Het centraal van 28 februari

Het centraal van 28 februari

Een nieuwe dag in Utopia is begonnen en de bewoners hebben van alles besproken in een centraal. Je leest hier de belangrijkste punten van 28 februari terug.

Het centraal wordt geopend met het bespreken van de winstverdeling. Welk deel van de winst gaat naar Utopia bv en welk deel gaat naar de bewoners zelf voor bijvoorbeeld een groepsactiviteit? Beau draagt vier verschillende opties aan waaruit gekozen kan worden. Chipp stelt voor dat de organisator van het evenement bepaalt hoe het verdeeld wordt. Ivan wil nog steeds alle winst naar de bv. Volgens hem zorgt dit voor een beter groepsgevoel en voor een gezamenlijk doel als de bewoners samen werken om de pot te spekken. Er wordt gediscussieerd over wat de groep zal kiezen. Uiteindelijk wordt er besloten dat de organisator van een evenement kiest wat er met de winst zal gebeuren.

Daarna begint Mehmet over de financiën. Hij noemt op wat er in kas zit en op de bank staat en wat daar nog vanaf moet. In de kas zit bijna 7000 euro op dit moment vertelt hij. Dit komt mede door de evenementen van afgelopen weekend. Er klinken enthousiaste geluiden uit de groep. Iedereen is blij dat het saldo weer positief is.  Er wordt gesproken over wat er met het geld van de foundation gedaan kan worden. Chipp stelt voor om wat leuks te organiseren voor de vrijwilligers die altijd voor de bewoners klaarstaan tijdens de evenementen. De groep reageert positief en er wordt gesproken over wat ze kunnen organiseren.

Daarna wordt er gesproken over extra evenementen die de bewoners nog aan kunnen bieden. De open loods komt voorbij maar hier voelt een deel van de groep niet veel voor. Toch zijn er ook bewoners die wél enthousiast zijn en hiermee aan de slag willen. Omdat de kaartverkoop van de markt erg goed loopt, stelt Ivan voor om twee keer per maand een markt te organiseren. Er wordt nog even nagepraat over allerlei lopende zaken en tot slot wordt er nog hard gezongen voor José, die gisteren 58 jaar is geworden.

Beoordeel dit bericht:
[Totaal: 7    Gemiddelde: 3.1/5]

Hou a.u.b.uw reactie netjes. Mocht dit niet gebeuren kan uw reactie verwijderd worden!   In enkele gevallen kan het even duren voordat een reactie verschijnt, deze dienen handmatig goedgekeurd te worden. Bedankt voor uw begrip.

Er is 1 reactie op dit artikel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *