Jessie roept de groep bij elkaar omdat hij weer te diep in het glaasje heeft gekeken

Jessie roept de groep bij elkaar omdat hij weer te diep in het glaasje heeft gekeken

Jessie drukt op de zoemer, hij wil namelijk iets kwijt aan de gehele groep. Zodra iedereen zit vertelt Jessie de groep dat hij gisteravond weer heeft gedronken. Dit heeft geleid tot een grote ruzie met Billy en ook Cees is teleurgesteld. Beiden hebben Jessie gisteravond aangesproken op zijn gedrag en hem meerdere malen naar zijn bed gestuurd. Maar Jessie heeft deze adviezen genegeerd en ging gewoon door. Ik zit ermee en heb hulp nodig bekend hij dan. Ik ben tot de conclusie gekomen dat het elke keer dat ik drink uit de hand loopt. Het is tijd dat er wat gaat veranderen gaat hij verder. Cees is sceptisch. En vraagt of Jessie ook daadwerkelijk wat met die hulp gaat doen, aangezien hij Jessie al meerdere keren heeft proberen te helpen. Jessie begrijpt het punt van Cees en reageert dat hij het uiteindelijk zelf moet doen. Wel wil hij graag dat de bewoners hem helpen herinneren om op tijd te stoppen. Ook Do geeft aan dat ze het moeilijk vindt om hierin mee te gaan omdat Jessie vaak genoeg is gewaarschuwd. Ze denkt dat Jessie niet meer naar hen zal luisteren als hij één drankje op heeft en het heeft volgens haar dan ook geen zin meer om hem aan te spreken. Ramona wijst Jessie erop dat het niet zonder slag of stoot zal gaan. Maar de erkenning is volgens haar de eerste stap. Jessie is het hier mee eens. Hij is blij dat hij het naar de groep heeft kunnen uitspreken. Aandachtig luistert hij naar wat de bewoners te zeggen hebben. Samen spreken ze af dat Jessie geen druppel meer zal drinken. Doet hij dit wel? Dan krijgt hij dit te horen. Rowena dreigt zelfs drie stemmen aan hem te geven als hij de fout in gaat. Denk jij dat Jessie het ook daadwerkelijk vol gaat houden?

Beoordeel dit bericht:
[Totaal: 19    Gemiddelde: 2.8/5]

Hou a.u.b.uw reactie netjes. Mocht dit niet gebeuren kan uw reactie verwijderd worden!   In enkele gevallen kan het even duren voordat een reactie verschijnt, deze dienen handmatig goedgekeurd te worden. Bedankt voor uw begrip.

Er zijn 4 reacties op dit artikel
  1. gerry at 11:59

    Nog ff snel een plusje scoren, in de hoop dat hij er niet uitgestemd mag worden? Van mij mag hij eruit, krijg je vuurwerk! Billie over de zeik, gaat weer achter ruud aan, enz. Enz.

  2. Sonja Hiemstra at 11:34

    Laat Kevin Jessie eruit stemmen, dan kan hij een alcoholverslavingstraject gaan volgen, dat is veel beter. En Cees kan blijven !

  3. maria at 11:17

    Als men het niet probeert kun je het ook nooit weten. Het lukt trouwens alleen als men het ZELF wil. Doe je het voor een ander lukt het inderdaad vaak niet. En je moet het nooit voor een ander doen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *