Cees gaf een lezing over laaggeletterdheid

Cees gaf een lezing over laaggeletterdheid

Cees gaf afgelopen avond een lezing over moeite hebben met lezen en schrijven.

Hij wil in Utopia namelijk aandacht besteden aan laaggeletterdheid. Een probleem waar veel mensen in Nederland mee kampen maar waar nog steeds een taboe op rust. Zijn aandacht voor dit probleem valt deze week samen met de Week van de Alfabetisering. Cees opent de avond met algemene informatie over dit onderwerp. 2,5 miljoen mensen in Nederland hebben moeite met lezen en schrijven en dat belemmert hen vaak in hun dagelijks leven. De groep luistert aandachtig en een aantal bewoners delen hun eigen ervaringen. Rowena vertelt onder andere dat zij ook niet altijd goed is geweest in lezen en schrijven, maar dat ze ondanks dat wel diploma’s heeft gehaald. Dan is Victoria aan het woord. Zij heeft veel moeite gehad met lezen en schrijven, maar ondanks dat schrijft ze toch poëzie. Haar laaggeletterdheid heeft ervoor gezorgd dat mensen haar soms minder intelligent inschatten dan ze is. Toch heeft ze nu een universitair diploma op zak. Haar advies voor iedereen is te vertrouwen op je intelligentie en te gaan voor wat je wilt, ook al denkt je omgeving daar soms anders over. Ook Benjamin heeft een bijdrage, hij leest een gedicht over letterkunde voor. En daarmee werd de leerzame avond afgesloten.

Beoordeel dit bericht:
[Totaal: 5    Gemiddelde: 2.6/5]

Hou a.u.b.uw reactie netjes. Mocht dit niet gebeuren kan uw reactie verwijderd worden!   In enkele gevallen kan het even duren voordat een reactie verschijnt, deze dienen handmatig goedgekeurd te worden. Bedankt voor uw begrip.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *