op dit artikel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *