Het team van Chipp wint de tweede ronde van de kookwedstrijd!

Het team van Chipp wint de tweede ronde van de kookwedstrijd!

Afgelopen avond vond de tweede ronde van de kookwedstrijd plaats. We hebben een samenvatting van deze avond gemaakt zodat je weer helemaal op de hoogte bent.

Het weer zat niet echt mee, maar ondanks dat zetten de bewoners zich volledig in. Billy neemt het woord en bedankt de gasten voor hun komst waarna Laura Ponticorvo en haar vriend vloggend binnen komen wandelen. Billy begeleidt de twee naar hun VIP plaats en biedt hen direct een fles champagne aan. Volgens Laura is dat al een sterke start voor Team Billy. Niet veel later is het tijd voor het voorgerecht. Deze wordt uitgedeeld door René en Cemal voor het mannelijke team en Billy en Madilia doen het voor het vrouwelijke team. Het voorgerecht bestaat uit een caprese met gefrituurde bascilicum. Terwijl de gasten zichtbaar aan het genieten zijn van de gerechten wordt er in de keuken hard gewerkt aan de opmaak van de hoofdgerechten. Chef-kok John houdt toezicht op de porties die worden opgeschept. Terwijl de vrouwen de gangen er snel doorheen jagen hebben de mannen een kleine vertraging. Terwijl Billy en Beau de borden uitdelen loopt Floor achter hen aan om bij de gasten parmezaanse kaas over het gerecht te raspen. Terwijl de gasten voorzien zijn van de spaghetti van de dames, beginnen de mannen met het opscheppen van hun gerechten. Ook bij de mannen worden de gerechten uitgedeeld in tweetallen. René deelt de borden uit en Chipp loopt er achteraan om kaas te raspen. De mannen proberen de Italiaanse cultuur over te brengen door de mensen aan te spreken met een aantal Italiaanse woordjes. Buonasera en Buon appetito horen we hen zeggen. Chef-kok John is erg tevreden over de mannen en spreekt zijn trots uit naar Jacco. Cemal laat weten een wedstrijd als deze ontzettend leuk te vinden, je vrienden worden je vijanden voegt hij eraan toe.

Het nagerecht bestaat uit een tiramisu, terwijl de tafels worden afgeruimd wordt het nagerecht opgemaakt. De vrouwen hebben met het nagerecht een geheim ingrediënt. Naast de tiramisu delen zij een zelfgemaakte limoncello uit. Hoewel Billy haar team enthousiast probeert te houden door hen positieve geluiden toe te roepen en de vaart er in te houden, blijven de mannen kalm en beheerst. Terwijl de teams keihard aan het werk zijn gaat chef-kok John polshoogte nemen bij de gasten. Hij komt er achter dat de gangen er relatief snel doorheen zijn gegaan. Terwijl Billy de gasten vraagt of alles heeft gesmaakt wordt haar gevraagd of ze ook nog een act gaan doen. Billy antwoordt dat dit niet in de planning stond omdat ze erg druk bezig zijn geweest. Ze vertelt deze aanvraag aan de rest van haar team. De vrouwen reageren allemaal erg verbaasd, een act? Wat zouden we moeten doen dan? Romy zegt dat ze best nog wel even wil lipsyncen. Maar dat is misschien een beetje gek nu voegt ze eraan toe. Laura Ponticorvo en haar vriend overleggen ondertussen over hoe zij hun fooi gaan verdelen. Doe jij een tientje aan de mannen, dan doe ik een tientje aan de vrouwen zegt de vriend van Laura. Aan de mannen? Ja, misschien omdat zij ook hun best hebben gedaan zegt Laura tegen haar vriend.

Dan is het bijna tijd voor de uitslag. Chipp laat aan Billy weten dat als hij weer verliest erg pissig gaat worden. Chef-kok John neemt vervolgens het woord en spreekt de gasten toe. Het is tijd om de fooi te verdelen.  Ik wilde show zien en dat hebben beide partijen wat mij betreft gedaan, nu is het aan jullie gaat hij verder. Terwijl de gasten voorzien worden van koffie en thee, komt chef-kok John teruggelopen met de uitslag. Allereerst spreekt John zijn complimenten uit naar beide teams, het team van Billy was flamboyant zegt de chef-kok, maar… De winnaar van vanavond is: Team Chipp. Het vrouwenteam is verbaasd maar toch reageren ze positief en feliciteren de mannen. Ook Chipp vraagt de gasten een klein applaus te geven voor het team van Billy. Kortom een verrassende uitslag maar wel een gezellige avond!

Beoordeel dit bericht:
[Totaal: 30    Gemiddelde: 1.2/5]

Hou a.u.b.uw reactie netjes. Mocht dit niet gebeuren kan uw reactie verwijderd worden!   In enkele gevallen kan het even duren voordat een reactie verschijnt, deze dienen handmatig goedgekeurd te worden. Bedankt voor uw begrip.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *