Het mysterieuze verhaal achter pony Sascha

Het mysterieuze verhaal achter pony Sascha

Sascha de pony verbleef 1.5 jaar in de mini samenleving. Ineens was ze weg en de bewoners mochten er eigenlijk niet over praten. Waarom het diertje weg is gegaan blijft een beetje een mysterie. De stichting waar Sascha vandaan komt heeft veel negativiteit over zich heen gehad. En in een blog legt men de situatie nog eens uit. Al wordt het er niet heel veel duidelijker op. Zo geeft een medewerker van “Paard zoekt baas” een hele uitleg. Maar de exacte reden zal pas uitgelegd worden als de tijd hier rijp voor is. Wellicht speelt hier een contract een rol waarin het zwijgen wordt opgelegd? Enfin het gaat goed met de oud Utopia pony. Wel zal ze op dieet moeten omdat ze iets te dik geworden is. De stichting is er hard mee bezig en wensen hen dan ook het allerbeste toe. Mochten er verdere ontwikkelingen ontstaan rondom het paard komen we hier uiteraard op terug. De uitgebreide uitleg kun je hieronder nog eens teruglezen:

 

“Wij hebben haar anderhalf jaar geleden geplaatst bij de bewoners van Utopia, dit heeft veel stof op doen waaien, waarom een pony daar ? vroegen velen zich af, deze mensen zijn toch raar en hebben geen verstand van dieren! Waarom waren er geen andere pony’s en liep ze tussen de koeien en kippen? De Facebook pagina van Paard Zoekt Baas ging bijna plat van alle berichten die werden geplaatst…..Wij kregen verwijten over ons heen, dat we verkeerd bezig waren en dat we niet professioneel waren en de plank mis sloegen. Deze meningen hebben we gewoon laten staan, wij vinden dat iedereen een mening mag hebben over ons, zolang ze maar onderbouwd en niet kwetsend zijn.

Wij bij Paard Zoekt Baas zijn een stelletje vrijwilligers, met een groot hart voor dieren en zijn geen professionele organisatie met persvoorlichters, media deskundigen, die weloverwogen bepaalde zaken op Facebook zetten en acties vermijden die negatief uit zouden kunnen pakken. Wij handelen vanuit ons hart!

Wij hebben toegestemd met het plaatsen van Sasha bij Utopia omdat zij daar door heel veel dierenvrienden in de gaten gehouden kon worden, en als de bewoners niet goed voor Sas zouden zorgen wij dat zouden horen. Sas was de pony die het beste in de gaten werd gehouden van alle dieren die herplaats zijn door ons.

Vorige week donderdag waren we nog te gast bij de bewoners van Utopia, de Streamers zullen ons wel gezien hebben. De bewoners maakte zich zorgen over Sas. Samen met enkele bewoners hebben we bij Sas gekeken….Ze was inderdaad een paar kilo te zwaar en liep stijf, We hebben als wijze van grap bij de bewoners aangegeven dat ze een lopende-band moesten gaan maken met een wortel aan een touwtje voor haar neus, zodat ze samen met de bewoners kon gaan joggen en zo kilo’s kwijt zou raken…Ook hebben we aangegeven dat ze streng op dieet moest. Ze moest een Sonja bakker dieet volgen. Geen suikers, eiwitten, appels, wortelen en niet verwennen, slechts dagelijks 2 maal een halve emmer hooi en verder niets. Het mee eten met het voer van de koeien was taboe. De bewoners hadden aangegeven dat ze dit zouden gaan doen….

Waarom we Sas op hebben gehaald vorige week zaterdag kan en mag ik nu niets over zeggen, maar dit komt niet doordat de bewoners slecht voor haar waren, de reden van ophalen was meer alle berichten die in 1,5 jaar door verschillende mensen op de digitale snelweg zijn geplaatst. De bewoners weten tot vandaag nog niet wat de werkelijke reden is waarom Sas door ons is opgehaald. Ik vind dit heel spijtig, heb enkele bewoners persoonlijk leren kennen. En geloof me maar de bewoners zijn in het echt anders dan, hoe ze in het programma overkomen. Er zitten natuurlijk mensen achter de knoppen die dat bepalen ;-)…..deze kunnen bepalen wat jullie wel en niet zien….

Nu ben ik deze blog aan het maken, en slaat al de schrik om mijn hart……Maak me zorgen, als er straks een paard wat we hebben herplaats. Op internet gaat circuleren, dat deze verwaarloosd is door het adoptie adres……we hebben meer dan 100 dieren herplaats in 1,5 jaar……..deze worden niet 24 uur per dag in de gaten gehouden door streamers van een programma, zoals dat bij Sas gebeurde…..Ik moet hier maar niet aan gaan denken, anders kunnen we maar beter gaan stoppen…

weet zeker dat dan de Facebook pagina van Paard Zoekt Baas plat gaat door alle verwijten die we naar het hoofd geslingerd krijgen, omdat we dat hebben laten gebeuren…..man o man moet er niet aan denken……..wat een ellende…..

Maar goed wat gebeurd er nu met Sas, we gaan haar eerst op rantsoen zetten. Ze gaat een plukje hooi per dag krijgen en ze komt in een kale paddock te staan met Luna en de andere witte sneeuwbal. We gaan hun met z’n drieën in de bak los laten zodat ze lekker kunnen rennen. Als Sas voldoende afgevallen is zullen we een goed tehuis voor haar gaan zoeken.

Ik hoop dat ik door mijn blog een klein beetje duidelijkheid heb gegeven op de vragen die er leefde onder de vrienden van Paard Zoekt Baas. Als de tijd rijp is zal ik exact uit de doeken gaan doen, waarom we haar hebben opgehaald.”

 

Beoordeel dit bericht:
[Totaal: 23    Gemiddelde: 3.8/5]

Enkel nette reacties. Mocht dit niet gebeuren kan uw reactie verwijderd / niet geplaatst worden!   In enkele gevallen kan het even duren voordat een reactie verschijnt, deze dienen handmatig goedgekeurd te worden. Bedankt voor uw begrip.

Er zijn 4 reacties op dit artikel
 1. scarlet at 13:20

  Sacha is daar zeker nooit goed geborsteld, want op die foto ziet ze er zo vies en onverzorgd uit! Die heeft eens een goede borstelbeurt nodig! Arm dier!

 2. scarlet at 12:11

  Gekukkig dat ze eindelijk is weggehaald daar. Vind het echt niet normaal hoe ze daar met die dieren omgaan. Vooral die Ruud doet zo ziekelijk met dieren, niet normaal meer. Die dieren kunnen straks gewoon niet meer behoorlijk wennen in de wei door al dat rare gedoe. Zit hij maar te zoenen met die stier en kusjes te vragen, het is niet vreemd dat die dieren daar 1 voor 1 het loodje leggen. Ik vvind het ook erg zielig voor ze, want ze hebben daar nauwelijks de ruimte om lekker te dollen. Vooral die koeien staan maar voortdurend in zo’n stalletje tussen de kippen e.d. Ze houden zgn zoveel van dieren, maar dat is geen houden van zoals ze er daar mee omgaan. Je moet een dier gewoon dier mogen laten zijn en niet allemaal van die schoothondjes ervan maken met ‘kusje, kusje’! Snap niet dat de dierenbescherming er niet tegen optreedt.

  • anneke at 13:25

   Dat mag je zeker zeggen.
   Er mogen geen dieren meer in een circus die kunstjes doen maar wat die Ruud doet is ook niet normaal.
   En die geeft geen kusjes die ruikt volgens mij alleen maar
   En dan likt die koe ook nog zijn gezicht( schoon ) en zo zoent hij weer met Rowena.

 3. Bardy247 at 12:09

  Misschien kunnen zij zich ook gaan ontfermen over Ramona.

  Ik wens Sascha het beste en de mensen van de stichting veel succes bij hun goede werk dat zij verrichten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *