Jeroen plaatst zich voor de halve finale van de Utopia spelen

Jeroen plaatst zich voor de halve finale van de Utopia spelen

Tijd voor een nieuwe ronde van de Utopia spelen. Welke challenge staat er vandaag op het programma en wie plaatst zich in de halve finale? Dat lees je hier terug.

Oud bewoner en scheidsrechter Ivan komt het terrein op en wordt enthousiast onthaalt. Hij roept de groep bij elkaar en legt uit wat er staat te gebeuren. Op het terrein ligt een grote boomstam, met daarin spijkers. De bedoeling is dat elke deelnemer zes keer met hamer op de spijker slaat. Degene die de spijker op het eind het diepst in de boom heeft geslagen wint. Maar het zijn natuurlijk de Utopia Spelen dus dit slaan op spijkers is niet alles. Wanneer je namelijk de boomstam raakt moet je een Madame Jeanette, de heetste peper ter wereld, eten! Wanneer je hem niet eet of uitspuugt word je gediskwalificeerd. Voor de rest van de Utopia Spelen. Iedereen maakt zich vervolgens klaar voor de wedstrijd. Ivan laat nog even zien hoe je een Madame Jeanette eet. Hij neemt een hap van de peper en barst al snel in hoesten uit.  De groep lacht maar ook de zenuwen zijn duidelijk voelbaar.

Tijd voor de wedstrijd, om de beurt krijgt iedereen de hamer, om mee op de spijkers te slaan. Jeroen krijgt als eerste de hamer en daarna is Romy aan de beurt. Allebei slaan ze de spijker een stukje verder in de boom. Dan krijgt Rob de hamer. Hij haalt uit en hij mist! Hij pakt het gele pepertje en stopt het in een keer in zijn mond. Maar het valt hem zwaar. Al kokhalzend loopt hij weg bij de groep. Maar dan spuugt hij de peper uit dat betekent diskwalificatie. Na Rob zijn Boyd, Jacco, Kevin, Ramona, Karin en Bas aan de beurt. Ze slaan allemaal raak en hoeven dus geen peper te eten. Na Bas begint het rondje weer opnieuw bij Jeroen. Boyd is nu degene die de spijker niet raakt. Fanatiek stopt hij de peper in zijn mond. Hij kauwt terwijl zijn hoofd rood aanloopt, en slikt hem dan door. Dan opent hij zijn mond. De peper is niet meer te zien en Boyd mag door met het spel. Maar na hem mist ook Jacco de spijker. Maar hij weigert de peper te eten en dat betekent dat ook hij uit het spel ligt. Daarna raakt ook Karin de boomstam. Ook zij houdt het voor gezien en eet de peper niet.

Jeroen, Romy, Boyd, Ramona, Kevin en Bas zijn nog over. Bas slaat mis en moet ook geloven aan Madame Jeanette. Hij heeft het overduidelijk zwaar met de peper maar slikt hem wel door. De laatste zes kandidaten zijn nog steeds in de running. Het zestal speelt verder en de spijkers verdwijnen steeds verder in de boomstam. Dan mist Romy de spijker. Ze wil geen peper eten en houdt het voor gezien. Na Romy raakt Boyd weer de boomstam. Maar hij laat zich niet kennen en stopt dapper de tweede Madame Jeanette in zijn mond. Ook Bas is voor de tweede keer een pechvogel. Hij slaat mis en moet ook zijn tweede peper naar binnen werken. Kom op, eten moedigt Victoria hem aan, en Bas slikt de peper langzaam door.  Jeroen, Boyd, Ramona, Kevin en Bas zijn de laatste overgebleven vijf. De spijkers van de vier bewoners liggen verdacht dicht bij elkaar en de strijd ligt nog helemaal open. Om de beurt tikken de vijf weer op hun spijker, en deze ronde heeft Bas weer pech. Hij mist en de derde peper verdwijnt in zijn mond. Hij heeft het er zichtbaar moeilijk mee maar hij kan rekenen op de support van de groep om hem heen en slaat zich er dapper doorheen. De derde peper is doorgeslikt, en Bas doet nog steeds mee. Dan meldt Ivan dat het de laatste ronde is. Jeroen mag weer slaan en slaat wederom raak. Dan is Boyd weer aan de beurt. Hij haalt flink uit en mist volledig. Maar hij houdt ermee op en hij slaat de spijker uit frustratie helemaal in de boomstam maar ligt uit het spel. Ook eet hij nog een Madame Jeanette en laat zich niet kennen.

De laatste vier tikken stug door met de hamer. Ramona is de eerste die haar spijker mist en begint dapper aan haar kleine gele pepertje. Ze heeft het er zichtbaar moeilijk mee en houdt de peper niet binnen. Hoewel Ivan haar de kans geeft het nog een keer te proberen ziet ze dat niet zitten. En ze loopt richting de loods en heeft het moeilijk met de pittige Madame Jeanette. Als laatste is Bas aan de beurt. Hij geeft zijn spijker nog een flinke klap moet nog een peper eten, en dan is het tijd voor Ivan om op te meten wie zijn spijker het diepst in de boom geslagen heeft. Met zijn meetlat meet hij alle spijkers op. De spijker van Jeroen blijkt het diepst in de boom geslagen en daarmee is hij de winnaar! Samen met Jessie, Billy, René, en Cemal gaat hij naar de halve finale!

Volgende week is er nog één speelronde te gaan is het tijd voor een tussenstand. Volgende week is er nog een gewone speelronde, daarna is het tijd voor de halve finale. Tot nu toe is dit de tussenstand:

Winnaars
1. Jessie
2. Billy
3. René
4. Cemal
5. Jeroen
6. …

Deelnemers speelronde 6
Kevin
Boyd
Bas

Gediskwalificeerde spelers
Victoria
Rob
Ramona
Jacco
Karin
Romy

Beoordeel dit bericht:
[Totaal: 6    Gemiddelde: 3.7/5]

Enkel nette reacties. Mocht dit niet gebeuren kan uw reactie verwijderd / niet geplaatst worden!   In enkele gevallen kan het even duren voordat een reactie verschijnt, deze dienen handmatig goedgekeurd te worden. Bedankt voor uw begrip.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *