Het centraal van 22 augustus

Het centraal van 22 augustus

De bewoners zijn weer bij elkaar gekomen om wat te bespreken. Dit deden ze gisteren al bij de picknicktafel maar ook vandaag wordt er nog meer besproken. Je leest hier alle punten van 22 augustus terug.

Opening centraal
Victoria opent het centraal en vertelt dat er veel gebeurt is de afgelopen weken en ze wil het centraal graag positief beginnen. Ondanks dat ze soms botsen met zijn allen zijn ze wel eerlijk naar elkaar de laatste tijd. Door goed te communiceren wordt er veel opgelost. Daar is ze heel trots op.

De BV in een volgende fase?
Er ontstaat twijfel over wat de volgende fase van de BV Utopia wordt. Volgens sommigen is daar vorige week over gestemd maar daar was niet iedereen zich van bewust. Ze besluiten om er allemaal over na te denken en volgende week daar definitief een knoop over door te hakken. Mocht iemand het er niet mee eens zijn dan moet hij wel met goede tegenargumenten komen.

De markt
Jessie laat weten dat hij niks heeft voorbereid met betrekking tot de financiën dus gaat Do door met informatie over de markt. De kaartverkoop gaat de goede kant op. Victoria benadrukt dat iedereen morgen om 8 uur op moet staan omdat iedereen vanaf 9 uur van start gaat met zijn werkzaamheden voor de markt. Bas reageert dat er misschien een flipperkast komt tijdens de volgende markt. Ook gaat hij zijn mais-kar omtoveren tot een falafel-kar.

Jessie heeft goud gekocht
Jessie zegt dat hij gisteren goud heeft gekocht. Er was wat discussie over ontstaan maar Jessie legt uit dat hij dit van zijn eigen geld heeft gekocht omdat hij het leuk vindt om achter de hand te hebben als een soort investeringsgeld. Er ontstaat opnieuw een discussie. De éēn koopt kleding en de ander goud. Bas vindt dat iedereen zelf mag doen met zijn geld wat hij wil.

Komende evenementen
Rianne begint over de komende evenementen. De hippiemarkt was een groot succes en ze verwacht dat dit met de vintagemarkt ook zo zal zijn. Op de vintagemarkt zal je vintage per kilo kunnen kopen. Het volgende evenement is op 3 september namelijk Benji’s Brein. Dit zal beginnen met een broodbuffet om mensen stil te laten staan bij de honger in Afrika. 23 september is het 1000 dagen feest. Dat wordt een feest met Nederlandse artiesten, bands en DJ’s . De eerste twee artiesten die op gaan treden maakt Rianne bekent. Dit zijn Chris de Roo en Nouked, de beste coverband van Anouk. Ze zijn nog steeds op zoek naar lookalikes van de huidige bewoners voor het 1000-dagen feest.

BH recordpoging
Dan begint Rianne over haar BH recordpoging. Ze gaat een spoedaanvraag doen bij het Guinness Book of Records maar dit gaat wel 600,- kosten. Anders duurt het 12 weken voordat ze een reactie krijgt. Rianne wil dit zelf gaan investeren en via sponsors regelen. Ze wil deze poging op 5 november tijdens Live in de Loods gaan doen. Karin zegt dat ze al vanaf het begin wist dat ze deze recordpoging wilde gaan doen dus ze had het ook direct aan kunnen vragen en dan had het maar 250,- gekost. Rianne wil de BV niet belasten en alles zelf regelen. Do snapt niet waarom er zo’n haast is. Rianne legt uit dat ze de paspoppen maar een maand kan lenen en daarna kan ze dan niet meer oefenen. Er ontstaat een felle discussie omdat het de BV niks gaat opleveren en het is alleen iets persoonlijks voor Rianne. Jessie, Ruud en Cees lopen weg omdat ze het er niet mee eens zijn.

Merchandise
Billy begint over de merchandise en vertelt wat voor kleding er gaat komen. Ramona wil dat het bestellen van de kleding voortaan alleen via Jessie gaat want anders is er geen overzicht meer. Op dit moment ligt er een hele hoge rekening die niet betaald is omdat het bestellen een zooitje was. Jessie wil op zijn beurt weten wat er echt nog besteld moet worden voor de volgende markt want er kan niet veel meer geïnvesteerd worden.

De foundation
Donderdag komen mensen van de Boshoeve om een half uurtje muziek te draaien vertelt Benjamin. ’s Avonds is er een BBQ en Bouke komt langs. 1 september komt Jelte langs die les geeft over vooroordelen. Jessie heeft zoals de bewoners wel weten last van een slaapapneu. Hij wil hiervoor een professor uitnodigen die hem meer informatie hierover kan geven. De dochter van Cees heeft gevraagd om aandacht te geven aan de laaggeletterdheid. Dit willen ze gaan doen op 6 september want dat is de week van alfabetisering. In Nederland alleen al zijn er 2,5 miljoen mensen die moeite hebben met begrijpend lezen en schrijven.

Een eigen plek voor Billy
Ramona vindt het lastig dat de culturele lockdown elke keer verplaatst wordt. Ook als bewoners het leuk vinden om een eigen voorstelling te hebben dan wil Ramona die graag in elkaar zetten maar dat kost wel veel tijd. Billy laat weten een eigen plek te willen hebben om haar schilderijen te maken. Ze vindt het fijn dat ze in het atelier mag van Do maar Romy staat er ook vaak en Billy is werkt liever in een afgesloten plek waar ze alleen kan zijn. Do wil samen met haar gaan kijken naar containers of andere oplossingen.

Single met Thomas Berge
Billy vindt dat het niet voor mag komen dat er gemediteerd wordt in het B&B als er ook gasten zijn. Karin is het ermee eens en er ontstaat direct discussie. Maar dit is gisteren allemaal al besproken. Rowena begint dan over op een nieuw onderwerp. Thomas Berge heeft haar gevraagd om samen een liedje te maken over Free a Girl en daar is ze druk mee bezig. Victoria en Rowena gaan samen aan een bundel werken met poëzie en teksten van liedjes. Romy vraagt vervolgens of iemand haar schoenen nog heeft gevonden. En Victoria vindt dat er geen spullen meer kwijtgemaakt mogen worden als grap.

Einde centraal
Rowena is blij dat het koeien team versterkt is met Jacco, Romy en Cemal. En Victoria wil graag het centraal afsluiten. Haar hoofdprioriteit is op dit moment de liefde en de veiligheid voor iedereen. Ze vindt het tijd voor een verdiepingsslag zodat iedereen wat meer over elkaar te weten komt. Haar deur staat altijd open en ze wil dat iedereen de deur voor elkaar open zet. En daarmee eindigt het centraal van vandaag.

Beoordeel dit bericht:
[Totaal: 15    Gemiddelde: 3.4/5]

Hou a.u.b.uw reactie netjes. Mocht dit niet gebeuren kan uw reactie verwijderd worden!   In enkele gevallen kan het even duren voordat een reactie verschijnt, deze dienen handmatig goedgekeurd te worden. Bedankt voor uw begrip.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *