De bewoners houden centraal, hoe is Utopia BV nog te redden?

De bewoners houden centraal, hoe is Utopia BV nog te redden?

De bewoners zijn bij elkaar gekomen om weer van alles te bespreken in een centraal. Want hoe is Utopia BV nog te redden en uit de crisis te halen? In dit bericht lees je de belangrijkste besproken punten terug.

Cemal, René en Jessie hebben een gesprek gehad met een extern bedrijf over een aantal zaken, zoals de webshop en het financiële gedeelte. Er wordt nu gekeken of er misschien een kassasysteem kan komen zodat er op evenementen makkelijker kan worden omgegaan met de inkomsten. Behalve over een kassasysteem is er ook gesproken over het optimaliseren van de webshop, zodat deze wordt gekoppeld aan de voorraadbeheer en de boekhouding. Het drietal legt verder uit aan de groep wat er allemaal mogelijk is en zij gaan nogmaals in gesprek met de externe partij om te kijken of dit systeem geschikt is voor Utopia.

Gisteren is er een heftige ruzie geweest tussen Jessie, Cemal en Jeroen over het evenement van Jeroen, Utopia goes USA. Jessie wilde de avond afblazen. Jeroen zou namelijk een rodeo stier en band hebben geregeld zonder dat hier toestemming voor was gegeven door de groep. Maar Jeroen zelf benadrukt dat dit niet het geval is. Het onderwerp wordt in de groep besproken maar eigenlijk niemand weet wie er gelijk heeft in deze discussie. Het is een welles-nietes verhaal volgens Romy. Maar als ik iets zonder toestemming had gedaan was hier de pleuris uitgebroken voegt ze eraan toe. Floor vindt op haar beurt dat het vooral heftig was dat de discussie zo hevig escaleerde. Ik was aan het werk op de akker en kon daar zelfs het geschreeuw horen. Billy vindt dan weer dat het voor nu niet meer uitmaakt wie er gelijk had in de discussie maar ze vindt het wel belangrijk dat dit soort situaties niet meer voorkomen. Deze eigenwijze mentaliteit kan en mag niet voorkomen in een bedrijf benadrukt ze. Dan is ook Jeroen aan de beurt om er wat van te zeggen. Hij benadrukt dat hij zijn best heeft gedaan om binnen het budget te blijven en een leuke avond te organiseren. Maar heeft het gevoel dat er van alles verdraaid wordt om hem dwars te zitten. De commotie die er ontstond was volgens hem dan ook niet nodig. Ik denk dat we überhaupt blij moeten zijn dat er iemand is opgestaan om op zo’n korte termijn een evenement te organiseren sluit hij zijn zegje af. Naar aanleiding van de discussie rondom Utopia goes USA heeft Bas een idee. Hij stelt voor dat de organisatoren van evenementen geen vast bedrag meer krijgen als vergoeding maar een percentage. Jessie zegt dat er sowieso al geen vast bedrag als vergoeding was. Er was een ander bedrag voor verschillende evenementen maar ook dit is recentelijk weer veranderd. Wat nu de vergoeding is, lijkt voor de bewoners volkomen onduidelijk. Ik denk dat we de afspraken die we maken moeten opschrijven, want ik heb het idee dat ik de enige ben die weet wat we afspreken vervolgd hij. De groep knikt instemmend en vindt het een goed idee. Cemal heeft vervolgens ook een voorstel over een manier waarop ze de Utopia BV uit de crisis kunnen krijgen. Iedereen moet daarvoor gelijk zijn. Iedereen krijgt 100 euro zakgeld, en de boodschappen worden gedaan voor iedereen. Daarnaast gaan alle verdiensten direct richting de bv, zodat er een financiële buffer kan worden opgebouwd. Dit voorstel is een tijdelijke maatregel, om zo de bv uit het slop te trekken legt hij uit. De groep reageert positief maar toch ontstaat er een discussie over het wekelijks stemmen over plannen. Laten we ons dan voor f*cking twee maanden wel aan de afspraak houden als we ergens over stemmen laat Chipp de groep weten. Uiteindelijk willen we allemaal hetzelfde voegt Cemal eraan toe. Iedereen wil dat de bv gezond is.  Jessie vraagt of dit plan voor iedereen duidelijk is en de groep geeft aan dat dat zo is. De komende maand gaan alle inkomsten naar de bv.

Beau vertelt daarna dat Madilia, Floor en zij vaak last hebben van herrie op de vide als ze proberen te slapen. En stelt voor om het kantoor naar boven te verplaatsen, zodat de mannen daar rustig kunnen werken. De vrouwen die nu op de vide liggen zouden dan naar een nog nader te bepalen plaats verplaatsen. Billy snapt haar punt wel. De loods moet eigenlijk een centraal punt worden, waar mensen geen rekening met elkaar hoeven te houden met elkaars slaapritme. Slapen op de vide is eigenlijk niet te doen gaat ze verder. Uiteindelijk wordt er besloten dat twee van de meiden hun intrek nemen in de Diva Villa en dat er iemand kan verhuizen naar de suite. Wie waar gaat slapen zal onderling besloten worden. Na ongeveer een uur vergaderen zijn de bewoners aangekomen bij de evenementen. Vooral de Amerikaanse avond wordt besproken, daarvoor moeten namelijk vandaag alle voorbereidingen worden getroffen. Na een lang centraal gaat de groep uit elkaar en aan de slag met alle voorbereidingen voor vanavond.

Beoordeel dit bericht:
[Totaal: 60    Gemiddelde: 1.5/5]

Hou a.u.b.uw reactie netjes. Mocht dit niet gebeuren kan uw reactie verwijderd worden!   In enkele gevallen kan het even duren voordat een reactie verschijnt, deze dienen handmatig goedgekeurd te worden. Bedankt voor uw begrip.

Er zijn 7 reacties op dit artikel
 1. Zomaar een lezer at 10:57

  Hoeveel gaan die externe specialisten en het eventuele kassasysteem met programma’s kosten?
  Er is toch geen geld of staan ze straks door vage omstandigheden ineens weer ruim in de plus.

 2. Ria at 12:50

  Ik heb nog een vraag is het waar dat als er retouren komen van Jessi zijn verkoop is dit dan voor rekening van de BV en al het verstuurd wordt vangt hij al zijn provisie zo zou ik ook wel willen verkopen.Geld terug storten in de BV Jessi jij hebt de BV leeggetrokken. De rest zou ik ook graag eens aan het werk zien gaan.

 3. anneke at 12:28

  En Jessie levert die ook alles in of , laat hem meteen alles inleveren
  Kunnen ze maanden voort
  Hoop voor Jeroen dat het wat wordt

  • annelies at 11:56

   ik denk eerder dat hij/zij zijn handen niet vuil wilt maken, toen komen waarschijnlijk ook de achtergebleven facturen te voorschijn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *