De stemmen zijn geteld, wie er in de gevarenzone zit lees je hier!

De stemmen zijn geteld, wie er in de gevarenzone zit lees je hier!

Na al het advies van familie mogen op alfabetische volgorde alle bewoners met hun familielid plaatsnemen in het cordwood, waar ze op drie blaadjes de naam of namen van de personen moeten schrijven waarop ze stemmen. Baldr en zijn moeder zijn de eerste die aan de beurt zijn. Drie op één persoon zegt Baldr, terwijl hij op de drie blaadjes dezelfde naam schrijft. Dan zijn Bas en zijn familielid aan de beurt. Ook zij hebben besloten drie stemmen aan dezelfde bewoner te geven en Bas schrijft drie keer de naam van Beau op zijn blaadjes.

Beau en haar moeder zijn de volgende. Ook zij heeft ervoor gekozen om drie stemmen aan dezelfde persoon te geven. Dan is Billy aan de beurt. Ook zij en haar moeder stemmen drie keer op één persoon. Cemal en zijn broer zijn na Billy aan de beurt. Cemal pakt de stift en schrijft drie keer Billy haar naam op de blaadjes. Demi is de volgende en betreedt samen met haar moeder het cordwood. Ook zij geeft drie stemmen aan dezelfde persoon.

Na Demi is haar zus Fay aan de beurt, die samen met haar broer aan de tafel gaat zitten. Na overleg heeft ook Fay besloten drie stemmen te geven aan dezelfde persoon. Ivan en zijn zus zijn daarna aan de beurt. Ivan lijkt zijn keuze nog niet helemaal gemaakt te hebben en is nog lang in overleg met zijn zus. Uiteindelijk besluit hij toch om zijn stemmen te verdelen. Na Ivan is Linda aan de beurt. Haar zus schrijft in overleg met Linda drie keer de naam van Fay op. De volgende die aan de beurt is, is Mehmet. Hij heeft besloten zijn stemmen te verdelen. Romy is de laatste die mag plaatsnemen in het cordwood. Zij verdeelt haar stemmen over Baldr en Beau.

Een korte tijd nadat de familieleden van de bewoners Utopia hebben verlaten is het tijd om te nomineren. De bewoners zullen een voor een de drie stemmen toelichten. Deze stemmen hebben zij eerder, in overleg met hun familie, al vastgelegd. Beau neemt het openingspraatje op zich waarna de nominaties officieel beginnen.Beau zal steeds een envelop uit de brievenbus halen. Deze persoon moet naar voren komen om zijn of haar stemmen te verdelen.

De eerste die aan de beurt is, is Linda. Ze geeft aan dat de keuze van haar stemmen op het advies van haar zus is gebaseerd. Ze geeft drie stemmen aan Fay. De volgende is Mehmet. Hij legt uit dat hij zelf vandaag anders had gestemd maar dat ook hij op zijn zus afgaat. Fay krijgt van hem twee stemmen en Demi krijgt er één. Na Mehmet is Ivan aan de beurt. Allereerst f*ck you, voor een ieder die denkt dat een oud Utopiaan het niet verdient om de titel te krijgen zegt hij hard tegen de groep. Vervolgens verdeelt hij zijn stemmen. En geeft twee stemmen aan Fay en één aan Beau. De volgende die aan de beurt is, is Demi. Zij geeft haar drie stemmen aan Billy. Ik leg je straks uit waarom richt Demi zich tot Billy.

Na Demi is Cemal aan de beurt. Hij heeft besloten drie stemmen aan één bewoner te geven, op advies van zijn familie. Deze persoon is Billy. Met een glimlach accepteert Billy de onverwachte stemmen. Na Cemal is het de beurt aan Bas. Op advies van zijn familie heeft Bas besloten om drie stemmen aan Beau te geven. Je bent een geduchte tegenstander en ik vind je geen Utopiaan van de eeuw licht hij verder toe. Vervolgens is Fay aan de beurt. Ook zij geeft, net als haar zusje drie stemmen aan Billy. De volgende is Romy. Haar eerste twee stemmen gaan naar Baldr. Haar derde stem is een stem van haar vader legt ze uit. Romy staat niet geheel achter deze stem maar wil toch naar haar vader luisteren. Het is een strategische stem die naar Beau uitgaat. Na Romy is het de beurt aan Baldr. Hij heeft in overleg met zijn moeder, besloten niet van zijn plan af te wijken en daarom geeft hij drie stemmen aan Billy. De volgende die voor de groep moet gaan staan is Billy. Ze heeft erg veel stemmen gehad maar gaat met een rechte rug voor de groep staan. Mijn moeder heeft besloten om zich er niet mee te bemoeien legt ze uit. Haar drie stemmen gaan dan, op geheel eigen keuze naar Beau. Als laatste is Beau aan de beurt. En legt uit dat ze op haar gevoel af gaat en daarom gaan haar drie stemmen naar Mehmet.

Als iedereen zijn stemmen heeft verdeeld is het tijd om de balans op te maken. Billy heeft 12 stemmen gehad en Beau 8 stemmen, dit betekend dat zij de meeste stemmen hebben en zitten dus in de gevarenzone. Wie zal er morgen naar huis moeten?

Beoordeel dit bericht:
[Totaal: 61    Gemiddelde: 3.4/5]

Hou a.u.b.uw reactie netjes. Mocht dit niet gebeuren kan uw reactie verwijderd worden!   In enkele gevallen kan het even duren voordat een reactie verschijnt, deze dienen handmatig goedgekeurd te worden. Bedankt voor uw begrip.

Er zijn 5 reacties op dit artikel
  1. Ria at 13:57

    Ik kan hier zo om lachen hoe jullie je eigen in je kaart laten kijken het is zo voorspelbaar kijken doe ik al weken niet meer maar hier moet ik steeds meer om lachen zo kinderachtig

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *