Het centraal van 28 juni over de financiële crisis in Utopia

Het centraal van 28 juni over de financiële crisis in Utopia

De bewoners zijn weer bijeen gekomen om van alles te bespreken in een centraal. Er wordt met name over de crisis gesproken. Je leest hier de belangrijkste besproken punten van 28 juni terug.

Billy begint het centraal met een felicitatie voor Romy, dit omdat zij vandaag 15 maanden in Utopia woont. Daarna neemt Jessie het woord over. Er is gisteren veel gesproken over de crisis en geld verdienen en hij wil graag dat er in de vergadering meer duidelijkheid komt over wie wat gaat doen. Billy zegt dat ze zich wil gaan richten op haar tuinbroeken. Daarnaast heeft ze samen met Jessie een mannenbroek online gezet.  Ik wil me echt gaan focussen op geld verdienen sluit ze af. Al snel dwaalt de groep af en gaat het weer over de financiën. De schrik zit er na gisteren goed in en er wordt gezocht naar een oplossing. Er wordt voorgesteld om geen zakgeld uit te keren over juli, om zo kosten te besparen maar hierover wordt geen beslissing genomen. Jessie vindt het belangrijk dat iedereen zich meer bewust is van wat ze allemaal krijgen van de bv. Hij sluit het financiën deel af met een positieve opmerking. We hebben nu wel weer een gezamenlijk doel het redden van de bv vervolgd hij lachend.

Het centraal gaat verder met de persoonlijke bezigheden, maar het verloopt wat rommelig. De bewoners vertellen waar ze mee bezig zijn maar ondertussen zijn de zorgen over de financiën ook prominent aanwezig. Als Romy het woord krijgt verandert ze het onderwerp. Zij wil dat het mogelijk wordt om, bij bijzondere gelegenheden een fles drank te kunnen kopen uit de bar. Maar er is veel weerstand tegen haar plan. Jessie vindt het bullshit, en vindt dat mensen hun drank kunnen kopen tijdens het doen van de boodschappen. Bas voegt eraan toe dat hij de scheiding tussen drank van de bv en drank van de boodschappen belangrijk vindt en dat deze behouden moet blijven. Het plan van Romy gaat dus niet door. Na nog een kort rondje met randzaken gaat de groep uit elkaar. Iedereen gaat weer over tot de orde van de dag.

Beoordeel dit bericht:
[Totaal: 50    Gemiddelde: 1.5/5]

Hou a.u.b.uw reactie netjes. Mocht dit niet gebeuren kan uw reactie verwijderd worden!   In enkele gevallen kan het even duren voordat een reactie verschijnt, deze dienen handmatig goedgekeurd te worden. Bedankt voor uw begrip.

Er zijn 8 reacties op dit artikel
 1. Jenny at 15:34

  Is het geen tijd dat iedereen eens gaat bijdragen met werken , incl. Jeroen en Rene en Chip, nu verdienen Jessie, Billy en Karin alleen en hebben inderdaad dan genoeg zakgeld, ze hebben veel fans en verkopen veel, de rest geeft alleen uit, dus niet genoeg zakgeld, maar kopen elke dag wel wat. Als ik jessie was zou ik niet mijn zakgeld aan hen geven maar zelf ook op de bank gaan zitten, misschien dat ze dan ontdekken wat hij allemaal voor de groep heeft betaald.

 2. Mikey at 13:52

  Wat ik absoluut niet snap…Jessie zei vanmorgen dat hij met ingang van vandaag al zijn verdienste aan de bv af staat…want ik heb geld genoeg ik heb het niet nodig….
  Hoor ik dat als enige…..ik heb geld genoeg?
  Hoe is het dan mogelijk dat als er zo’n crisis is en het zakgeld niet uitgekeerd gaat worden dat hij geld genoeg heeft.
  Hoe kan het zijn dat hij als enige van de groep zoveel verkoopt en zoveel verdiend?
  Ziet nou niemand dat er iets niet klopt bij die man? Waarom zegt niemand….kom op met die centen we zitten in een crisis….
  Hij heeft net als Bill genoeg retouren waarvan het de centen al in eigen zak heeft gestopt zodat de bv voor het terug betalen de pineut is.
  Ik wordt doodmoe va die man….hij doet nooit iets fout…ja…daag….
  en waarom wordt er niet gedacht aan Ramona en Gina…die beiden met karren vrachten de poort uit liepen…
  Ramona kon er gelijk een winkeltje mee beginnen…
  De sukkels….

 3. Yvonne at 10:20

  Jongens geef die boekhouding uit handen aan mensen die er verstand van hebben, betaal daar gewoon elke maand een x bedrag voor en je bent van al dit gezeik af!!! Er zitten gewoon geen boekhouders in Utopia alleen creatieve boekhouders. Nog even en het programma van RTL5 de deurwaarders zien we in Utopia langs komen.

 4. Jans at 09:59

  ze gaan pas werken als de beurs in de min staat wat een luxe ze weten niet meer hoe het echte leven is,Er mensen in Nederland bij de voedselbank komen door omstandig heden… hoop dat de Utopianen ook dit lezen dan weten ze hoe er echt over ze word gedacht

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *