Doodsoorzaak van Utopia haan Piet is achterhaald

Doodsoorzaak van Utopia haan Piet is achterhaald

Utopia haan Piet is vanmorgen overleden, waar we al over schreven. De haan is opgehaald door de vogelkliniek om de doodsoorzaak te achterhalen. Een paar uur later is duidelijk waaraan het diertje is overleden.

Bas krijgt namelijk een telefoontje van de vogelkliniek. Een medewerker vertelt dat ze onderzocht hebben waarom Piet zo onverwacht is te komen overlijden. Uit autopsie is gebleken dat de haan leed aan viscerale jicht. Dat is een aandoening die wordt veroorzaakt door nierfalen, waardoor er afvalstoffen in zijn lichaam worden opgehoopt en het dier zichzelf als het ware vergiftigt. Het is een dodelijke aandoening, die niet genezen kan worden. Het is niet duidelijk waardoor een dier dit kan oplopen. De medewerker van de vogelkliniek zegt ook nog dat het een aandoening is die je niet snel herkent bij een dier. Hierdoor kan het zijn dat een dier de ene dag nog kerngezond lijkt, de volgende dag stervende is. De haan zag er volgens het hospitaal verder gezond uit, de bewoners hadden dit niet aan kunnen zien komen. Bas bedankt het vogelhospitaal voor de hulp en vraagt of ze Piet vandaag nog bij hen willen houden. De bewoners zijn er namelijk nog niet over uit wat ze met hem willen gaan doen…

Beoordeel dit bericht:
[Totaal: 35    Gemiddelde: 3.5/5]

Hou a.u.b.uw reactie netjes. Mocht dit niet gebeuren kan uw reactie verwijderd worden!   In enkele gevallen kan het even duren voordat een reactie verschijnt, deze dienen handmatig goedgekeurd te worden. Bedankt voor uw begrip.

Er zijn 2 reacties op dit artikel
 1. Norma at 00:16

  Hoi Ruud
  Jou lievelings haan Piet is niet meer… Verschrikkelijk verdrietig nieuws!
  Leef met je mee ??
  Heel veel sterkte Ruud
  Rust Zacht lieve Piet de Haan
  Dikke knuffel van

  Norma

 2. Conny van de Poel at 19:36

  Hoe komt dat de dieren vaak dood gaan, en ben jullie achtergekomen waar aan ligt. Maar ik hoop dat er oplossing komt, misschien is de vijver niet schoon. En als dieren water ga drinken, die gaan onverwacht sterven. Bas, Do en Ruud ik wil jullie veel sterkte wensen voor de komende tijd .En zorg maar goed voor alle dieren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *