Het centraal van 17 oktober

Het centraal van 17 oktober

De bewoners zijn weer bijeen gekomen om het een en het ander te bespreken in een centraal. Hier lees je alle besproken punten van 17 oktober terug.

Opening centraal
Nadat is bevestigd dat Rowena niet bij het centraal zal zijn, opent Romy het centraal. Ze zegt dat ze het pyjamafeestje van afgelopen avond erg gezellig en positief vond. Ze bedankt Gina, Billy en Victoria voor het organiseren.

De Leger des Heils-mand
Jacco neemt het woord over en laat weten dat de kleren die niet worden opgeruimd in een mand terecht zullen komen. De inhoud van deze mand zal gedoneerd worden aan het Leger des Heils. De bewoners zijn het hier niet mee eens.

Financiën van Utopia
Er zijn wat facturen binnengekomen van het 1000 dagen feest. Hierdoor staat de bv nu 12.500 in de min. Als de andere bewoners verbaasd vragen hoe dat kan, legt Jessie uit dat er niet veel evenementen hebben plaatsgevonden. Hierdoor is er ook niet veel geld binnengekomen.

De Utopia markt
De bewoners denken na over het verdienen van geld op de markt. Gina stelt voor om pannenkoeken te gaan bakken en te verkopen. Rowena neemt deze taak graag op zich. Bas stelt vervolgens voor om koffie, thee en soep te verkopen. Hij wil dit doen bij Baas Beach of bij een andere plek, zodat er geen extra personen ingezet hoeven te worden. Ook heeft hij het idee om warmtelampen aan te schaffen, zodat mensen fijn warm kunnen zitten bij Baas Beach. Billy stelt dat ze beter niet meer dingen kunnen aanschaffen op dit moment. Hier zijn de anderen het ermee eens.

Komende evenementen
Jessie wil dat er één eindverantwoordelijke wordt aangewezen voor alle evenementen. Deze eindverantwoordelijke zal het overzicht over alle evenementen houden en het aanspreekpunt zijn. Rianne biedt zich aan om deze taak op zich te nemen.

BV vergadering
Billy en Victoria vertellen de belangrijkste punten uit de bv vergadering. Victoria laat weten dat de bar gesloten is voor eigen gebruik. Als de bewoners frisdrank of bier willen drinken, zullen ze het uit eigen zak moet betalen. Ze hebben een lijstje met de belangrijkste punten gemaakt en willen graag dat alle bewoners dit lezen.

Computergebruik
Er volgt een grote discussie over het computergebruik. De ene computer zal voortaan een zaakgerelateerde computer zijn, wat betekent dat hij vooral voor zaken wordt gebruikt. De andere krijgt een inschrijflijst waarbij de bewoners hun tijd moeten inplannen.

Slapen in het Cordwood
De bewoners spreken ook nog af dat er voortaan niet meer in het Cordwood wordt geslapen. Ze besluiten er een slot op te doen om dit te voorkomen.

Karin en co & einde centraal
Rianne en Karin introduceren een nieuw concept namelijk Karin en co. Iedere woensdag zullen er maximaal tien gasten in de loods komen om te koken met Karin + een bewoner naar keuze. Karin zal het menu opstellen in overleg met de klanten. En daarmee eindigt het korte centraal van vandaag.

 

Beoordeel dit bericht:
[Totaal: 6    Gemiddelde: 4.2/5]

Hou a.u.b.uw reactie netjes. Mocht dit niet gebeuren kan uw reactie verwijderd worden!   In enkele gevallen kan het even duren voordat een reactie verschijnt, deze dienen handmatig goedgekeurd te worden. Bedankt voor uw begrip.

Er is 1 reactie op dit artikel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *