Het centraal van 20 oktober

Het centraal van 20 oktober

De bewoners zijn weer bijeen gekomen om het een en het ander te bespreken in een centraal. Hier lees je alle besproken punten van 20 oktober terug.

Opening centraal, veel schulden
Jessie start het centraal met een mededeling over de financiën. Utopia bv staat momenteel weer flink in de min, namelijk 15.000 euro. De bewoners reageren geschokt. Het besef dat er harder gewerkt moet worden komt bij veel mensen binnen. Jessie voorspelt dat de bewoners 2017 in zullen gaan met bijna 7000 euro schuld. Ook vertelt hij dat Victoria en hij hebben bedacht om een open dag te organiseren, om meer inkomsten te genereren. De groep vindt het een goed idee.

Haal het maximale uit jezelf
Ramona kaart aan dat sommige mensen soms moeite hebben met bedenken wat zij voor werk kunnen doen op een dag. Volgens haar is het slim om daar wat aandacht aan te besteden, zodat iedereen zo productief mogelijk is. Victoria vult aan dat zij denkt dat het belangrijk is dat iedereen zijn eigen kwaliteit zoekt en vanuit daar aan de slag gaat. Mensen halen nu niet het maximale uit zichzelf en elkaar en dat moet veranderen. 

Verdwenen spullen
Benjamin begint over spullen die kwijt raken, het gebeurt veel. Hij vindt dat niet nodig en bovendien kost het veel geld. En wil dat iedereen beter oplet op wat er met de spullen gebeurt, want dit zal ook schelen in frustraties naar elkaar. Billy wil dat mensen het voortaan vragen als ze iets gebruiken wat niet van henzelf is, dit om te voorkomen dat spullen zomaar kwijtraken.

Meer inkomsten
Kevin merkt op dat hij nog weinig concrete plannen hoort om meer inkomsten te genereren. Hij hoopt dan ook dat mensen willen nadenken over specifieke manieren om extra geld te verdienen.

We doen gewoon helemaal niks
Jessie wil ook wat kwijt. Hij denkt dat er genoeg ideeën zijn in de groep, maar hij vindt dat er niks mee gedaan wordt. Ze bespreken elke week hetzelfde in het centraal, maar zodra dit afgelopen is lijkt het alsof mensen vergeten zijn wat ze hebben afgesproken. Victoria wil op haar beurt graag dat mensen gaan nadenken of ze het wel echt willen gaan doen met zijn allen. Want alleen dan komen ze verder. Rowena geeft aan dat ze het lastig vindt om dingen te doen als het per stuk niet veel oplevert, maar de groep verzekert haar dat alle kleine beetjes helpen.

Kritisch zijn
Do denkt op haar beurt dat het belangrijk is om kritisch te zijn naar elkaars ideeën. Ze vindt het lastig om dat aan te kaarten, maar ze wil het wel gezegd hebben. In dit geval doelt ze op de Proud Lesbian Party van Rianne. Ze denkt dat er veel meer geld verdiend kan worden met een ander evenement, zoals bijvoorbeeld Kroegtopia.

Boodschappen & einde centraal
Bas wil ook nog wat kwijt. Hij doet de boodschappen maar vindt dat erg ondankbaar werk en wil het niet meer doen. Hij vindt dat mensen niet genoeg beseffen dat er maar 4 euro per persoon per dag besteed kan worden en dat er te veel mensen zeuren om andere producten. Nadat hij zegt dat hij stopt met de boodschappen, zegt hij dat hij wil dat Ruud, Jessie of Karin het van hem overneemt, omdat zij vaak klagen over de boodschappen. Ruud reageert pissig, hij vindt dat Bas overdreven reageert en dat niet moeilijk moet doen als mensen om wat extra’s vragen. Bas vindt het belangrijk dat mensen zich meer bewust zijn van wat ze eten. De hele dag door eten van weinig geld, dat gaat niet. Er ontstaat vervolgens een discussie over wat er gegeten wordt in Utopia. Er zijn zeven mensen die graag vlees willen eten, maar vlees is duur. Er wordt besloten dat er alleen vlees wordt gekocht dat in de aanbieding is. Victoria wil dat mensen de producten die ze extra willen ook zelf betalen. Ze is helemaal klaar met het gediscussieer. Er wordt besloten dat Rowena vandaag de boodschappen doet. Morgen vergadert de samenleving dan wordt besloten wie in het vervolg de boodschappen doet. Ramona wil graag Jacco en Karin vragen, ze denkt dat zij het leuk vinden om te doen. En daarmee eindigt het centraal van vandaag.

 

Beoordeel dit bericht:
[Totaal: 16    Gemiddelde: 2.7/5]

Hou a.u.b.uw reactie netjes. Mocht dit niet gebeuren kan uw reactie verwijderd worden!   In enkele gevallen kan het even duren voordat een reactie verschijnt, deze dienen handmatig goedgekeurd te worden. Bedankt voor uw begrip.

Er is 1 reactie op dit artikel
  1. Edith at 14:25

    Gezamenlijk eten en niet ieder voor zich. Dat is verspilling van tijd, maar ook van producten. In de winkel zijn grootverpakkingen ook goedkoper dan eenpersoons- verpakkingen. Wat ook een punt is, is de secuurheid met betrekking tot het afdekken en opbergen van het eten in bv. de koelkast. Er staat veel te lang eten onafgedekt op het aanrecht.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *