Het centraal van 24 augustus over de financiën binnen Utopia

Het centraal van 24 augustus over de financiën binnen Utopia

De bewoners zijn weer bijeen gekomen om het een en het ander te bespreken. Dit keer worden de financiën uitgebreid doorgenomen. Het staat er op zijn zachtst gezegd niet goed voor…

Opening centraal
Victoria opent het centraal met een compliment. Ze vindt dat iedereen heel hard heeft gewerkt de laatste tijd. Ook tijdens de grote schoonmaak van gisteren is er veel werk verricht door iedereen. Rowena stelt dan ook voor om het schoon te houden met zijn allen.

11.000 euro in de min!
Jessie neemt het woord over en wil graag benadrukken dat het erg slecht gaat met de BV, qua financiën. Ik wil graag bovenop de financiën zitten vanaf nu en wil vanaf vandaag gaan letten op alle uitgaven voegt hij eraan toe. Er moet minder uitgegeven worden om het negatieve banksaldo op te lossen. Ze staan nu 11.000 euro in de min. En zegt verder dat alle opbrengsten van #TeamJessie naar de bv zal gaan. Ramona reageert dit erg netjes te vinden van hem. Jessie zegt dat ze met z’n allen moeten stoppen met investeringen vanuit de BV. Verder deelt de ex president mede dat hij de komende dagen alle schuldeisers zal contacten. Ook zal de groep moeten gaan bedenken hoe ze geld kunnen gaan verdienen. Rowena merkt op dat ze meer transparantie wil en wil graag dat er lijsten opgehangen worden met alle uitgaven en inkomsten. Zo weet ook de rest van de bewoners hoe ze ervoor staan.

Samen ondernemen
Victoria lijkt het een goed idee om samen te ondernemen. Ik wil graag met meerdere mensen leuke dingen gaan maken. Billy voegt eraan toe dat ze ook met bestaande dingen erg leuke dingen gedaan kunnen worden. De twee vinden het een goed idee om hier met z’n allen over na te denken om zo wat extra geld te kunnen verdienen.

Bezuinigingen
Benjamin spreekt de groep toe. Door alle nodige bezuinigingen wordt het zakgeld vanaf nu 20 euro per week. Hij denkt wel dat het 1000 dagen feest een groot succes kan worden, maar het kan ze ook zeker de kop gaan kosten. We weten allemaal hoe het moet. Nu even focussen benadrukt hij.

Instelling veranderen
Billy hoort vaak van bezoekers dat iedereen denkt dat ze alles hebben. Dat stralen ze nu uit als groep. Niet dus! voegt ze eraan toe. Ik wil graag de groep bijbrengen dat ze stil moeten staan bij wat ze hebben in Utopia. De instelling zal goed vertaald moeten worden. Er moet goed worden samen gewerkt. Daarmee straal je uit dat we het samen willen doen. Daar moeten we goed over nadenken.

Een extra evenement?
Gina zegt dat er naast het 1000 dagen feest in september geen ander evenement gepland is. Ik denk dat we alleen maar verder in de schulden zullen zijn als dit het enige evenement is. Er moet worden nagedacht over een extra evenement denkt ze.

Trainen met Arjuna en Ramona
Ramona heeft ook een idee om wat geld te verdienen. Ze wil graag met Arjuna een open training organiseren. Zo kunnen mensen naar Utopia kunnen komen om samen met haar en Arjuna te komen trainen.

Eten bij Rowena en Ramona
Do denkt dat Ramona met haar kookkunsten ook leuke avonden kan organiseren waarbij ze mensen leert koken. Rowena lijkt het een leuk idee om samen met Ramona voor een multiculti diner te zorgen. Mensen kunnen dan bij de twee dames kunnen komen eten. Kortom er wordt flink nagedacht om extra geld te verdienen!

Webshop
Volgens veel bewoners is de webshop niet meer up to date. Bovendien wordt deze niet goed bekend bij de kijkers en bezoekers. De webshop willen de bewoners dan ook flink onder handen nemen en meer onder de aandacht brengen.

 

We vullen dit bericht nog aan, kom je zo terug?

Beoordeel dit bericht:
[Totaal: 17    Gemiddelde: 3.4/5]

Hou a.u.b.uw reactie netjes. Mocht dit niet gebeuren kan uw reactie verwijderd worden!   In enkele gevallen kan het even duren voordat een reactie verschijnt, deze dienen handmatig goedgekeurd te worden. Bedankt voor uw begrip.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *