Gerrit doet onderzoek bij een notaris om een bv op te richten

Gerrit doet onderzoek bij een notaris om een bv op te richten

Gerrit loopt met een notitieboekje en de telefoon over het terrein. Hij zoekt een rustig plekje op en begint met schrijven. Wat ben je aan het doen? vraagt Jessie als ze langsloopt. Een notaris aan het zoeken antwoordt Gerrit. We moeten een bedrijf oprichten en daar is een notaris voor nodig voegt hij eraan toe. Daarna pakt hij de telefoon, toetst het nummer in en belt een notaris die hij vindt in het telefoonboek. Na een paar mislukte pogingen, heeft hij eindelijk iemand aan de lijn. Hij geeft aan dat ze een nieuw bedrijf op willen richten. De notaris die aan de lijn hangt, heeft vaker zaken gedaan vertelt hij. Ik wil het met alle plezier nog een keer doen geeft de notaris aan.

De groep komt wat later bij elkaar en Gerrit vertelt hen over zijn telefoontje. Het goede nieuws is dat hij er een gevonden heeft, het slechte nieuws is dat het maar liefst 750 euro gaat kosten. Dit is een fors bedrag waar de bewoners van schrikken. Kan iemand mij uitleggen wat die man precies gaat doen? vraagt Sanne fel. Gerrit legt rustig uit dat de notaris nodig is om de bv op te richten. Deze hebben ze nodig om onder andere een rekening aan te vragen en de btw terug te vragen. En dan zijn we gewoon een bedrijf gaat hij verder. Het bedrag valt duurder uit, omdat de desbetreffende man ook naar Utopia moet komen. Ik vind het een hoop geld benadrukt John. Het moet wel gebeuren, zo kunnen we verder vinden Gerrit en Mike. Vrijdag komt de notaris langs, dan worden de rest van de zaken besproken. Eventuele vragen kunnen de bewoners dan aan hem stellen. Dat was de update sluit Gerrit af.

Beoordeel dit bericht:
[Totaal: 10    Gemiddelde: 3.2/5]

Hou a.u.b.uw reactie netjes. Mocht dit niet gebeuren kan uw reactie verwijderd worden!   In enkele gevallen kan het even duren voordat een reactie verschijnt, deze dienen handmatig goedgekeurd te worden. Bedankt voor uw begrip.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *