José en Baldr hebben de meeste stemmen en zijn genomineerd

José en Baldr hebben de meeste stemmen en zijn genomineerd

De bewoners hebben in het afgelopen uur het over niets anders gehad dan de stemming. Op wie gaan ze stemmen? Het moment is daar de groep komt bij elkaar om te stemmen.  De regels zijn duidelijk. De bewoners zullen een voor een drie stemmen uitdelen aan de bewoners waarvan zij vinden dat ze het verdienen. De twee bewoners die uiteindelijk de meeste stemmen hebben komen in de gevarenzone. Morgen zal van deze twee bewoners een naar huis worden gestuurd. Nadat er eerst gestemd is voor Rienks verblijf, kan de grote stemming beginnen.

Linda neemt als eerst het woord. Welkom bij de eerste stemming voor de finale begint ze. En legt de regels uit en voegt eraan toe dat de vrouwen eerst zullen stemmen. Romy is de allereerste die haar stem uitbrengt. Ze vertelt dat ze heeft getwijfeld maar uiteindelijk voor haar eerste gevoel is gegaan. Haar stem gaat naar Baldr. Ze richt zich tot de hem en zegt dat ze al vaker bij hem heeft aangegeven dat ze op hem zou stemmen, mocht ze de kans krijgen.

Hierna is Billy aan de beurt. Ze richt haar blik op Baldr. We hebben een andere mentaliteit. We zitten niet op hetzelfde level legt ze hem uit. Daarom geeft ze drie stemmen aan hem. José is de volgende. Ze geeft een stem aan Bas. Een van ons moet over blijven zegt ze triomfantelijk, doelend op dat hij een grote concurrent is. Haar andere twee stemmen gaan naar René. In een half jaar tijd vier keer een mes in je rug dat vind ik te veel legt ze verder uit. Madilia geeft een stem aan Baldr en de andere twee aan René.

Demi doet dan een stap naar voren en vertelt dat ze op iemand stemt waar ze niets mee heeft. Ik geef drie stemmen aan José zegt ze stellig. Fay moet hierna haar stem uitbrengen. Ook zij richt zich tot José. Ze begint een verhaal dat hun relatie erg is veranderd en een negatieve draai heeft gekregen. Daarbij heeft ze het gevoel dat José liever thuis zit dan in Utopia, haar drie stemmen gaan daarom ook naar haar. Beau neemt het woord over. Ik ga voor iemand die heel goed is in een wedstrijd begint ze. En geeft drie stemmen aan Billy. Als laatste is Linda aan de beurt. Ze geeft een aan Baldr omdat hij af en toe twijfelt of hij nog in Utopia wil zijn. De andere twee stemmen gaan naar René. Dit omdat ik vind dat er ruis ontstaat door dingen die je doet of zegt geeft ze als toelichting.

Mehmet is de allereerste man die zijn stem zal uitbrengen. Hij geeft drie stemmen op Baldr en hij legt daarbij uit dat hij op zijn intuïtie afgaat. Cemal is de volgende. Geld staat never nooit niet boven vriendschap, daarom drie op jou Billy laat hij streng weten. Hierna moet Chipp zijn stem uitbrengen. Hij richt zich tot José en zegt dat ze de laatste tijd het goed met elkaar moeten vinden. Toch geeft hij z’n stemmen aan haar. Hij ziet dat ze niet lekker in haar vel zit en beschouwt haar daarnaast ook als een grote concurrent.

Baldr is dan aan de beurt. Zijn drie stemmen gaan naar Billy. Ik heb het nooit onder stoelen of banken gestoken. We liggen te ver uit elkaar legt hij uit. Dan loopt René naar voren. Linea recta loopt hij door naar het bord van José, waar hij zonder iets te zeggen drie stemmen op zet. Bas brengt dan zijn stem uit. Ik ga op gevoel stemmen begint hij. Ook hij vindt dat het tijd is voor José om naar huis te gaan. Ik gun het je om op deze manier met trots naar huis te gaan vervolgd hij. Deze woorden zorgen voor tranen bij José. Ivan brengt als allerlaatste zijn stem uit. En vertelt dat hij zijn best heeft gedaan om de bewoners meer naar elkaar toe te brengen. Daarom gaat zijn stem uit naar degenen die ervoor zorgen dat dit niet helemaal lukt. Zijn stemmen gaan uit naar Demi, Fay en Chipp ondanks dat hij ze persoonlijk erg waardeert. Zonder groep, geen Utopia benadrukt hij.

De genomineerden
De twee bewoners met de meeste stemmen zijn José met vijftien stemmen en Baldr met elf stemmen. Billy is op de derde plek terecht gekomen met negen stemmen, waarna René volgt met zes stemmen. Bas, Chip, Fay en Demi hebben alle vier één stem. Baldr en José zitten dus in de gevarenzone. Wie van de twee gaat er morgen naar huis?

Beoordeel dit bericht:
[Totaal: 18    Gemiddelde: 3.3/5]

Hou a.u.b.uw reactie netjes. Mocht dit niet gebeuren kan uw reactie verwijderd worden!   In enkele gevallen kan het even duren voordat een reactie verschijnt, deze dienen handmatig goedgekeurd te worden. Bedankt voor uw begrip.

Er zijn 4 reacties op dit artikel
  1. josknapen at 16:16

    heel goed van SBS 6 nu moeten de bewoners het zelf maar onder elkaar uit zoeken wie naar huis moet, de kijker mag zich er niet mee bemoeien, het spel kan beginnen, nu komt men het ware gezicht te zien van de bewoners,

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *