Het chaotische centraal van 19 augustus

Het chaotische centraal van 19 augustus

De bewoners zijn weer bijeen gekomen om het een en het ander te bespreken. Het is een hectisch centraal, bereid je dus voor op wat tekst 🙂 Hier lees je alle besproken punten van 19 augustus terug.

Opening centraal
De bewoners zijn bijeen gekomen om weer wat te bespreken. Zelfs Cees doet dit keer mee. Zodra iedereen er klaar voor is neemt Jessie het woord. Hij begint over het live in de loods concert van afgelopen avond. Het Hollandse meezing spektakel was een groot succes zegt hij. Ook Ramona is tevreden over de verkoop van haar nieuwe kledinglijn. De investeringen zijn zelfs al terug verdiend. Iedereen lijkt tevreden. Echter heeft Benjamin toch wel wat kritiek.

Kritisch puntje van Benjamin
Benjamin laat weten dat hij de opbouw en de afbouw van het evenement beschamend vindt. En legt uit dat het merendeel van de bewoners laks is geweest. De gasten kwamen al het terrein op en er moest nog veel worden voorbereid. Moeten we het nu weer over eigen verantwoordelijkheid hebben gaat hij geïrriteerd verder. Niet iedereen heeft zich aan het rooster gehouden en dat stoort mij voegt hij eraan toe. De mensen die de hele dag aardappelen hebben gesneden, en de mensen die hebben staan plotteren, moesten uiteindelijk de nalatigheid van anderen compenseren. Dit vind ik niet oké en op deze manier wil ik geen Live in de Loods meer inplannen benadrukt hij. Al snel ontstaat er een discussie. Velen schieten in de verdediging. Cemal schiet zelfs uit zijn slof. Hij vertelt dat hij zich uit de naad heeft gewerkt.  En keer op keer kwam hij kopjes, pannen, vorkjes, bekers en nog veel meer rotzooi van anderen tegen tegen. Ik ben  het spuugzat!  Ik was gisteren zo opgefokt op jullie allemaal. Ik zie allemaal dingen die jullie niet zien, of niet willen zien. Ik heb me kapot lopen werken. Het zijn altijd dezelfde die het doen, die moeten sjouwen en moeten schoonmaken. Ik ben er helemaal klaar mee!

Nog meer discussie
De opruim discussie veranderd plotseling in een merchandise kwestie. Karin Benjamin en Ramona richten zich op Jessie. Ze vinden hem egoïstisch, want hij heeft in hun ogen alleen voorbereidingen getroffen voor #TeamJessie. Het eerste wat je doet is een shirt geven aan Thomas Berge voegt Ramona eraan toe. Op dat moment springt Ruud in om Jessie te verdedigen. Hij vindt het oneerlijk, omdat Jessie goed bezig is en veel geld verdient voor de BV. Ook Cees laat van zich horen, hij zegt dat ondernemen een vak is en dat niet iedereen dit talent is gegeven. In de loods zijn er maar enkelen die over deze kwaliteiten beschikken. Laat mensen doen waar ze goed in zijn. Als Jessie en Billy goed zijn in ondernemen, laat ze dan lekker geld verdienen. Daar eten we allemaal van. Dankjewel Jessie, ga daar vooral mee door voegt hij eraan toe.

Victoria neemt dan het woord en laat weten dat ze het niet snapt waarom je voor of tegen TeamJessie moet zijn. Het gaat volgens haar om het collectief. En wanneer er werk moet worden verzet waar geen kwaliteiten voor nodig zijn zoals de opbouw van een evenement. Dan wil ik dat iedereen daarbij helpt. Geen uitzonderingen. Daarna  benadrukt ze dat ze nu een conclusie wil trekken, want deze discussie wordt al vaker gevoerd. De volgende keer doe ik hier niet meer aan mee, want ik heb  wel wat beters te doen met mijn tijd in Utopia.

Fase 2
Fase 2 is de geld verdeling dat afstamt uit het presidentschap, wordt vervolgens besproken. Ramona is er klaar mee terwijl er drie weken geleden nog volmondig ‘ja’ werd gestemd. De discussie gaat van de een naar de ander  is amper te volgen. Op een zeker moment komt de afgewezen investering van Romy ter sprake. Ramona denkt namelijk dat Romy iets wil ondernemen, omdat ze de druk van de groep voelt. Maar Romy en Jessie zijn het met elkaar eens dat dit niet het geval is. Jessie legt nogmaals uit dat het plan is afgekeurd. Dit omdat het een impulsieve investering is. Ik wil eerst een plan zien dat daadwerkelijk wordt uitgewerkt. Daarmee wil ik voorkomen dat er impulsief inkopen worden gedaan en dat het onvolledige plan verwaterd benadrukt hij. Als je een bij ziet vliegen wil je opeens honing gaan maken geeft hij dan als voorbeeld. Deze reactie schiet dan weer bij Romy in het verkeerde keelgat en ze verlaat huilend het centraal. Op dat moment breekt er totale chaos uit. Ook Rianne wordt kwaad en verlaat het centraal, huilend. Iedereen roept door elkaar heen, maar uiteindelijk heeft Victoria het laatste woord. Ze vindt het schrijnend dat er geen gunfactor aanwezig is in de loods. Daarmee komt het centraal voor korte duur ten einde.

Het centraal wordt hervat
Het centraal wordt uiteindelijk hervat, Cees vertelt dat hij buiten veel gesprekken heeft gehoord, en dat waren niet de leukste gesprekken. Cees vraagt zich af waarom deze gesprekken wel achter de rug worden gevoerd, maar niet open en bloot in het centraal. Benjamin reageert dat ze daarom nu bij elkaar komen, om alles te bespreken.

Investeringen
Romy wil daarna terugkomen op de opmerking van Jessie die hij eerder maakte. Ik vond het niet aardig, maar Jessie laat weten dat zijn standpunt met betrekking tot de investering hetzelfde blijft. Het is niet mogelijk om opnieuw te investeren, wanneer de vorige investering nog niet is  terugverdiend. Op deze manier wil ik voorkomen dat er tientallen projecten uit de grond schieten zonder het af te maken benadrukt hij. Romy antwoordt dat ze het niet snapt. En geeft toe dat ze Jessie op dit moment niet kan zien of luchten. Vervolgens neemt Gina het woord over om alles wat Jessie heeft gezegd nogmaals in het kort samen te vatten. Het lijkt erop dat Romy de uitleg van Gina wel begrijpt.

Een nieuwe leider?
Ramona biedt daarna haar excuses aan voor het feit dat ze uit haar slof is geschoten en gunt iedereen het succes van de wereld. Benjamin vindt dat Jessie een egoïstische houding heeft. En vindt het fijn dat er geld wordt binnengehaald, want dan kunnen er meer vleesvervangers worden gekocht. Maar tijdens een evenement zoals een live in de loods, verwacht ik van iedereen uiterste medewerking. Cees benadrukt dat de zestien bewoners een orkest vormen, maar zonder dirigent. Benjamin was in het geval van het live in de loods de dirigent, maar de communicatie is niet goed verlopen door allerhande omstandigheden. De voorbereidingen hadden eerder moeten worden getroffen en daar valt niets meer aan te veranderen. Daarom lijkt het mij beter om een vaste dirigent aan te wijzen. Iemand die de touwtjes in handen neemt en zorgt dat het collectief goed verloopt. Een president, maar dan zonder de titel president.

Revolutie
De structuur die nu wordt gehanteerd, kan niet meer. Er is hervorming nodig en Victoria vindt dat daar nu het goede moment voor is. Ook al moet er drie keer hervormd worden in de week voegt ze eraan toe. Uiteindelijk moet er gestemd worden over Fase 2. Dit systeem houdt in dat je een bonus van 40% ontvangt over de winst van je eigen investering. Zo ontvangt Jessie dus 40% over de winst van #TeamJessie.  Wie is er voor het behoud van fase 2? vraagt Victoria dan aan de groep. Sommige bewoners laten weten dat ze niet helemaal waar ze voor stemmen. Jessie benadrukt dat dit komt omdat niet iedereen begrijpt hoe het systeem in elkaar steekt. Ze maken geen keuze gebaseerd op feiten voegt hij eraan toe. En legt uit dat er daarom dus een bewind was tijdens het presidentschap. Net zoals dat er in Nederland een regering is die beslist voor de overige zestien á zeventien miljoen bewoners. Ramona wil terug naar een eerder systeem waarbij alle investeringen in de groep moeten worden voorgesteld. De groep zal vervolgens beslissen of het idee wel of niet wordt uitgewerkt maar deze werkwijze is precies wat Jessie dan weer wil voorkomen. Hij wil alle bewoners benutten op hun kwaliteiten en niet iedereen heeft verstand van ondernemen en investeringen. Dan komt het er dus op neer dat er gestemd wordt op gunfactor en dat is niet rationeel. Er wordt uiteindelijk geen besluit genomen en het centraal wordt gesloten. Het enige wat de vergadering heeft opgeleverd zijn vraagtekens en een hoop frustratie en chaos.

 

Beoordeel dit bericht:
[Totaal: 25    Gemiddelde: 3.2/5]

Hou a.u.b.uw reactie netjes. Mocht dit niet gebeuren kan uw reactie verwijderd worden!   In enkele gevallen kan het even duren voordat een reactie verschijnt, deze dienen handmatig goedgekeurd te worden. Bedankt voor uw begrip.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *