Het centraal van 9 november

Het centraal van 9 november

De bewoners zijn weer bijeen gekomen om het een en het ander te bespreken. Hier lees je alle besproken punten van 9 november terug.

Opening centraal
Gina wil graag het centraal openen en vertelt dat ze trots is op de bewoners. Het doet mij goed om te zien hoe goed de bewoners aan het werk zijn. En bedankt Victoria en Romy voor het ontbijt. De eerste 40-urige werkweek, jongens roept ze enthousiast.

Financiën
De bv staat nu een kleine 5900 euro in de min zo vertelt Jessie. Ik heb een schatting voor het einde van het jaar gemaakt en elke paar dagen zal ik deze schatting een update geven. In deze schatting heeft hij alle geschatte opbrengsten en vaste lasten onder elkaar gezet. Aan het einde van het jaar zal de bv naar zijn schatting 10.000 in de plus staan.

Komende evenementen
Jessie is van plan om een garagesale te houden tijdens Open Loods, ik heb er al in geïnventariseerd voegt hij eraan toe. Ik heb een lijst met de spullen die verkocht kunnen worden opgesteld en vraagt of de groep ernaar wil kijken. De bezoekers tijdens het evenement kunnen rondkijken of er interessante dingen zijn die ze willen kopen. Rianne weet niet zeker of het een goed idee is om zo een garagesale tijdens de Open Loods te houden. Hier reageert Romy ook op in en stelt voor om standjes neer te zetten van de bewoners zelf. Zo kan iedereen zijn producten laten zien en te verkopen.

Dan begint Rianne over de afgelopen live in de loods. Ik vond de afbouw niet goed. vaak ruimen dezelfde dezelfde gezichten zijn die opruimen. Ramona vond de avond chaotisch en ze stelt voor dat het evenemententeam voortaan het strakker plant. Uiteindelijk concludeert Rianne dat het een geslaagde avond was, ook op financieel gebied.

Ramona wil graag dat het evenemententeam beter communiceert, aangezien zij en Rianne gisteren een aanvaring hadden over een evenement. Billy begrijpt dit en geeft aan dat het de bedoeling is dat als iemand een plan heeft voor een evenement, hiermee naar het evenementeam gaat en de vergadering bijwoont.

Daarna legt Ramona uit dat ze bij vorig centraal het kerstspektakel had aangekondigd en vindt het raar dat het niet is opgepakt door het evenemententeam. Vervolgens vertelt ze over haar aanvaring met Rianne over het feit dat Ramona het evenement lukraak op de website heeft gezet. Jessie antwoordt dat het de bedoeling is om eerst een begroting te maken en aan de bv tak te laten zien. Pas daarna kan het evenement op de website worden gezet. Ramona laat weten dat ze hiermee aan de slag zal gaan.

De bar
Victoria neemt daarna het woord, ze wil graag duidelijkheid over wat toegestaan ten opzichte van de bar. Volgens haar vervagen de grenzen weer en is het niet duidelijk voor iedereen wat wel en wat niet gepakt mag worden. Ramona zegt dat de blikjes niet voor eigen consumptie zijn. Rowena vindt op haar beurt dat er een middenweg moet worden gevonden, aangezien zij geen bier en wijn lust en soms een mixdrankje wil maken. Hiervoor heeft ze een blikje nodig.  Gina stelt voor om soms bij de groothandel een mixdrankje te bestellen. Victoria laat weten dat niemand haar om toestemming hoeft te vragen, iedereen moet op zichzelf letten. Doe het met mate benadrukt ze. Rianne stelt voor om tijdens evenementen toe te staan om soms een blikje te pakken. Bas oppert om van tevoren drinken voor de bewoners zelf uit te kiezen en in de koelkast van Baas Beach te zetten. Hier is iedereen het ermee eens.

Kerstspektakel
Ramona wil graag samen met de bewoners een kerstverhaal spelen, gebaseerd op de verhalen van de bewoners zelf. Kevin en Karin zullen een kerstdiner organiseren. Ruud komt binnen en Ramona wil graag dat hij Jezus speelt. De bewoners proberen hem over te halen, maar Ruud weigert. Ramona gaat verder met de rolverdeling en laat aan de bewoners weten welke rol ze hebben. Over twee dagen zullen ze beginnen met oefenen.

Billy’s fillers
Billy laat daarna weten dat er volgende week iemand langs komt om haar te adviseren over fillers. Dit omdat mij spiegelbeeld niet overeen komt met hoe ik me voel. Ik word aan dingen herinnert waar ik niet aan herinnert wil worden. Maar als dit veel geld kost kan ik hier niet voor gaan benadrukt ze. Bas laat weten dat het wel bespreekbaar is. Dit omdat het volgens hem ook belangrijk is hoe ze zich voelt. De rest van de bewoners begrijpen Billy ook en de keuze die ze hiervoor wil maken.

De Utopia courant
Rianne en Victoria vertellen dat zij voortaan als enige dingen zullen plaatsen op de Utopia courant. Ze willen namelijk een professionele uitstraling creëren, zowel tekstueel als beeld. Niet iedereen is het hiermee eens, vooral Ramona benadrukt dat ze het er niet mee eens is. Ze vindt het raar hoe er gisteren is gereageerd op haar evenement die ze op de courant heeft geplaatst. Er volgt een discussie tussen Victoria, Ramona en Jessie over het feit dat Ramona zomaar haar evenement op de website heeft gezet.

Week tegen pesten & einde centraal
Als laatste krijgt Do het woord.  Ze gaat op de tafel staan en begint met een trillende stem te vertellen. Vandaag zal namelijk de aftrap van de week tegen pesten zijn. Ze zegt dat ze in Utopia is gekomen voor een groot maatschappelijk probleem namelijk, pesten. En voegt eraan toe dat deze dagen dus heel belangrijk voor haar zijn. Ze bedankt de bewoners omdat ze zich fijn en geliefd voelt, ze is blij dat de bewoners haar accepteren. Er zullen sprekers langskomen, die zelf te maken hebben gehad met pesten. Deze drie dagen zijn dus moeilijk voor mij, maar ik ben ook heel blij en trots dat zo veel mensen mij willen helpen benadrukt ze. Do krijgt vervolgens een luid applaus van alle bewoners. Ze zijn erg trots op Do en dit initiatief. En daarmee eindigt het centraal van vandaag.

Beoordeel dit bericht:
[Totaal: 4    Gemiddelde: 3.8/5]

Hou a.u.b.uw reactie netjes. Mocht dit niet gebeuren kan uw reactie verwijderd worden!   In enkele gevallen kan het even duren voordat een reactie verschijnt, deze dienen handmatig goedgekeurd te worden. Bedankt voor uw begrip.

Er zijn 2 reacties op dit artikel
  1. scarlet at 13:25

    Billy wil fillers? De BV staat zwaar in de min en madam wenst fillers om zeker weer die kerels voor zich in te winnen? Lekker is dat op kosten van anderen je gezicht laten verbouwen! Als ik straks buiten Utopia ben heb ik dat al lekker gedaan op kosten van Utopia!! Die gasten willen altijd van alles op kosten van Utopia! Idioterie ten top en niemand durft dat tegen te spreken. Je wordt van al die fillers heus niet knapper, hoor. Zorg nou eerst maar dat je innerlijk mooi is, dan volgt de rest vanzelf!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *