Cemal, René, Bas, Billy en Romy presenteren hun structuren voor in Utopia

Cemal, René, Bas, Billy en Romy presenteren hun structuren voor in Utopia

De inwoners houden een centraal, waarin maar liefst twee nieuwe structuren worden gepresenteerd in dit bericht lees je er alles over terug.

Zodra de groep bij elkaar is, vraagt Romy of iedereen naar de banken wil komen waar zij en Billy hun presentatie houden. Omdat de werkwijze van Jeroen en Floor niet van de grond is gekomen, hebben ze een nieuw plan bedacht. Romy begint met de presentatie. En vertelt dat ze door ervaring hebben geleerd dat een beloningssysteem ervoor zorgt dat mensen harder werken en dat creativiteit gestimuleerd wordt. Hierom willen zij een 50/50% systeem invoeren. Van de verdiensten gaat 50% naar degenen die het organiseren en 50% naar de bv. Voor de markt en voor taken zoals de financiën en de SEO zal een vaste vergoeding per maand komen. Dagelijkse taken zullen gewoon door iedereen moeten worden uitgevoerd. Als je je taak niet uitvoert krijg je een boete. Je kunt je taken ook afkopen, zodat je deze niet hoeft te doen. Omdat Romy en Billy weten dat niet iedereen in Utopia is om geld te verdienen, zal er ook een vast bedrag aan zakgeld worden uitgekeerd. Dit bedrag ligt op 50 euro per maand. Vervolgens vertelt Billy dat de belangrijkste reden van dit plan is dat zij willen dat er harder wordt gewerkt in Utopia. De motivatie moet omhoog, het is afgelopen met gratis geld benadrukt ze. Tijd voor een vragen rondje die Billy en Romy beantwoorden. Er zijn ook nog een aantal punten waar ze over na moeten denken, maar dat willen ze graag in samenspraak doen met de andere bewoners. Na een aantal kritische vragen komt de presentatie ten einde. De groep is behoorlijk positief. Bas, Cemal en René geven aan dat zij ook graag wat willen presenteren, wat wellicht mooi aan zal sluiten bij het idee van de vrouwen.

Tijd voor de structuur van Bas, René en Cemal. René neemt als eerste het woord. Utopia moet blijven bestaan jongens zegt hij. De mannen hebben hun presentatie verdeeld in een aantal onderdelen. En leggen eerst uit wat de bewoners eigenlijk nodig hebben. Dit is onderverdeeld in primaire kosten eten en drinken, secundaire kosten zoals een wasmachine die kapot gaat of kleding en tertiaire kosten voor persoonlijke doelen.  Voor deze drie dingen zal er geld moeten worden verdiend. Bas, Cemal en René hebben een organogram gemaakt, met de taken die volgens hen nodig zijn in Utopia. Ze willen een sollicitatiecommissie aanstellen om mensen te kiezen voor bepaalde taken. Ook willen ze weer een verzoeningscommissie aanstellen, die objectief hun mening geeft over bepaalde zaken. De winst willen ze als volgt verdelen. Een X percentage van de winst van evenementen of producten wordt uitgekeerd aan het organiserende team, een X percentage gaat naar de bv. Het drietal wil ook een bepaalde tijd gaan neerzetten voor bepaalde taken. Dit om meer grip te krijgen op alle activiteiten. In deze structuur kan er wel geld verdiend worden met bijvoorbeeld koken en schoonmaken. Er komt veel kritiek op de bedragen die de heren hiervoor hebben bedacht. Billy is het er niet mee eens dat er veel geld wordt uitgekeerd voor taken die geen geld opleveren. René vertelt als laatste dat er in hun structuur geen zakgeld meer wordt uitgekeerd. Dit omdat mensen nu geld kunnen verdienen met dagelijkse taken. Iedereen krijgt de mogelijkheid om zijn zakgeld op een eerlijke manier te verdienen benadrukt hij. Hierna volgen ook nog wat vragen die de heren graag beantwoorden. Welke structuur het uiteindelijk wordt is nog even afwacchten… Welke structuur vind jij het beste werken voor in Utopia?

 

Beoordeel dit bericht:
[Totaal: 7    Gemiddelde: 2/5]

Hou a.u.b.uw reactie netjes. Mocht dit niet gebeuren kan uw reactie verwijderd worden!   In enkele gevallen kan het even duren voordat een reactie verschijnt, deze dienen handmatig goedgekeurd te worden. Bedankt voor uw begrip.

Er zijn 2 reacties op dit artikel
  1. maria at 09:24

    de dames hebben een goed plan wat zuurt bas eigenlijk hij verdien nooit wat dus ook geen zakgeld als de heren winnen toch.bas vreet al 2 jaar gratis met de pot mee

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *