Het centraal van 2 februari

Het centraal van 2 februari

De bewoners zijn weer bijeen gekomen om het een en het ander te bespreken. Hier lees je alle besproken punten van 2 februari terug.

Dit keer is het centraal niet zoals we gewend zijn en speelt dit zich af in de keuken. Zal ik aftrappen met de financiën? zegt Jessie terwijl hij een pan met groente afgiet. Bas wil liever beginnen met wat leuks oud Utopia bewoner Ivan zal koerier zijn tijdens de Valentijns party en boeketten rondbrengen op deze dag. Dan is Jessie aan de beurt met de financiën en noemt dat ze ongeveer negenduizend euro in de plus staan. Alles is dan betaald en hij heeft ook de factuur van de pomp hier alvast in mee berekend.

Utopia Markt
Kevin neemt het woord en zegt dat de markt een groot succes was en bedankt alle bewoners voor hun inzet. Kevin zelf krijgt ook complimenten, want iedereen is van mening dat hij het organiseren van de markt ontzettend goed heeft opgepakt. Jessie wil dat er een conclusie wordt getrokken wat betreft Le Luifel. Ramona reageert hiervoor wel een oplossing te hebben, ik wil voor de aankomende Multi Culturele markt gebakken banaan voorbereiden met satésaus. En stelt voor om iedere maand iets anders voor te bereiden op de markt wat betreft het eten, anders missen ze te veel omzet.

Variatie in Le Luifel
Gina vindt het idee van Ramona leuk. Er zal variatie in Le Luifel zijn. Elke markt wat anders dus. Ze denkt dat dan de patat soms weer terug kan komen en kan afwisselen met andere snacks en eten. De conclusie is dat iedereen wel moet kunnen bakken en dat, na de verkiezingen, een nieuwe bewoner en een vrijwilliger in Le Luifel zal staan. Food Trucks zullen het terrein op het gebied van eten aanvullen. 5 maart zal de World Wide Utopia multiculturele markt plaatsvinden roept Kevin enthousiast.

Utopia webshop
Jessie laat dan weten dat ze een fantastische maand op de webshop hebben gehad. Iedereen is er lekker mee bezig, maar er komen veel producten bij op de homepage. Misschien is het een idee om elke maand het kopje nieuw in februari te introduceren voegt hij eraan toe. Ramona’s lippenstift kan dan bij de streetwear staan, maar ook onder nieuw in februari geeft Jessie als voorbeeld. Het valt Victoria echter op dat alleen de producten van de bewoners die weten hoe de homepage werkt daar ook op staan. Er staat alleen maar ondernemerschap op de homepage en geen enkele producten van de minimalisten. En dat vind ik heel erg kwalijk gaat ze verder. Volgens Ramona is dat simpelweg tonen van initiatief.  Jacco weet de discussie snel te sussen, mag ik nu eindelijk? De webshop wordt namelijk vanmiddag helemaal veranderd. Dus dan heb je dat probleem ook niet meer.

Werken naar een verbeterde sociale omgeving & einde centraal.
Victoria wil tot slot nog iets kwijt naar aanleiding van Jessie’s presentatie van gisteren. Tijdens deze presentie vertelde Jessie dat de bewoners er op financieel gebied veel beter voorstaan dan een jaar geleden en Victoria kan het hier alleen maar mee eens zijn. Maar het is appels met peren vergelijken legt ze uit. Vorig jaar lag volgens mijn de focus totaal ergens anders en stonden we er op sociaal vlak dan weer veel beter voor dan dit jaar. Ik vind dat als we willen werken aan onze ideale samenleving, we nog hard moeten werken aan het sociale aspect. Het moet weer als thuis voelen voegt ze eraan toe. Een applaus van haar mede bewoners volgt. Iedereen ook Jessie, is het met haar eens. En daarmee eindigt het centraal van vandaag.

 

Beoordeel dit bericht:
[Totaal: 12    Gemiddelde: 2.9/5]

Hou a.u.b.uw reactie netjes. Mocht dit niet gebeuren kan uw reactie verwijderd worden!   In enkele gevallen kan het even duren voordat een reactie verschijnt, deze dienen handmatig goedgekeurd te worden. Bedankt voor uw begrip.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *