Bas heeft Utopia definitief verlaten

Bas heeft Utopia definitief verlaten

Bas kondigde maandag aan dat hij na 2.5 jaar Utopia deze week zou verlaten. Echter kon hij nog geen specifieke dag vertellen wanneer dat zou gebeuren. Inmiddels is duidelijk dat dat vandaag is. Bas roept de groep bij elkaar voor een mededeling.

Als iedereen zit vertelt hij hen dat hij vandaag zal vertrekken. De meeste vrouwen kunnen hun tranen niet bedwingen en Billy zegt dat hij een Utopiaan in hart en nieren was. Ook René spreekt zijn respect uit naar Bas. Bas laat op zijn beurt weten dat hij zijn spullen gaat pakken, een aantal bewoners staan op om hem hierbij te helpen. Beau, Romy Demi gaan snel naar de poort om daar ballonnen en andere versiering op te hangen. Alle spullen van Bas zijn ingeladen en de bewoners hebben zich buiten verzameld. Cemal doet uiteraard zijn abc’tje en dat zorgt weer voor een aantal lachmomenten. Hij geeft Bas vervolgens een dikke knuffel en gezamenlijk loopt de groep met Bas zijn spullen naar de poort. Nu begin ik toch wel een beetje zenuwachtig te worden laat hij hen weten. Beau heeft de rode loper uitgelegd en stelt voor om nog een laatste groepsfoto te maken met Bas erbij. Dan is het moment echt daar, de langstzittende Utopiaan neemt afscheid van zijn mede bewoners. Iedereen geeft hem een dikke knuffel en veel bewoners worden emotioneel. Een aantal bemoedigende woorden komen zijn kant op en Bas vertelt de groep om te genieten van de tijd hier.

Nu is het tijd voor Beau om afscheid te nemen van haar geliefde, innig knuffelen en kussen ze elkaar. Door Noah en Jacco worden Bas zijn spullen naar de poort gebracht maar de rest van de groep loopt ook mee. Sommigen zijn stil, anderen maken grapjes om met de spanning om te gaan. Eenmaal bij de poort gaan de bewoners in een grote kring staan. Wachtend op zijn laatste woorden houdt iedereen zijn mond gesloten. Er is eigenlijk niet zoveel meer te zeggen. Ik ga maar gewoon zegt Bas nuchter. Stevige knuffels en afscheidszoenen worden daarna nog een keer gegeven. En een geëmotioneerde Beau heeft nog één intiem moment met Bas en dan is het toch echt tijd om te gaan. Bas zwaait nog een keer en doet de poort achter zich dicht. De achter gebleven Utopianen applaudisseren massaal en lopen verslagen en in stilte weer terug naar de loods. Bas zijn avontuur zit er na 2.5 jaar dus op!

Beoordeel dit bericht:
[Totaal: 30    Gemiddelde: 3.4/5]

Hou a.u.b.uw reactie netjes. Mocht dit niet gebeuren kan uw reactie verwijderd worden!   In enkele gevallen kan het even duren voordat een reactie verschijnt, deze dienen handmatig goedgekeurd te worden. Bedankt voor uw begrip.

Er is 1 reactie op dit artikel
  1. anneke at 11:39

    Het zal wel vreemd zijn dat hij eruit is.
    Maar werd tijd dat hij ging , hij deed toch niet veel de laatste tijd
    Wat zal dat wennen zijn voor de bewoners en de kijkers.
    Hoe zal hij ontvangen worden in de buiten wereld.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *