Noah organiseert de eerste transgender academie in Utopia

Noah organiseert de eerste transgender academie in Utopia

Afgelopen avond organiseerde Noah een Transgender Academie. Yvo Manuel vas Dias, Noah Zaborszky en Lousia & Rosanna zijn naar Utopia gekomen om te praten over transgenders. Noah  heeft de aanwezigen van vanavond vrolijk ontvangen, de avond kan beginnen. Wat nerveus heet Noah de groep welkom en stelt zich voor aan de bezoekers. Welkom bij de allereerste Transgender Academie van Utopia. Ik ben hiermee begonnen om Nederland te laten zien dat het niet raar is om transgender te zijn. Het wordt tijd dat het geaccepteerd wordt benadrukt hij. Vervolgens geeft hij het woord aan de sprekers.

Louisa en Rosanna mogen als eerst spreken. Het stel dat al zeventien jaar bij elkaar is, kennen we van hun reality programma op TLC. Beide transgenders hebben heftige dingen meegemaakt om te komen tot waar ze nu zijn. Rosanna is nog niet begonnen aan zijn transformatie tot man. Dit omdat hij momenteel in verwachting is van hun eerste kindje. Het stel vertelt over de nare ervaringen die zij hebben meegemaakt. Zo is er tijdens carnaval eens een liedje gemaakt over Louisa, dat zij geen echte man is en geen kinderen kon krijgen. Het stel wilde toen heel graag een kindje, dus dit kwam als een klap aan. De bewoners schrikken van deze verhalen en vooral Romy verbaasd zich over hoe mensen kunnen zijn. De groep stelt vragen over de zwangerschap en het idee van genderneutraal opvoeden.

De volgende spreker is Noah Zaborszky. Noah is geen man of vrouw, maar non binair. Geboren als meisje maar na de puberteit hierover gaan nadenken en Noah identificeert zich meer als man, dan als vrouw. Noah vertelt dat het spannend is maar gaat zich toch openstellen voor de groep. Noah vertelt dat hij zich niet volledig jongen of meisje voelt en dat nooit gedaan heeft. Tijdens de puberteit is hij erachter gekomen dat de rol van vrouw niet bij hem paste. Noah legt aan de groep en bezoekers uit hoe dit in elkaar steekt. De groep vindt het erg interessant en heeft veel vragen.

De laatste spreker van de avond is Yvo Manuel vas Dias. Hij begint met het bedanken van Noah voor het organiseren van de transgender avond. Yvo begint met vertellen over zijn organisatie en wat deze voor transgenders doet en vertelt over zijn transformatie van vrouw naar man. Uitgebreid krijgt de groep het levensverhaal van Yvo te horen, de reizen en de keuzes die hij heeft gemaakt.

Ook vertelt hij een heftig verhaal over een transgender vrouw uit Istanbul, die is overleden. Met dit verhaal wil hij aandacht vragen voor de mensen die niet mogen zijn wie ze willen zijn. In het speciaal voor transgender mannen, omdat het woord transgender nog teveel doelt op transgender vrouwen. Als afsluiter van de avond wordt er met zijn alle een vlag gehesen die jongens, meisjes en alles er tussenin of erbuiten representeert. Het was een leerzame en interessante avond.

Beoordeel dit bericht:
[Totaal: 6    Gemiddelde: 2.7/5]

Enkel nette reacties. Mocht dit niet gebeuren kan uw reactie verwijderd / niet geplaatst worden!   In enkele gevallen kan het even duren voordat een reactie verschijnt, deze dienen handmatig goedgekeurd te worden. Bedankt voor uw begrip.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *