Cees moet Utopia definitief verlaten

Cees moet Utopia definitief verlaten

Kevin moet zijn keuze bekend gaan maken, wie van de genomineerden zal hij naar huis sturen? Hij roept de groep bijeen om het te vertellen…

Kevin neemt het woord. En vertelt de bewoners dat hij heel lang heeft getwijfeld omdat hij niet perse de mening van de groep wil opvolgen. Dan richt hij zich tot Rianne. En vertelt haar dat ze veilig is. Hij ziet de goede kwaliteiten in haar en zij past in zijn Utopia. Dan richt hij zich tot Jessie. Hij vertelt dat hij het moeilijk vindt omdat Jessie aan de ene kant veel betekent voor in de groep, aan de andere kant heeft hij het gevoel dat hij zich boven de groep stelt. Dan richt hij zich tot Cees. Hij feliciteert hem met zijn vijftien maanden. Na ook wat woorden voor Cees verlost Kevin Jessie uit zijn lijden. Jessie mag blijven en Cees moet weg. Reden hiervoor is dat Jessie zich deze ochtend kwetsbaar heeft opgesteld. De opluchting is op Jessie’s gezicht te zien. Vervolgens klappen de bewoners.

Cemal stapt dan naar voren om een brief voor te lezen. Hij richt zich tot Cees en begint te lezen. Na enkele zinnen begint zijn stem te trillen. Hij spreekt zijn waardering en liefde voor Cees uit. Na de brief klinkt er een groot applaus en staat Cees op om Cemal een dikke knuffel te geven. Cees is emotioneel door de brief van Cemal. Met tranen in zijn ogen bedankt hij Cemal voor zijn woorden. Dit is goud waard zegt hij. Vervolgens richt Cees zich tot de andere bewoners. En vertelt over zijn vijftien maanden Utopia. De mooie, maar ook de zware momenten komen ter sprake. Hij vertelt dat zijn ideale samenleving buiten de poorten van Utopia is. Als argument benoemt hij dat de afspraken binnen Utopia niet worden nageleefd. Hij hoopt dat dit ooit nog veranderd. Ook blikt Cees terug op zijn eigen gedrag. Hij is zich er van bewust dat hij soms lastig is geweest. De bewoners moeten hierom lachen. Ook blikt hij terug op het gedrag van Jessie van gisteravond. Hij wil toch nog even benoemen dat hij er niet achter staat maar toch wenst hij hem succes. Als laatst wil hij iedereen bedanken voor alles. Wat ben je gegroeid he! roep Gina enthousiast. Er worden herinneringen opgehaald en gelachen. Cees sluit af door te zeggen dat de bewoners moeten blijven opruimen. Men is nog niet van mij af benadrukt hij. Er klinkt applaus en dan is het tijd om te knuffelen. De bewoners nemen één voor één afscheid. En vertellen Cees hoe erg ze hem gaan missen. Er wordt veel geknuffeld en en rollen tranen. Cees heeft voor iedereen troostende woorden. Het is goed zo. Hij zal zijn spullen dus pakken en spoedig Utopia verlaten. Zijn avontuur zit erop.

 

Beoordeel dit bericht:
[Totaal: 21    Gemiddelde: 4.1/5]

Hou a.u.b.uw reactie netjes. Mocht dit niet gebeuren kan uw reactie verwijderd worden!   In enkele gevallen kan het even duren voordat een reactie verschijnt, deze dienen handmatig goedgekeurd te worden. Bedankt voor uw begrip.

Er zijn 3 reacties op dit artikel
  1. Sannie at 21:22

    Laat ik ook heel eerlijk zijn, Cees bracht het misschien niet altijd even tactisch, maar hij had gewoon gelijk…dus het was noodzaak een zeurpiet te zijn in die ongelooflijke t.ringbende daar. Je was super Cees en veel geluk en succes buiten de poorten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *