Baldr en Cemal vinden dat hun mede bewoners beter moeten leren communiceren

Baldr en Cemal vinden dat hun mede bewoners beter moeten leren communiceren

Baldr heeft de groep bij elkaar geroepen om een training te geven die hij samen met Cemal heeft opgesteld. Dit is niet zozeer een communicatiecursus maar meer een lesje om te laten zien hoe snel het mis kan gaan in de communicatie laat Baldr aan de groep weten. Het is de bedoeling dat de bewoners moeten raden wat voor figuur Baldr op zijn papier heeft getekend. Door middel van het stellen van vragen moeten de bewoners tot eenzelfde figuur komen. Het blijkt nog niet even makkelijk en er worden dan ook kris kras vragen gesteld en vragende blikken uitgewisseld. Na afloop heeft iedereen een ander figuur getekend. Terwijl jullie allemaal dezelfde vragen met antwoorden hebben gehoord geeft Baldr als opmerking. Ik wilde met deze oefening laten zien dat er veel miscommunicatie is en niet iedereen alles op dezelfde manier interpreteert voegt hij eraan toe. Cemal neemt daarna het woord over, hij wil graag het groepsproces analyseren. En vraagt hen de visie en missie van Utopia op papier te schrijven. Ook vraagt hij hen naar het ideale Utopia van de bewoners, hun aandeel en hun doelstellingen. Na afloop gaat hij al deze antwoorden analyseren en zal daar hopelijk een mooie evaluatie uit voortkomen.

Beoordeel dit bericht:
[Totaal: 2    Gemiddelde: 3/5]

Hou a.u.b.uw reactie netjes. Mocht dit niet gebeuren kan uw reactie verwijderd worden!   In enkele gevallen kan het even duren voordat een reactie verschijnt, deze dienen handmatig goedgekeurd te worden. Bedankt voor uw begrip.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *