Het centraal van 18 juli

Het centraal van 18 juli

De bewoners zijn weer bij elkaar gekomen om het een en het ander te bespreken. Hier lees je alle besproken punten van het centraal van 18 juli terug.

Opening centraal
Jessie opent het centraal, hij deelt mede dat het centraal kort zal zijn. Het referendum is net online gegaan om Billy terug te halen in Utopia als vaste bewoner. Jessie laat weten Billy niet te kennen maar heeft wel gehoord dat het een pittige tante zou zijn. Rowena reageert dat het voor Ruud gewoon leuk zou zijn als ze terug mag komen.

Extra vergoeding
Op naar het volgende punt, Jessie begint over de B&B. De afgelopen dagen vroegen sommige zich af of men 10% extra kon krijgen als je in de B&B werkt. Cees en Jessie vinden dat er voor deze discussie een speciaal centraal voor gehouden moet worden. Toch ontstaat er een discussie over of je voor bepaalde diensten extra inkomsten moet krijgen, of dat iedereen hetzelfde salaris moet krijgen. Iedereen mag zijn zegje erover doen. De een is voor en de ander tegen. Benjamin laat weten dat iedereen hetzelfde moet krijgen. Ramona denkt daar dan weer totaal anders over. Er ontstaat toch een discussie en uiteindelijk wordt er besloten dat er een stemming zou plaatsvinden.

Stemmen extra vergoeding
Jessie vindt dat er voor de B&B, de merchandise en voor evenementen best iets extra’s betaald mag worden. Er wordt gestemd en de meerderheid is het met Jessie eens.

Investeren
Cemal vindt dat er een nieuw potje moet komen zodat er gebouwd kan worden aan Utopia. Dus als er iets verdient wordt met BV en de B&B dan wordt een percentage daarvan in een apart potje gestopt. Hiermee kan er dan geinvesteerd worden in de verbetering van Utopia. Victoria is het er niet mee eens. Ze wil wel investeren in Utopia maar er zijn al zoveel verschillende potjes. Cees is het ermee eens dat er niet teveel verschillende potjes moeten komen, veel kan gewoon door de BV betaald worden. Ramona en Benjamin vinden ook dat als er genoeg geld is in de BV, dat er dan presentaties gehouden worden en dat er geinvesteerd wordt in het beste idee.

Koelkast & evenementen
Gert-Jan vertelt dat hij gisteren de koelkast uitgeruimd heeft. En verzoekt iedereen om eerst de oude spullen op te maken voordat ze nieuwe pakken. Daarna begint hij over de evenementen. Ramomy’s was een succes en de kaartverkoop van de hippiemarkt gaat goed. Ook is de kaartverkoop van Motopia net gestart waar het ook goed mee gaat qua kaartverkoop en de voorbereidingen hiervan. Volgende maand is er ook weer een Live in de loods gaat Gert-Jan verder. Deze editie heeft het volgende thema, een Hollandse avond.

Billy
Ramona wil nog even kwijt dat ze niet snapt waarom mensen aan haar gevraagd hebben of ze Billy als concurrentie ziet. Ik zie het juist als een verrijking dat er nog een artistiek persoon in Utopia komt. Kunst brengt mensen bij elkaar dus ik hoop dat Billy terug komt in Utopia benadrukt ze. Victoria haakt hierop in ze vertelt dat ze nog wel wat extra handen kan gebruiken gebruiken voor de bouw van de liefdesbrug. Jessie heeft ook nog een punt over kunst. Hij vindt dat de akker opgeruimd moet worden want anders komen de beelden daar niet goed tot zijn recht.

Theatervoorstelling
Benjamin vertelt daarna nog over  “Benji’s Brein Life”. Dit wordt een theatervoorstelling over de collums van hem, geregisseerd door Ramona. Het brooddiner voor het rode kruis is niet aanstaande donderdag maar zal verplaatst worden. De nieuwe datum volgt nog.

Groepsactiviteit & einde centraal
Ramona zegt dat er morgen avond een groepsactiviteit zal plaatsvinden. Het is een workshop van Ramona en wie het leuk vindt mag meedoen. Daarmee sluit het centraal van vandaag.

 

Beoordeel dit bericht:
[Totaal: 24    Gemiddelde: 3.2/5]

Hou a.u.b.uw reactie netjes. Mocht dit niet gebeuren kan uw reactie verwijderd worden!   In enkele gevallen kan het even duren voordat een reactie verschijnt, deze dienen handmatig goedgekeurd te worden. Bedankt voor uw begrip.

Er is 1 reactie op dit artikel
  1. anneke at 12:17

    Het centraal , maar ik zie maar 13 mensen dat kan je toch geen centraal noemen.
    Moet iedereen niet er bij zijn. Ik mis zoals gewoonlijk Ruud.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *