De bewoners uit Utopia 2 komen bij elkaar om van alles te bespreken

De bewoners uit Utopia 2 komen bij elkaar om van alles te bespreken

De bewoners besluiten met elkaar te gaan zitten, tijd om het een en het ander te bespreken. Je leest hier de belangrijkste besproken punten terug.

Nieuwe bewoner Gerrit oppert het invoeren van zakgeld. Hij wil starten met een klein bedrag van 5 euro per week. Dat zorgt voor chillheid voor iedereen benadrukt hij. Iedereen heeft zijn eigen behoeftes en zo kan iedereen zelf bepalen wat hij met dit geld wil doen. John en Mike vinden dat ze op dit moment nog niet budget waardig zijn om zakgeld uit te keren. Brandon komt met het idee om te starten met tien euro per maand. Om het uit te proberen vervolgt hij. De groep besluit dit punt mee te nemen naar volgende maand en er voorlopig nog niks mee te doen.

John heeft met enkele bewoners een lijst met benodigde bouwmaterialen samengesteld. Hij heeft contact gehad met wat bouwmarkten hierover. Omdat de bewoners enkel cash hebben, liepen ze tegen een aantal dingen aan maar John heeft geregeld dat ze voor deze keer bij de poort kunnen betalen. Er is onder andere een overkapping, materiaal om een kippenhok te bouwen en hout voor het maken van kistjes besteld.

Vervolgens wordt de groep verstoort in hun vergadering, er staat iemand bij de poort. Na wat verwarring of het mogelijk een nieuwe bewoner is herkent een van de bewoners de vrouw die bij de poort staat. Zij was er namelijk ook bij tijdens de open dag. Snel gaan enkele bewoners richting de poort die de vrouw vriendelijk ontvangen. Zij is niet zomaar gekomen want in haar handen heeft ze een kookplaat en een gasfles vast die de bewoners van haar mogen overnemen. Jij bent ook een sterk vrouwtje zegt Brandon als hij de spullen van haar aanpakt. Samen lopen ze naar de rest van e groep. Ze zijn blij verrast met haar komst en zijn haar zeer dankbaar voor de spullen. Het gaat om een kookplaat en een gasfles. De groep wil dit meteen even bespreken. Ze spreken met elkaar af dat ze vanaf nu niet meer ruilen maar enkel kopen. Alle bezoekers die nu nog binnenkomen om iets te ruilen, moeten ze helaas teleurstellen. We moeten gewoon geld proberen te verdienen en laten zien dat we iets willen neerzetten vindt John. Hier is iedereen het mee eens. En daarmee eindigt de vergadering.

Beoordeel dit bericht:
[Totaal: 15    Gemiddelde: 2.7/5]

Hou a.u.b.uw reactie netjes. Mocht dit niet gebeuren kan uw reactie verwijderd worden!   In enkele gevallen kan het even duren voordat een reactie verschijnt, deze dienen handmatig goedgekeurd te worden. Bedankt voor uw begrip.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *